Treenipäiväkirja

Terveydys nelostieltä

8.1.2012 Teksti: Elina Hovinen

Moikka! Täällä sitä taas istutaan autossa matkalla Oulusta kotiin. Tulimme Ouluun perjantai-iltana ja nyt sitten olemme matkalla takaisin kotiin. Koko perhe on auton kyydissä. <3 Viikonloppu meni hautajaisten merkeissä. Eilispäivä meni kokonaan miehen mummin hautajaisissa.

Perjantaina lähdimme matkaan puolen päivän aikaan. Matka oli pitkä, niin kuin aina, mutta nyt saimme matkan menemään vähän viihtyisämmin, kun katsoimme läppäriltä piirrettyjä ja nettitelkkarista sarjoja.

Avasin Bonaqua-pullon. 😀

Saatiin lapset jaksamaan vikat kilometrit, kun seurasivat sinisen pallukan liikkumista kartalla ja itse näkivät, miten matka lyhenee koko ajan.

Perille päästä pääsimme suoraan ruokapöytään. Mummalassa on muuten aina pöytä valmiina katettuna, kun menemme sinne, saavuimmepa sitten yöllä tai päivällä. Söimme ihanasti lohta ja perunamuusia. Ruokien vähän laskeuduttua päätimme äidin kanssa, että laitamme lapsille pedit valmiiksi ja lähdemme hiihtämään. Mies oli jo nukahtanut sohvalle. Kello oli puoli kymmenen, kun lapset olivat iltapesujen jälkeen yövaatteissaan ja me äidin kanssa hiihtovaatteissa. Lähdimme muka ihan pienelle lenkille, mutta reissu venähti kaksituntiseksi ja kilometrejä kertyi noin 17. Oli ihanaa! Alkumatkan ensimmäiset pari-kolme kilometriä rämmittiin metsässä ennen kuin pääsimme varsinaiselle ladulle, sama juttu loppumatkasta. Ladulta sammuivat valot yhdeltätoista, joten viimeiset puoli tuntia hiihdimme pimeässä. Mulla oli paikat aika jumissa joogan jäljiltä (!), joten perinteinen ei nyt onnistunut, kun väärän jalan nivunen oli niin kireä, etten saanut jalkaa kunnolla potkaistua taakse. Luistelutyylillä ei sattunut mihinkään. Jaksoin ihmeesti hiihtää koko matkan luistelutyylillä. Vauhti ei kyllä päätä huimannut, mutta sykkeet oli siltikin aika korkeat. Kai tuo hiihto on aika tehokasta!

Hiihto 17.05 km

  • Kesto: 1 h 53 min
  • Syke: keski – 155 bpm, max – 172 bpm
  • Kalorit: 1024 kcal

4.43 km juoksu

  • Kesto: 32 min
  • Syke: keski – 135 bpm, max – 146 bpm
  • Kalorit: 232 kcal

Lauantai meni tosiaan ihan aamusta alkaen hautajaisten merkeissä. Raskas päivä, mutta samalla mukavakin. Oli kiva tavata miehen serkkuja ja muita sukulaisia. Tänään aamulla rupesimme heti pakkailemaan ja sen jälkeen pyrähdimme miehen kanssa kevyellä hölkällä, että jaksaisimme istua taas työpäivän mittaisen ajan autossa. Vielä 500 km. Huoh.

Kommentit (2)

Kiitos Suvi! 🙂 Pohjoisessa tulee kyllä oltua aktiivinen, kun äitikin aina patistaa liikkumaan. 🙂

Osanotto poismenon johdosta.

Ihanalta kuulostaa kyllä nämä teidän pohjoisen reissut. Aktiivista menoa no matter what 🙂

Kiva kun perhe on taas koolla <3

Kiitos Suvi! 🙂 Pohjoisessa tulee kyllä oltua aktiivinen, kun äitikin aina patistaa liikkumaan. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *