Juoksu

Puolitehoisia treenejä ja treenimietteitä

24.8.2013 Teksti: Elina Hovinen

Kollektiivinen kiitos edelliseen postaukseen tulleista kommenteista! Ihania kommentteja! Mulla on ihan parhaat lukijat!

Koko viikko on mennyt jotenkin ihan puolitehoilla. Alkuviikosta tuntui, että flunssa hyökkää päälle, mutta näin ei onneksi käynyt. Jalat ovat olleet koko viikon ihan tukkoisen tuntoiset ja olkapäätreeniä tehdessä olen ollut ihan väsynyt, jouduin ottamaan jopa pienempiä painoja kuin normaalisti. Viikko on siis mennyt aika vähillä treeneillä. Olen oikeastaan vain työmatkapyöräillyt ja kävin pari kertaa tekemässä olkapääohjelman (maanantaina ja perjantaina). Tuo olkapääohjelma on kyllä harhaanjohtavasti sanottu, koska ohjelmassa tehdään oikeastaan koko yläkroppa läpi.

En tainnutkaan vielä kertoa, että oikean olkapään kuntoutus on nyt virallisesti ohi. Viimeisellä fysioterapiakäynnillä sain tämän uuden ohjelman, jota teen seuraavat pari-kolme kuukautta, jonka jälkeen voin tehdä mitä vain. Käden kunnon puolesta musta tuntuu, että voin tehdä jo nyt mitä vain, mutta teen kiltisti tuota ohjelmaa määrätyn ajan, että kaikki menee niin kuin pitääkin. 

Sain Zero Pointin kompressiosäärystimet ja sukat testiin. Oon noista ikionnellinen. Olen käyttänyt säärystimiä nyt pyöräillessä ja salilla. Tuo väri, niin herkku! Tänään menen pitkälle lenkille säärystimet jalassa. Saa nähdä miltä tuntuu tai miten ne toimii. Oikeastaan tehon näkee vasta lenkin jälkeen, koska normaalisti penikat ovat olleet kipeät pitkiksen jälkeen, joten jännä nähdä onko näillä vaikutusta.

Vasemmasta kädestä en sano mitään, koska aion unohtaa löydetyn vamman siihen asti, kunnes tilanne on sellainen, ettei vaivan kanssa jaksa olla.

Voimanpalautusohjelma 3 x 8-12 toistoa maksimipainoilla (mun maksimit on vielä aika… no ei niin kovin suuria)
Penkkipunnerrus 40 kg
Ylätalja kapealla otteella 45 kg
Alataljasoutu 45-47 kg
Pystypunnerrus käsipainoilla 10 kg, ensi kerralla otan 12 kg
Vipunosto sivuille 4-5 kg, tämä on tiukka, kun tekee ilman minkäänlaista vauhdinottoa ja tekee töitä ylös ja alas
Loppuun kuminauhan venytystä, ulkokiertoa kolmella variaatiolla 3 x 10/puoli/liike

Näiden lisäksi olen tehnyt samalla hauikset ja ojentajatkin, koska muuten treenien jakaminen eri päiville on vaikeaa. Nopeusvoimaa teen samoilla liikkeillä kuin yllä, mutta otan painoista 30 % pois ja teen räjähtävästi. Tätä yläkropan ohjelmaa teen kaksi kertaa viikossa, nopeusvoimatreenin yhteydessä väännän jalat samalla, koska nopeusvoima ei ole niin kuormittavaa kuin voimatreeni.

Joku bloggaaja tuoreimmassa MeNaisissa. Jutussa pitkälti samaa asiaa, jonka te jo tiedätte. Tässä pari vanhaa postausta, jotka käsittelee mun treenihistoriaa. Tämä ja tämä.


Eilen salilla


Ihan veto pois. En meinannut jaksaa vääntää treeniä loppuun. 

Sain testattavaksi Gainomaxin uutta palautusjuomaa. Tässä on vähemmän hiilaria kuin aikaisemmissa versioissa. Tuo vaniljan makuinen versio oli todella hyvää. Tällaista palautusjuomaa voisin juoda jokaisen treenin jälkeen. Ne pulveridrinkit, joita olen tähän mennessä kokeillut, eivät ole vielä säväyttäneet.

Tässä parhaillaan tankkaan nestettä päivän pitkää lenkkiä varten. Lähden pikkusiskon kanssa pitkälle lenkille. Mennään ensimmäistä pitkälle yhteislenkille! Sisko on juossut ja pyöräillyt varmaan triplasti muhun verrattuna. Hän on kestävyysurheilija sanan varsinaisessa merkityksessä. Itse olen juoksijasalimarkku. Haluan tehdä kaikkea, vaikkei se ole millään tavalla järkevää. Ei näillä mun reisillä (lue: tällä massalla) olisi järkevää juosta pitkää matkaa, nämä vie ihan liikaa energiaa ja happea, saan tehdä enemmän töitä, että saan juoksukunnon hyväksi. Mutta kun mä rakastan juoksemista. Tällä kombolla on vain turha haaveilla mistään hyvistä juoksutuloksista. Pitäisikö valita joko kestävyysurheilu tai voimatreeni, vai jatkaa tällä sillisalaattimeiningillä. Tätä olen viime aikoina miettinyt. Tosin ehdin ottaa haasteen vastaan ensi vuoden puolimatkan triathlonista. 😀

 

Kommentit (10)

Okei. 🙂 En mä kyllä nyt muista sun kasvoja. Huomasin kyllä hiljaisella salilla, että joku tyttö siellä juoksi. 🙂

Upean väriset noi sun säärystimet. Käytö Salmisaaren Elixiassa… Koitin kuvasta tunnistaa kotisalini… kun on peilikuvana, niin jäi pieni epävarmuus 😉

Käyn joo, välillä muissakin keskuksissa, mutta ehkäpä eniten Salmisaaressa.

Mä oon katsonut noita samoja kompressiosäärystimiä. Nuo olis vähän edullisemmat kuin compressportin eli testaamiseen sopivamman hintaiset 😀 ja herkkuja värejäkin olisi. Kerro miten toimi pitkiksellä. 🙂 Ja ilman muuta herkkävatsaista kiinnostaa toimiiko tuo uusi Gainomax. Vanhat on mun suosikkeja, kun niistä ei tuu mitään kivistyksiä.
Mä treenaan tällä hetkellä juoksua ja salia, mutta ehkä tää ei ole kehittävin systeemi kumpaakaan ajatellen. Samoja mietintöjä siis.

Kirjoitan vielä postauksen näistä säärystimistä, mutta tänään testasin pitkällä lenkillä ja hyvin toimi!

Mulle Gainomax sopii, ei aiheuttanut minkäänlaisia väänteitä eilen salin jälkeen eikä tänään lenkin jälkeen.

Hassua… Kun lueskelin tätä postausta (oon blogissasi ensikertalainen!) niin kiinnitin huomiota noihin säärystimiin – sellaiset oli just yhdellä treenaajalla eilen kun olin salilla!. Itsehän kävin ihan vaan kertakäynnillä Salmiksen Elixiassa (en asu siellä päinkään, mutta ajattelin kokeilla kun siellä päin liikuin), Mutta ilmeisesti ollaan satuttu eilen sitten samaan aikaan samaan paikkaan 😀

Onpa hauskoa yhteensattumia molemmat – se, että olet blogissa ensimmäistä kertaa ja, että olimme eilen yhtä aikaa salilla. Kerro mulle miltä näytät/minkälaisissa vaatteissa treenasit, jos satuin huomaamaan sinut. 🙂

Sukkakuume!! Mäkin haluan kokeilla noita lenkeillä. Ps. oot tosi inspaava – vaikka tulee treenattua hyvin, niin jotenkin sun rennontehokas suhtautuminen juoksemiseen saa mut aina kuumoilemaan lenkkipoluille 🙂

Mullekin iski yhtäkkiä sukkakuume. Kai se on nyt vähän sellainen juttu. Parasta sukissa/säärystimissä on se, että ne auttaa penikkavaivaan. Pohjevaivainen kiittää! Kiva kuulla, että nämä höpinät inspiroi. 🙂

Siellä mä vaalenpunaraitapaidassa aika pitkään juoksumatolla jolkottelin, aika paljon aikaa vietin myös siellä ikkunoiden viereisessä tilassa, mistä löyty kahvakuulat:)

Okei. 🙂 En mä kyllä nyt muista sun kasvoja. Huomasin kyllä hiljaisella salilla, että joku tyttö siellä juoksi. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *