Vaellus ja Retkeily

Testissä varuste, jota ilman en lähde retkeilemään

18.9.2017 Teksti: Elina Hovinen

*Kaupallinen yhteistyö Petzl

Retkeillessä varusteiden merkitys nousee arvoon arvaamattomaan. Moni pieneltä tuntuva väline saattaa olla korvaamaton. Mitä retkestä tulisi ilman puukkoa, tulitikkuja, lämmintä makuupussia, vedenpitävää telttaa tai mitä tekisit säkkipimeässä erämaassa ilman otsavalaisinta? Tiedättekö kuinka pimeä pimeä voi olla katulamppujen ja kaupungin valojen ulottumattomissa? Se on niin pimeä, ettei kertakaikkiaan näe eteensä. Viimeisin vaellusreissumme osui täydenkuun aikaan ja joka yö yllämme tuikki tähtikirkas taivas, jossa tanssi hentoisia revontulia. Täydenkuun valossa näki käydä yöllä biokätköilemässä, mutta aina ei näin hyvä tuuri ole.

Viimeisimmällä vaellusreissullamme meillä oli mukana Petzl Actik Core -otsavalaisin, jossa on ladattava litium-akku. Valaisimeen käy myös tavalliset AAA-paristot litium-akun paikalle. Voit siis ottaa pitkälle matkalle mukaan sekä akun että paristot, jolloin lamppu varmasti toimii koko matkan ajan. Täyteen ladattu akku kestää 160 tuntia himmeämmällä valaisuteholla.

Illan pimentyessä ja sitä mukaa viilentyessä miinusasteisiin, emme oikein tarjenneet kauheasti ulkona istuskella, joten siirryimme telttaan makuupussin lämpöön jutustelemaan teltan kattoon ripustetun Noctilight-lyhdyn valossa. Lyhdyn sisältä otsavalo valaisi sopivan tasaisesti ja pehmeästi ja lampun voi kytkeä päälle ja pois lyhdyn pehmeän suojuksen läpi. Samaisen lyhdyn sisällä lamppua on kätevä säilyttää rinkassa.

Petzl Actik Core -otsavalaisin on jälleen tuttua Petzl-laatua, jossa on otettu kaikki tarpeet huomioon. Lamppu soveltuu retkeilyn lisäksi kaikkeen, mihin ikinä valaisinta pimenevässä syksyssä tarvitset. Itselläni lamppu tulee käyttöön retkeilyn ja purjehdusreissujen lisäksi työmatkapyöräilyyn sekä polkujuoksulenkeille. Joskus kaivan eteisen kenkähyllyn perältä eksynyttä kenkäparia otsalampun turvin.

Valaisimen saa säädettyä kolmelle eri valaisuteholle (kaksi eri muotoista valokeilaa) helposti ja loogisesti. Valaisimen valaisuteho on peräti 350 lumenia ja se syttyy aina himmeimmässä tilassa. Himmein valaisuteho syttyy painamalla kytkintä kerran ja tehokkaammat valaisumoodit painalla kaksi ja kolme kertaa peräkkäin. Kytkintä pitkään painamalla valaisimeen saa myös punaisen valon vilkkuvana tai palamaan koko ajan, jolloin käyttäjä ei menetä pimeännäkökykyä. Lampun heijastinhihnassa on jopa turvapilli kiperiä tilanteita varten. Kuten sanoin, kaikki tarpeet on huomioitu!

Lamppu oli kyllä todella toimiva ja näppärä vaellusreissulla. En olisi etukäteen arvannut, miten kiva lisä tuollainen Noctilight-lyhty voi olla. Aiemmin olemme kieputtaneet otsavalaisimen hihnasta teltan kattoon ja valo on siitä heiluessaan valaissut vähän sinne sun tänne. Noctilight-lyhty ilahdutti kyllä joka ilta, sen avulla otsavalaisin valaisi paljon pehmeämmin ja tasaisemmin koko teltan.

Saan arpoa yhden Petzl Actik Core -otsavalaisimen (arvo 69,95 €) teidän lukijoiden kanssa. Pääset osallistumaan arvontaan kommentoimalla, mihin käyttötarkoitukseen sinä haluaisit kyseisen lampun? Muista jättää kommentoinnin yhteydessä sähköpostiosoitteesi, josta saan sinut kiinni mahdollisen voiton osuessa kohdalle. Arvonta päättyy sunnuntaina 15.10. ARVONTA ON PÄÄTTYNYT! (Ensimmäinen voittaja ei koskaan vastannut sähköpostiin, joten arvoin voiton uudestaan 6.11.)

Petzl Actik Core -otsavalaisimen suositushinta: 69,95 euroa.
Petzl Noctlight -lyhdyn suositushinta: 23,95 euroa.

Kommentit (440)

Harrastan melontaa, joten tarvitsen otsavalon järvillä ja merellä sekä koiran kanssa lenkkeilessä:)

Lamppu lähtisi mukaan telttaretkille mutta voisi toimia myös koirien kanssa lenkeillä pimeässä 🙂

Ķaverin kanssa ollut suunnitteilla vaellusreissu ja otsalamppu tulisi siellä todella tarpeeseen! 🙂

Valaisin lähtisi mukaan maaliskuussa alkavalle kuukauden mittaiselle yksinvaellukselle, jossa latausmahdollisuus nousee arvoon arvaamattomaan. Aurinkokennolaturi lähtee mukaan ja tuo lamppu valaisisi yksin vietettävät telttaillat.

Rinkassa on aina oma paikkansa otsalampulla, jotta löytyy vaikka silmät kiinni. Paristoilla valaisevaa Peztl -lamppua olen käyttänyt, mutta tuo ladattava voisikin olla ihan varteenotettava vaihtoehto, kun aurinkokennolaturi kulee myös aina matkassa mukana, varaparistoja ei sitten tarvitsisikaan ottaa mukaan. Noctlight -lyhty onkin ihan uusi tuttavattus, pitää muistaa tutustua tarkemmin, kun ensi syksyn vaellusta aletaan kasaamaan.

Jokapäiväiseen käyttöön…puita hakiessa liiteristä.. .

Syyslenkeille valaistukseksi ja turvaa tuomaan.

Lukuvaloksi syksyisille teltta- ja kämppäreissuille.

Ison koiran kanssa metsässä lenkkeillessä otsalamppu on must.

Miehellä on hyvä otsalamppu mut mulla ei oikeen oo,viimeksi olisi ollu tarvetta kalastusreissulla. Varmasti tulis käyttöä,tiiä vaikka innoistuis liikkumaan luonnossa pimeälläkin.

Yösuunnistuksessa olisi hyvä lamppu kovasti tarpeen!

Lenkillä juosten ja kävellen, ja jospa joskus pääsisi ihan oikealle vaellukselle.

Iltakirmauksille Touhottimelle Yks huokutin lisää kolmeveelle, ett lähtee äitin kanssa formulalenkille ?

Maastopyöräilessä kypärään, polkuja juoksiessa otsalle sekä telttavaloksi lasten kanssa telttailessa.

Syksyn metsäretkille, polkujuoksuun sekä vaellus- ja partiotaitokisoihin.

Edellinen Petzlin otsalamppu tuli tiensä päähän pitkään palvelleena, ja nyt olisin uutta vailla. Ja miten sattuikaan että juuri tätä mallia olen miettinyt monikäyttöisyytensä vuoksi 🙂 Lampulle tulisi heti käyttöä Hossan vaelluksella loppusyksystä.

Jeeee löytyi oikea paikka ?.. Ehkä tarvitsisin lamppua löytääkseni perille esim tänne.. Mutta parhaaseen käyttöön se tulisi kesän veneilyissä ?

Tulisi tarpeeseen polkujuoksulenkeillä, ja myös ihan maantielenkeilläkin syksyn saapuessa, asutaan niin korvessa että täällä ei katuvaloja ole ja tiet on todella pimeitä. ?

Lamppu tulisi käyttöön pimenevien syysiltojen metsälenkeille. Ja varmasti tuohon siivous/penkomiskäyttöön myös! ?

Työmatkalle pyöräilyyn!

Voi vitsi kun olisi tarve tällaiselle! Lamppua tulisi käytettyä niin vaelluksilla kuin tavallisessa arkielämässä halkojenhaussa ja koirien ulkoilutuksessa. Meillä maalla ei nimittäin ole katuvaloja. 😛

Keväällä lamppu pääsee mukaan vaelluksille, nyt syksyllä ja talvella lyhyemmille päivänmittaisille patikkaretkille. Täytyy myöntää, että tämä sairaanhoitaja tutkii välillä tehokkaalla otsalampulla myös kipeitä kurkkuja ja korvia 😀

Kaikista eniten tarttisin puiden hakuun liiteristä, geokätköille sekä metsälenkeille, välillä kadonneen/pudonneen avaimen etsintään ?

Tulisi tosi tarpeeseen syksyn partioretkille! 🙂

Käyttäisin otsalamppua telttaretkillä ja nuotioretkillä nyt kun illat pimenevät.

Ensi vuonna ollaa menossa Lappiin vaeltamaan, sinnehän se olisi mainio juttu! ?

