Kuntoutus

Taikurin käsissä

20.2.2014 Teksti: Elina Hovinen

Eilen kävin kesken päivän hierojalla. Tällä kertaa turvauduin paljon suositeltuun taikuri-Tuukkaan Helsingin Urheiluhieronnasta. Tuukka oli tosi ammattitaitoinen ja perusteellinen. Selvitti ensin tarkasti missä ongelmakohta on ja sen jälkeen varovaisesti hoidettiin jalkaa kohti parempaa kondista. Heti pöydältä noustua jalka tuntui tosi paljon paremmalta. Sain myös hyviä venyttelyvinkkejä, joita en tosin ihan vielä voi tehdä. Kävelin innoissani kivuitta ja normaalisti kohti juna-asemaa. Teki mieli kokeilla juoksuaskelia, mutta hillitsin itseni. Myöhemmin illalla jalka ärtyi kuitenkin uudestaan, mutta kipu siirtyi tällä kertaa nivusesta lonkkaan. Kipua ei onneksi kestänyt kauaa, koska aamulla herätessä nousin varovaisesti sängystä ja huomasin heti, että kipu on poissa! Jalka tuntuu tänään tosi paljon paremmalta, jopa paremmalta kuin eilen heti hieronnan jälkeen. Kipu pysyy poissa, ellen ota kovin pitkiä askeleita tai tee mitään riuhtaisevaa liikettä jalalla. Olen silti näin nopeasti oppinut pelkäämään kipua ja aina kun lähden liikkeelle, niin otan ensimmäiset askeleet tosi varovaisesti. Tänään jalan toisen päälle nostaminen ei aiheuta minkäänlaista kipua. JEE! Varasin heti viikon päähän toisen ajan, jolloin aloitetaan vähän voimakkaampi manipulointi ja leipominen. Sen jälkeen saan mahdollisesti aloittaa myös venyttelyn. Nyt mulla on luottavainen olo sen suhteen, että ensinnäkin olen nopeasti juoksukunnossa ja että olen nyt ammattitaitoisissa käsissä.

Tänään otti tosi paljon päähän adidasheimotreenien väliin jääminen. Sen sijaan kulutin persettäni työpaikalla aivan luvattoman myöhään (kellokortilla miinusta). 

Sain blogin kautta testiin erilaisia Biokian tuotteita. Tässä osa niistä. Nämä tuli heti käyttöön. Ihanaa vaihtelua rahkan sekaan ja kuivatut marjat menevät muutenkin ihan sellaisenaan. Ensimmäisessä kuvassa aamupala, jälkimmäisessä iltapala. Mun askeettinen makuaistini tykkää näistä.