Kuntoutus

Taikurin käsissä

20.2.2014 Teksti: Elina Hovinen

Eilen kävin kesken päivän hierojalla. Tällä kertaa turvauduin paljon suositeltuun taikuri-Tuukkaan Helsingin Urheiluhieronnasta. Tuukka oli tosi ammattitaitoinen ja perusteellinen. Selvitti ensin tarkasti missä ongelmakohta on ja sen jälkeen varovaisesti hoidettiin jalkaa kohti parempaa kondista. Heti pöydältä noustua jalka tuntui tosi paljon paremmalta. Sain myös hyviä venyttelyvinkkejä, joita en tosin ihan vielä voi tehdä. Kävelin innoissani kivuitta ja normaalisti kohti juna-asemaa. Teki mieli kokeilla juoksuaskelia, mutta hillitsin itseni. Myöhemmin illalla jalka ärtyi kuitenkin uudestaan, mutta kipu siirtyi tällä kertaa nivusesta lonkkaan. Kipua ei onneksi kestänyt kauaa, koska aamulla herätessä nousin varovaisesti sängystä ja huomasin heti, että kipu on poissa! Jalka tuntuu tänään tosi paljon paremmalta, jopa paremmalta kuin eilen heti hieronnan jälkeen. Kipu pysyy poissa, ellen ota kovin pitkiä askeleita tai tee mitään riuhtaisevaa liikettä jalalla. Olen silti näin nopeasti oppinut pelkäämään kipua ja aina kun lähden liikkeelle, niin otan ensimmäiset askeleet tosi varovaisesti. Tänään jalan toisen päälle nostaminen ei aiheuta minkäänlaista kipua. JEE! Varasin heti viikon päähän toisen ajan, jolloin aloitetaan vähän voimakkaampi manipulointi ja leipominen. Sen jälkeen saan mahdollisesti aloittaa myös venyttelyn. Nyt mulla on luottavainen olo sen suhteen, että ensinnäkin olen nopeasti juoksukunnossa ja että olen nyt ammattitaitoisissa käsissä.

Tänään otti tosi paljon päähän adidasheimotreenien väliin jääminen. Sen sijaan kulutin persettäni työpaikalla aivan luvattoman myöhään (kellokortilla miinusta). 

Sain blogin kautta testiin erilaisia Biokian tuotteita. Tässä osa niistä. Nämä tuli heti käyttöön. Ihanaa vaihtelua rahkan sekaan ja kuivatut marjat menevät muutenkin ihan sellaisenaan. Ensimmäisessä kuvassa aamupala, jälkimmäisessä iltapala. Mun askeettinen makuaistini tykkää näistä.

Kommentit (4)

Mä tiedän nämä kauhutarinat ja siksi mä pelkäänkin. Nyt ainakin vaikuttaisi, että aika harmittomasta jutusta on kyse, mutta ei näitä passaa kovin välinpitämättömästi ohittaa, jos haluaa vielä täysipainoisesti urheilla.

Adidasheimo on aivan huippu porukka. Toivon kovasti, että olen äkkiä takaisin riveissä.

Siellähän ne heimolaiset oli eilen Arenalla samaan aikaan. Seurasin lenkin jälkeen Heimon touhuja penkillä istuen ja kadehdin iloisuutta porukan kasvoilla ja yhdessä tekemisen meininkiä. Pitänee varmaan joku vuosi ilmoittautua mukaan johonkin juoksukouluun. Ensin täytyy kyllä vauhdit saada sellaisiksi, ettei tarvitse hävetä 🙂
Sua ei näkynyt, mut en olis tietty kuitenkaan kehdannut tulla moikkaamaan, heh.
Toivottavasti pääset pian taas takomaan kilometrejä!
T. R.

Voi vitsit, olispa ollut ihana olla mukana. Oikeasti niin paljon kaihertaa, kun en pääse vielä juoksemaan.

Eikö ole ihana meininki porukalla? Eikä tuossa porukassa ainakaan pidä olla mikään erityinen vauhti, kaikki omalla tasollaan.

Tietysti tuut moikkaamaan, jos joskus näet, joohan?

Sitä mäkin toivon, hartaasti.

Aiai, jaksamista jalkasi kanssa… Toivon todella puolestasi, että saat avun taikurin käsittelyssä 🙂 Enkä halua pelotella tai maalailla piruja seinille, mutta kuulostaa ihan hirvittävän tutulta oireilulta nuo vaivasi; itselläni 1 1/2 vuotta sitten ihan samantyyppiset kivut (itse kuvailin nivuskivuksi) jalassa ja lonkassa harmillisesti hankaloittivat oloa&eloa. Sitkeästi, himona ja hölmönä vain juoksin ja kaikkea muutakin. Kunnes ”nivuskipu” pysäytti aika totaalisesti, hyvä että edes kävelemään pääsi,kääk! Lääkäri (urheiluun erikoistunut) tietty heti otti tosissaan ja kaiken mahdollisen tutki verikokeineenkin,vahvasti suositteli magneettikuvauksia. Sieltähän syy heti selvisikin: nivus- ja lonkkakipu johtuivat alkavista rasitusmurtumista reisiluunkaulassa JA lonkassa, siinä maljaosassa. Onneksi selvisi aika alkuvaiheessa ja 6 viikon totaalipaussi juoksusta riitti, juurikaan muuta liikuntaa ei myöskään suositeltu. Uimassa kävin, jotain piti päästä tekemään 🙂
Toivottavasti sullakin vaivan ”juurisyy” selviää ja parantuisit mahdollisimman pian treenikuntoon, tuo Adidasheimo kuulostaa mahtavalta ja kannustavalta kokoonpanolta!

Mä tiedän nämä kauhutarinat ja siksi mä pelkäänkin. Nyt ainakin vaikuttaisi, että aika harmittomasta jutusta on kyse, mutta ei näitä passaa kovin välinpitämättömästi ohittaa, jos haluaa vielä täysipainoisesti urheilla.

Adidasheimo on aivan huippu porukka. Toivon kovasti, että olen äkkiä takaisin riveissä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *