Juoksu

Tähtäimessä HCR

27.2.2015 Teksti: Elina Hovinen

Viime viikolla alkoi tosi hauska projekti, joka tähtää Helsinki City Runille. Projekti on tällä kertaa enemmän kuin juoksukoulu ja kivat juoksukaverit. Projektissa meillä on juoksuvalmentajana Jouni Leppäsaajo, jonka opastuksella tulemme tekemään lihaskuntoa, lihashuoltoa ja projektia kuvataan koko 12 viikkoa, eli pääsette seuraamaan tätä myös Sykesportin puolella. Luvassa on paljon hyviä vinkkejä juoksijoille. Pistäkää TÄMÄ linkki kirjanmerkkeihin, sinne tupsahtelee juttuja ja videoita tasaiseen tahtiin.

Projekti alkoi liikeanalyysilla Respectassa. Mika siellä laittoi minut könköttelemään juoksumatolla ja pyysi tekemään erilaisia liikkeitä, joiden perusteella hän analysoi, miten kehoni toimii. Lopputulemana todettiin, että vasen puoli vartalostani jotenkin pykii. Keskivartalon kannatuksessa on ilmeisesti jotain ongelmaa, mikä sitten heijastelee alaspäin. Suhtauduin aluksi hieman epäluuloisesti kommenttiin keskivartalon kannatuksesta, mutta nöyränä olen nyt sitten tullut itse samaan lopputulokseen. Se että vatsapalat näkyy, ei ole tae kunnolliselle tuelle. Minulla on syvien vatsalihasten kanssa ongelmia ja suoria vatsalihaksia en käytännössä voi tehdä lainkaan. Mun vatsalihakset nimittäin repesivät ensimmäisessä raskaudessa lähes koko pituudeltaan tuosta keskeltä. Vatsalihasteni välissä on rako koko matkalta.

Respectasta sain jatkoapua siihen, minkä Tuukka oli aloittanut. Siellä jalkaterapeutti ja osteopaattiopiskelija Anssi tutki jalan ja käsitteli sen pikaisesti. Lopuksi pistettiin vielä uudet teippaukset jalkaan. Jalka onkin näiden käsittelyjen jälkeen lähtenyt harppauksin menemään kohti parempaa. Mä jopa juoksin tiistaina, eikä jalka ärtynyt siitä! Aivan mahtavaa! Tosin siihen, että pystyin taas juoksemaan liittyi sellainen oivallus, joka hävettää edes myöntää. No okei, alkulämmittely, koordinaatioharjoitukset ja kehonhuolto. Pakko petrata näiden kanssa, nimittäin en ole enää ihan nuori.

Katsokaa tuolta alun linkistä juoksukouluprojektin ensimmäinen video ja katsokaa mitä mä menin taas möläyttämään. Oon ihan parantumaton.

@sykesport @candyontherun @juoksevahartsa @heidionthego @helsinkicityrun
#sykesportgoeshcr #hcrstreetteam #hcr2015 #sykesport

*Juoksuvaatteet saatu projektin mukana