Elämä

Tavoitteita kuluvalle vuodelle

12.1.2015 Teksti: Elina Hovinen

Tässä vuoden ensimmäisen kuukauden ollessa puolivälissä kelasin kirjata ylös tavoitteita tälle vuodelle. Olen näitä toki jo kovasti miettinyt itsekseni ja tehnyt samalla tilinpäätöstä edellisestä vuodesta ja samaan hötäkkään useammasta aiemmasta. Melkoista pyöritystä elämä on ollut. Jokaisen elämä ja elämän vastoinkäymiset ovat subjektiivisia kokemksia. Minun mittapuulla takana on monta vaikeaa vuotta. En syytä ketään mistään, enkä ole mistään katkera. Elämää ei vain voi suunnitella – hyvässä ja pahassa. Yritän silti tätä kuluvaa vuotta vähän ohjata haluamiini suuntiin.

Vuonna 2015 aion…

– olla enemmän läsnä
– rakastaa enemmän
– tavoitella rohkeammin unelmiani
– kuunnella sydäntäni
– nauttia elämästä
– löytää asioista hyvät puolet ja keskittyä niihin
– valittaa vähemmän, varsinkaan asioista, joihin ei voi vaikuttaa

Tässä vaiheessa huomaan, että henkinen hyvinvointi on edelleen se kantava teema kuluvalle vuodelle. En tavoittele timmimpää vartaloa tai mieleen ei tule ensisijaisesti mitään urheilullisia tavoitteita. Keskeisintä on olla onnellinen ja löytää elämän tasapaino. Samoissa teemoissa siis jatkan kuin aloittelin joulukuntoon-projektia. Näissä mietteissä mua kannustaa ja inspiroi Jennyn tekstit. Hänen kirja putkahtaa ihan just ulos. Täytynee ostaa se, koska se vaikuttaa sen verran kiinnostavalta. Mulla on edelleen Aleksi Litovaaran mindfulness-videokurssi kesken. Siitäkin olen saanut paljon hyötyä.

Tällä hetkellä tunnen kiitollisuutta. Elämä on hyvää. Moni asia on niin hyvin. Ensi viikon vietän etelän lämmössä rentoutuen ja akkuja ladaten, että jaksan taas puskea arkea eteenpäin. Reissusta yritän blogata kuulumisia, jos yhteydet sallii. Tarkoitus on treenata reissussa kaiken lataamisen ohessa.

Onko sulla tämän vuoden tavoitteet jo kirkkaana mielessä? Mitä lupasit itsellesi?

Kommentit (6)

Niin tuli, ihan parhaaseen saumaan.

<3

Ihania tavoitteita! <3 Eipä noihin paljon lisättävää ole, samoilla linjoilla olen! <3 Elämästä nauttiminen on noussut mulla ainakin tosi tärkeäksi jutuksi ja onnellisuus. Jotenkin sitä pyrkii siihen enemmän ja enemmän kaikessa mitä tekee ja pyrkii jättämään ne asiat, jotka eivät tee onnelliseksi kokonaan pois. Tottakai aina joutuu tekemään asioita, joista ei tykkää, mutta kun katsoo (tai ainakin yrittää katsoa) niitäkin jollain tavalla positiivisten lasien läpi, niin nekin tuntuu huomattavasti kivemmilta. Liikuntatavoitteista kirjoittelin omaan blogiin jo, ja niistä mainittakoon se, joka on tavoitteena ollut viimeiset pari vuotta; haluan nauttia liikunnasta ja pysyä terveenä. Ei siis mitään tyhmiä loukkaantumisia myöskään vuonna 2015! 🙂 Kivaa viikkoa!

Iän ja elämänkokemuksen myötä hyvä olo nousee tärkeämmäksi asiaksi ja valinnat pohjautuvat siihen. Mitkään ulkoiset ja kulissitekijät eivät kanna kovin pitkälle.

Kaikkea hyvää sullekin tälle vuodelle, Karoliina! <3

Itselleni viime vuosi oli hirveää pyöritystä ja tapahtui menetyksiä ja pettymyksiä ja elämän punainen lanka katosi hetkellisesti. Oivalsin kuitenkin että asiat jotka olivat retuperällä ovat muutettavissa ja muutoksen avaimet omiasa kätösissä, jospa muuttaisin asioita märehtimisen sijaan?

Siispä muutin elämääni ja tuleva vuosi näyttää hyvältä. Olen luvannut itselleni tehdä paljon töitä unelmani eteen, rakastaa ja vielä enemmän rakastaa niitä jotka lähelläni ovat, nauttia treenaamisesta, levätä tarpeeksi. Nauttia ylipäänsä elämästä ja siitä että olen olemassa.

Upeaa tulevaa vuotta Elina! 🙂

Kuulostaa tutulta. Sitä samaa täälläkin.

Kaikkea hyvää meille tälle vuodelle, tästä vuodesta tulee hyvä, eikös! <3

Jee, matkalle! Tulee varmasti ihan nappiajoituksena, enjoy!

Hyviä tavoitteita. Tärkeitä. Ihanaa vuotta sulle! <3

Niin tuli, ihan parhaaseen saumaan.

<3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *