Ruoka

Raakajätskiä puutarhaolohuoneessa

5.7.2012 Teksti: Elina Hovinen

En malttaisi yhtään olla sisällä, mutta huomenna on pakko olla. Pakko laittaa kämppä siihen kuntoon, että viikon karavaanarielämän jälkeen on kiva tulla kotiin. Pakatakin pitäisi. Huomenna suuntaamme Turkuun. Siellä meitä odottaa miehen veli perheineen asuntoauton kanssa. Saa nähdä mihin siitä suuntaamme. Menemme minne huvittaa ja teemme mitä huvittaa. Just parasta. Mä en perusta mistään tarkoista suunnitelmista. Fiiliksellä mennään.

Lettipäät ja takana Batman ja Batmanin isoveli.

Pomppimisesta kärsinyt lettiseppele.

Tänään kyläilimme Tanjan luona. Lapset pelasivat Unoa, olivat vesisotaa, kiipeilivät puussa ja hyppivät trampoliinilla. Me istuskeltiin puutarhaolohuoneessa ja makoiltiin nurmikolla ja höpöteltiin. Söin elämäni ensimmäistä kertaa myös Tanjan tekemää raakajätskiä. Se oli hyvää! Siinä oli jäädytettyä banaania, mansikoita ja rakkauspakkausjauhetta (oliko vielä muuta?). Tanja myy nettikaupassaan vaatteiden lisäksi myös raakaruoka-/superfoodtuotteita ja luonnonkosmetiikkaa ym. hörhöilyjuttuja. 😉 Tanja on ihanan innostunut ja perehtynyt kaikkeen tuollaiseen. Siellä käydessäni saan aina kuulla uusimpia superfood- ja hyvinvointijuttuja, joihin Tanja on perehtynyt. Ihailen tuollaista piirrettä. Itselläni ei riitä energia ja innostus. Ruoanlaitto on minulle yksi vastenmielinen velvollisuus. Syöminen on kuitenkin ihaninta maailmassa (tai ainakin top kympissä) ja arvostan hyvää ruokaa todella paljon. Olisi ihanaa innostua uusista tästäkin, mutta jotenkin minulla on itsestäni sellainen olettamus, että en osaa laittaa ruokaa. Enemmän kuitenkin taitaa kyse olla viitseliäisyydestä ja kiinnostuksesta.

Tanjan kautta olen tutustunut muutamiin superfood-juttuihin, kuten Rakkauspakkaus-tuotteeseen. Sekoitan jauheen soijamaidon sekaan, ”kaakaon” makeutan yleensä vaniljakastikkeella. Tämä on ihana herkuttelujuoma sohvaperunailtoihin.

Paketillinen raakasuklaatarvikkeita odottaa vielä testaajaansa. Ehkä mä tässä vielä kesäloman aikana testaan senkin.

Tässä teillekin kuunneltavaksi yksi ihana biisi. Frank Ocean on mulle uusi löytö. Kiitos K! Tämä biisi on ihan mieletön, samoin moni muu hänen biisi.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=VyCglfjMOa0&w=420&h=315]

 

Odottelen raskaana olevan siskon soittoa. Olemme menossa metsään tai merenrantaan kuvaamaan hänen maahaansa. Kameran akku on jo latautunut. Soittaisi jo. Tuolla on ihana auringonlasku.

Kommentit (2)

ainiin ja loraus jotain ”trooppista tuoremehua”, suoraan esim appelsiinista puristettu mehu olis parempi

🙂 ….ja hunajaa.

Mä olen myös mahdottoman huono seuraamaan ohjeita, ja siksi kokeilen uusia raakaruokajuttujakin aina vasta pitkän ajan jälkeen, kun olen ensin ohimennen lukenut tarpeeksi monta ohjetta ja sisäistänyt ideat tarpeeksi hyvin, että voin vaan heitellä joukkoon mitä huvittaa ja löytyy ja tedä vähän sinnepäin. Kyllä se siitä sitten!

ainiin ja loraus jotain ”trooppista tuoremehua”, suoraan esim appelsiinista puristettu mehu olis parempi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *