Polkujuoksu

Suunnistusta täydenkuun aikaan

1.4.2017 Teksti: Elina Hovinen

Muutama viikko takaperin #evokegoesjukola-joukkueemme ajeli Lohjan Kisakallioon pimeän suunnistustreenejä varten. Suunnistus ei suju ainakaan minulta vielä kovin hyvin, mutta miten se sitten sujuu yöllä, säkkipimeässä metsässä? Pimeän suunnistus on ihan toinen laji. Pimeällä reitti valitaan eri tavoin kuin valoisalla, koska pimeällä ympäristöä on yllättäen huomattavan paljon hankalampi havainnoida.

Treeni-illaksi sattui upea talvinen sää. Tähtikirkkaalla taivalla möllötti täysikuu ja kaikilla oli hyvä fiilis. Pimeässä metsässä meitä jeesasi superhyvä otsavalo Petzl Nao+, jota olen saanut olla testailemassa jo ennen tuotteen markkinoille tuloa. Tämä lamppu on ollut ihan huippu. Jos tekniset ominaisuudet kiinnostaa, tsekatkaa Team Salamavaaran video aiheesta. Videolta näkee myös meidän yösuunnistusmeininkejä.

Suunnistus sujui yllättävänkin vaivattomasti pimeydestä huolimatta. Reittivalinta tosiaan tehtiin eri tavoin kuin valoisalla, valittiin reitti hiukan varovaisemmin. Valitsimme mieluummin isommat polut ja kiersimme hiukan pidempää reittiä kuin olisimme valinneet reitin, jonka maastonmuotoja ei näe kunnolla.

Ensi keskiviikkona treenataan taas porukalla. Ihan huippua! Yhteistreenejä odottaa aina aivan innolla. Meidän joukkueessa on niin mahtavat tyypit. Haha, onpa kumma kun olen itse saanut valita joukkueen! 😉

Projekti on Evoke Natural Goodsin kustantama. Projektin varusteet tarjoaa Suunto, Salomon ja Petzl.

Ps. Joukkueemme osallistuu lamppuinemme Bodom Night by Petzl -polkujuoksukilpailuun. Kilpailu starttaa auringonlaskun jälkeen klo 22. Kisassa juostaan 10 kilometrin matka heijastimin merkityllä reitillä. Kisaan on vielä vapaita paikkoja, joten ilmoittaudu säkin?

Kuvat: Jesse Väänänen

 

Suosittelemme