Elämä

Pienet ihanat asiat

2.1.2017 Teksti: Elina Hovinen

Marisssa kirjoitti viime viikolla postauksen arjen pienistä ihanista asioista. Minäkin halusin tehdä omani. Elämme arkea suurimman osan ajasta, enkä käsitä (enää) sitä ajattelutapaa, että suoritetaan arkea kyllästyneenä alta pois, jotta pääsisi nauttimaan elämästä. Odotetaan reissua, ylennystä, lasten kasvamista… Elämä on nyt. Pyrin ottamaan ilon irti elämästä nyt, tässä hetkessä. Lapseni kasvavat ihan hurjaa vauhtia. Kohta kukaan niistä ei tule aamulla ensimmäisenä antamaan minulla aamun pehmeää halausta, ei tule syliin ja vaadi iltaisin peittelyä.

Arjen parhaat

Keittiöstä löytyy joka aamu miehen minulle valmistama aamupala – kahvia ja herkkuvoileivät.

Lasten joka aamu antamat aamuhalit. Jos en ole ehtinyt vielä nousta sängystä ylös, saman peiton alle kömpii parhaimmillaan kolme aamunpehmoista tyttöä.

Uusien ennätyspainojen nostaminen. (Tätä ei ole tapahtunut kevään jälkeen.)

Välillä väsyneenä iltapuuhat tuntuvat aivan ylivoimaisilta eikä millään enää jaksaisi nousta sohvalta peittelemään tyttöjä. Aina ne sieltä sängyistään kuitenkin huutelevat minua peittelemään. Usein nämä hetket ovat kuitenkin niitä parhaita. Silloin on hetki aikaa jutella jokaisen kanssa kahdestaan ja jakaa päivän tärkeimmät hetket tai pyytää anteeksi päivän aikana ikävästi tehdyt asiat. Tässä vaiheessa päivää ei ole enää kiire mihinkään.

Se, kun kuulee vierestä: Hyvää yötä, rakas.

Mies, joka suunnittelee minulle käytännössä jokaisen treenin etukäteen toiveideni mukaisesti. En enää muista miten ennen suunnittelin omat treenini, kun tuntuu, etten nykyään osaa yhtään. 😀 

Kotitöiden työnjako. Inhoan ruoanlaittoa, mutta onneksi on mies, joka tykkää siitä. Minä puolestaan keskityn siivoamiseen ja pyykkihuoltoon.

Omat perheen sisäiset läpät, jotka naurattaa ihan hirveästi.

Yhdessä tehdyt reissut ja retket, jolloin ollaan offlinessa.

Juoksu silloin kun askel on kimmoisa ja tuntuu, että voisi juosta loputtomiin.

Puhdas koti kynttilänvalossa, kaikki työt tehty ja saa rojahtaa sohvalle.

Sykettä nostattava rääkkitreeni, jonka jälkeen ei meinaa jaksaa nousta salin lattialta ja raahautua pukuhuoneeseen. 

Onnistuminen työelämässä.

Työn, lasten, harrastusten, kotitöiden ja kaiken sen aikatauluttaminen niin, että ei ole koko ajan kamala kiire ja jyskyttävä pakokauhun tunne takaraivossa, että joku unohtui tai jotakin ei millään sittenkään ehdi.

Se, kun osaa sanoa ei projekteille tai tapahtumille, joihin ei halua käyttää kallisarvoista vapaa-aikaa.

Lue myös

Suosittelemme