Treenipäiväkirja

Suunto is dead

27.9.2012 Teksti: Elina Hovinen

Meni hermo möhmötykseen ja päätin rykäistä illan kähmeessä kotitreenin. Otin kahvakuulan, levitin jumppamaton lattialle ja rupesin treenaamaan. Olkapäätä uhmaten. Oon ehkä surkein kuntouttaja ikinä. Mä en vaan jaksa tällaista lepoa ja kuminauhan venytystä. Olkapää alkuun kiukustui, mutta lämmettyään rauhoittui. Odotan huomisen tuntemuksia jännityksellä. 

Väsynyt tanssijoiden kuskaaja eilen.

Yhden tanssin aikana tapettiin aikaa

Kaunis päivä tänään. Not.

Kotitreeni, kolme kierrosta seuraavia liikkeitä ilman palautuksia
Heilautukset 12 kg kahvakuulalla 30 x
Punnerrukset 20 x
Vatsarutistukset 20 x
Ranskalaiset punnerrukset 12 kg kuulalla, vikalla kierroksella dipit omalla painolla x 15
Hauikset 7,5 kg  kuulalla 8 x, kaks vikaa kierrosta 10 x 
Kulmasoutu 7,5 kg kuulalla 15 x
Yhden jalan maastaveto 12 kg kuulalla 15 x
Hoover 1:30 min, 1 min, 1 min
Askelkyykyt 15 x
Jalkojen nosto + lantion nosto selinmakuulla 15 x
Sivutaivutukset 12 kg kuulalla 15 x/puoli
Yritin vähän työntöjä kuulalla ja pystysoutua, mutta ei ja auts.

Treeniin meni 45 min. Sain hien pintaan ja lihakset väsyneiksi, eli tavoite saavutettu! Tätä on ollut ikävä!

Mulla menee hermot vaan mun sykemittariin, joka näytti ihan ihme lukemia ja lopuksi boottas ittensä. Taas. Vastahan mä tähän patterit vaihdoin. Onko muilla Suunto M5:n omistajilla ollut mittareissaan samanlaista oireilua? Garmin-kuume senkun nousee… Sponsoreita odotellessa. 😀

Huomenna menen juosten töihin, autolla en mene. Lauantaina onkin liikuntaa aamusta iltaan. Esikoisella on yleisurheilupäivä, jonne menen toimitsijaksi. Sen jälkeen menen Salmisaareen kokeilemaan vihdoinkin kiipeilyä ja harrastamaan muita tutumpia lajeja. Työpaikka on järjestänyt meille hyvän olon päivän. Saa nähdä pystynkö yhtään kiipeilemään tämän olkapään kanssa. Ottaa niin päähän!! Oikein kaksi huutomerkkiä.

Kommentit (9)

Elisa: Kestäähän se hikoiluakin ja hiki on kuitenkin stydimpää kuin vesi. Rohkeesti vaan. 🙂

Mulla auttaa yleensä noihin sykemittarin sekoiluihin (vaikka onkin Polar FT60) elektrodikohtien fairypesu tiskiharjalla. Garminkuumeen ymmärrän hyvin. Mulla on se Forerunner 110 (ihan perusperus) ja tykkään käyttää sitä juostessa/hiihtäessä. Muuten käytän Polaria, koska tykkään Polarin harjoitusohjelmasta, jota ei taas tossa Garminin karvalakkimallissa ole.

Mulla kans Suunto alko temppuileen ihan urakalla,vaikkei kamalan vanhakaan ollut :/ Välillä toimi,välillä jäi harjoitukset kesken, välillä ei mennyt päälle tai sammu itsekseen. Ei auttanut pesut (kokeilin kans tuota fairypesua). Vaihdoin Garminin Forerunneriin enkä ole katunut päivääkään 🙂 Ei tarvi sports trackereitakaan enää! 😉

Karvalakki-Garminin kanssa on ollut samanlaisia ongelmia, muttei vanhan ja kalliimman laitteen kanssa ikinä. Ainoa mikä niissä nyppii on se, että akun kesto on nafti. Riittää just maratonille, kunhan ei pidä päällä kauaa ennen starttia. Toisaalta tulee aina ladattua kun siirtää datat koneelle.

Yhteenvetona voidaan Ele todeta, että osta se Garmin! Joojoo. 🙂

Pesetkö/huuhteletko muuten sykevyötä kuinka usein? Ite ostin just Polarin mittarin ja ohjeessa sanottiin, että on hyvä huuhdella jokaisen käyttökerran jälkeen juoksevan veden alla, mutta en tiiä uskallanko! 😀

Ja että pesukoneessakin pitäs pestä, mut ilman linkousta tai pesuainetta, toisin sanoen laittaa se pelkästään pesukoneeseen…. Hm.

Olen pessyt Suunnon sykevyötä pesukoneessa muun pyykin kanssa pesupussissa. Linkousta normaalisti, huuhteluainetta en käytä muutenkaan. Hyvin toimii!

Devis: Tuo peseminen kyllä auttoi ainakin hetkellisesti. Joka kerta mä huuhtelen sykevyön, mutta ihan kunnon peseminen jeesas. Mutta kyllä mä sen Garminin vielä hommaan, koska mä vaan haluan ja tarvitsen.

Anonyymi: Älä nyt, tekee mieli ihan samantien vaihtaa Garminiin. Onneksi mun Suunto ei ihan noin pahasti temppuile.

niobe: Hyvä pointti tuo akun kesto. Pitääkin googletella ennen ostoa kaiken maailman kommentit. 300 euroa on kuitenkin aika paljon eikä sitä viitsisi laittaa laitteeseen mikä ei palvele.

Elisa: En oo konepessyt sykevyötä vielä kertaakaan, huuhtelen kyllä aina treenin jälkeen. Ehkä se kunnollinen peseminen voisi auttaa. Mutta kuten Devikselle kerroin, niin nyt pesin vyön ja eilen se pelitti ihan moitteetta. Jännä juttu on vaan se, että kello resetoi itsensä sellaisen treenin päätteeksi, jolloin mittari näyttää sykkeet miten sattuu. Miten nämä liittyy toisiinsa… Ei voi tietää.

poppis: Kai munkin täytyy kokeilla tuota konepesua ja valittaa vasta sitten, jos sen jälkeen vielä temppuilee.

Mä en voi ymmärtää miten sykevyö kestää juoksevan veden alla huuhtelua 😀 Kai mun on sitte pakko uskaltaa! Tottakai siten, että se ite sensori on irti, niiin hölmö en sentään ole 😉

Elisa: Kestäähän se hikoiluakin ja hiki on kuitenkin stydimpää kuin vesi. Rohkeesti vaan. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *