Ruoka

Provenan gluteenittomat herkkusämpylät

8.4.2014 Teksti: Elina Hovinen

*Yhteistyössä Provenan kanssa

Juttusarja gluteenittomasta ruokavaliosta ja Provenan gluteenittomista tuotteista jatkuu. Ensimmäinen postaus käsitteli gluteenitonta ruokavaliota ja keliakiaa, toinen käsitteli Provenan täysjyväkaurajauhoja, josta leivoin parit gluteenittomat herkut.

Provena on siis suomalainen tuotemerkki, joka valmistaa laadukkaita gluteenittomia tuotteita. Tällä kertaa meillä oli testattavana gluteenittomat kaura & mysli -sämpylät.

En kertonut perheemme 10-vuotiaalle keliaakikolle tuotteesta etukäteen mitään. Hän bongasi itse aamulla tutulla logolla varustetun leipäpussin ja ilahtui: ”äiti, olet ostanut mulle uutta gluteenitonta leipää.” Yleensä hän suhtautuu todella epäileväisesti gluteenittomiin leipiin, eikä usein edes suostu maistamaan uusia tuotteita. Tällä kertaa sitä epäilyä ei tullut lainkaan, vaan hän tyytyväisesti voiteli aamupalaleivät itselleen ja kehui niiden olevan hyvää. Lupaavaa!

Tämän jälkeen testasin leipää itsekin. Ensin maistoin ihan pelkän margariinin ja juuston kanssa ja sen jälkeen täytteiden kera. Täytyy sanoa, että leipää on oikeasti hyvää. Koostumus paljastaa, ettei kyseessä ole tavallinen leipä, mutta maussa ei huomaa mitään. Leivän rakenne ei ole yhtä kiinteä kuin tavallisissa sämpylöissä.

Esikoinen rupesi jo seuraavana päivänä valittamaan sämpylässä olevista rusinoista, joten vastaava sämpylä pelkkien siemenien kera voisi toimia ehkä useammille. Ratkaisimme ongelman nyppimällä ne parit rusinat sämpylästä pois ja sitten leipä upposi. Jännä, ettei hän ollut niitä ensimaistamalta bongannut. Pakko sanoa myös sämpyläpussin hinnasta. Näiden sämpylöiden hinta on jopa ihan siedettävä. Prismassa pussin hinta oli noin 3,5 euroa. Usein yhdelle gluteenittomalle leivälle tulee hintaa yli euro, näillä se jää alle sen. Taidanpa siis ostaa näitä useamminkin, tosin meidän lähikaupat voisivat ottaa tämän valikoimiinsa, nimittäin niistä en tätä tuotetta löytänyt. Annoin toki palautetta. 🙂

Leivän ravintosisältöön voit käydä tutustumassa täällä