Tämä olisi kätevä telttaillessa pienen lapsen kanssa! Aina joku vaate tai harso on kadoksissa teltan syövereissä.

Tulisi tarpeeseen lokakuun Hossan vaellusreissulla. Ja muutenkin piemeän aikaan iltalenkeillä. ?

Syystelttailussa kuulostaa ehdottoman hyvältä. Kiitos hyvistä jutuista ja videoista… vaikka viimeisimmässä videossa oli aistittavissa hieman apea tunnelma… flunssa ei ole mukava reissukaveri millään reissulla ?

Kiitos!

Viimeisimmällä vaelluksella tosiaan vähän vastusti – Ramin hiertymät, polvikipu ja minun flunssa, mutta meillä oli kivaa olla luonnossa ja yhdessä. Ehkä tuo musiikkivalinta vähän värittää mielikuvaa väärään suuntaan. 🙂

Lapselle antaisin hämäräsuunnistukseen ja noilla lumeneilla menis varmaan ihan yössäkin. Ei olis niin painava pienessä päässä

Otsalamppu on mukana kaikenlaisissa reissuissa niin kotimaassa kui ulkomaillakin. Ulkomailla monessa paikkaa sähkökatkokset ovat yleisiä ja silloin pimeällä kadulla on pulassa ilman lamppua.

Otsalampulle olisi työmatkapyöräillessä tarvetta syksyn pimeneviin aamuihin ja iltoihin. Osan matkaa kun taittuu ilman valaistusta olevilla hiekkateillä.

Tarvitsisin uuden otsalampun retkeilyyn, mökkeilyyn ja miksei pyöräilyynkin. Jos ei tämä tärppää niin toivottavasti joulupukki tuo 😉

Polkujuoksulenkeille ja mies saisi lainata yösuunnistuksessa,jos valaisuteho riittää.

Minä kaipaisin otsalamppua retkille ja polkujuoksuun. Jo pitkään on pitänyt lamppu hommata, mutta vieläkin se on jäänyt ostoslista-asteelle.

Polkujuoksuhommiin tää päätyis! Lisäksi tarvetta ois ollu myös viime viikolla tyrnimarjoja poimiessa tämmöselle, ku pimiä yllätti marjastajan täysin puoli 9 aikoihin illalla – kesä on ohi, syksy ja pimeys on täällä!

Syksyn ja talven pimeydessä lenkkeilyyn!

Lukisin iltasatuja lapsille,jonka jälkeen kirmaisin iltalenkille.

Työmatkapyöräilyyn ja polkujuoksuun. Työmatkalla poljen aina pätkän pimeää valaisematonta metsätietä (saan tästä enemmän iloa ja energiaa päivään kun menemällä asfaltoitua pyörätietä. Tuntuu myös kuin kävisi aamulla pienellä seikkailulla, kun pyöräilee metsässä) ja sillä pätkällä uusi lamppu itsellä olisi tarpeen!

Rakastan syksyä ja luontoa ja joka syksy pitää päästä metsään yöksi ja sillon on todellakin tarve hyvälle lampulle! Sen lisäksi maastopyöräilyssä talvella tarvii hyvän lampun, joten käyttöä löytyy.

Käyttötarkoituksia olisi vaikka kuinka paljon. Lyhtyvalo olisi upea teltassa.

Syksyn pimenevissä illoissa järjestäisin lapsille heijastinpolun metsään ja se kuljettaisiin otsalampun valossa.

Ensimmäisellä kahden yön retkelläni tajusin, että pimeä tulee metsässä aikaisemmin kuin aukealla. Onneksi oli lainalamppu mukana, mutta sekin aluksi rinkan uumenissa, aloittelija kun vielä olen. Teltassa otsalamppu sitten häikäisi kovasti. Eli ehdottomasti käyttäisin iltatoimissa teltassa ja sitten otsalla ulkona.

Käyttäisin lamppua retkeilyssä ja liikkumisessa. Yksi lamppu jo löytyy, mutta se vaihtaa perheen sisällä pian omistajaa, niin tarvittaisiin itelle uusi ☺️

Asumme maalla katuvalojen ulottomattomissa. Tarvitsen lamppua pimeään aikaan( eli puolet vuodesta) aamulehden hakuun. Koiran ulkoilutus,tai omaan lenkki ei onnistu ilman lamppua. Lapsemme kävelevät koululle otsa/taskulamput mukanaan.Meiltä menee myös sillointällöin sähköt poikki, silloin otsalamppu vapauttaa kädet kaikkeen normaaliin toimintaan. Eli meidän perheessä otsalampulle on kyllä käyttöä:)

Polkujuoksen ja koiran kanssa lenkkeilyyn mitkä eivät onnistu ilman otsalamppua. Vanha otsalamppuni sanoi itsensä irti viime talvena nyt alkaisi uuden tarve olemaan.

Jokapäiväiseen käyttöön näin pimeäaikaan koiralenkeille ja viikonloppuisin sitten retkeilyyn. Mainio kapistus myös kirjaa lukiessa, jos toinen osapuoli haluaa rauhoittua jo yöunille eikä kirkasta valoa henno enää pitää.

Otsavalaisin olisi illan hämärtyessä ihan ehdoton hevostallilla puuhatessa: tarhojen siivous, ruokinnat ja muut tarkistukset vaativat kunnon valon. Syksyn edetessä ja päivien lyhentyessä lisävalon tarve sen kuin kasvaa. Lamppu pääsisi heti käyttöön.

Kuulostaa hyvältä vehkeeltä! Itse kaipaisin lamppua koiran kanssa metsässä liikkumiseen eli vähän kuin polkujuoksuun. Pieni koira kun katoaa pimeyteen helposti. Lisäksi kaksi vuotta olen suunnitellut vaellusta joten siihenkin tuo antaisi valoaan. Ai niin ja ullakolla käydessä otsalamppu on ehdoton 🙂

Polkujuoksuun ja toki muuhunkin iltajuoksuun ???

Lamppu olisi tarpeen saaressa olevalla sähköttömällä mökillä etenkin näin syksyn iltoina.

Lamppu lähtisi myöhäissyksyn vaellukselle mukaan

Polkujuoksuun ja eräjormailuun, ihan kuin sullakin sekä kesämökille sähkökatkon varalle.

Hei
Meillä lapset ja nyt minäkin olemme aloittaneet partion.
Teemme yön yli leirejä ja siellä syksyn tullen pimeää.
Hieno otsalamppu tulisi tarpeeseen pimeydessä.

Hei,
Viime syksynä innostuin metsässä juoksemisesta pimeässä ja tämä jatkui tietysti myös talvella.

Juoksen välillä jopa yksin, mutta pääasiassa isommassa ryhmässä tai kaverin kanssa.

Oma lamppu on hiukan heikko, vaikka olen huomannut sen vasta, kun olen verrannut sitä juoksukavereiden vastaaviin.

Polkulenkeille syksylle ja tulevaan talveen olisi siis uudelle (hyvälle) lampulle kovasti tarvetta.?

Syysiltojen koiralenkeille ja pimeissä aamuissa pyöräilemiseen.

Olen muuttamassa vuoden vaihteessa Lappiin ja oman hevosen kanssa tulee ulkoiltua pimeässäkin (ja sitä riittää Lapin talvessa…).
Tulisi kyllä enemmän kuin tarpeeseen ja helpottaisi varmasti sopeutumista täysin uuteen ympäristöön sekä tietenkin toisi turvaa pimeällä liikkuessa kun muut tielläliikkujat näkevät myös minut/hevosen.

Syysiltojen lenkeille otsavalaisin tulisi tarpeeseen, näkisi itse mihin astuu ja vastaantulevat näkisivät minut.. Maalla asuessa, puuttuu täältä kaupungin valomeri.

Just eilen katselin Petzlin lamppuvalikoimaa. Iltojen pimetessä kaipaisin kipeästi valoa polkujuoksuun. Toivottavasti onnistaa arvonnassa, lamppu tulisi tositarpeeseen!

Otsalamppu tulis käyttöön talven hiihtolenkeille.

lasten kanssa telttaretkille

Koirien ulkoiluttamiseen metsälenkeille 🙂

Tarvitsisin hyvän lampun maastopyöräilyyn ja patikointiin häätämään möröt pois pimeästä metsästä. 🙂

Pimeinä syysiltoina lenkille mukaan.
4-v. pojalle ulkotouhuihin ja pyöräilyyn turvaksi ja mukavuudeksi.

Retkeilyyn sekä koiran ulkoiluttamiseen ?

Retkeilyyn ja legojen lelujen etsimiseen 😀

Käyttäisin lamppua vaelluksilla, koska syyspimeässä teltassa ei näe mitään. Koiran korvakarvojen nyppimisen apuna, että näkee ne karvat. Lisäksi lamppu näyttäisi valoa talvella pimeillä metsäpoluilla.

Tarpeellinen maaseudulla asuvalle. Lenkkeilen pyörätuolia käyttävän tyttäreni kanssa. Lisäksi retkeilemme Lapissa joka syksy. Terveiset Enontekiöltä!

Otsalamppu tulis tarpeeseen iltalenkeillä koska lähimmät katuvalot on kilometrin päässä 🙂

Otsalamppua tarvitsisin marraskuussa kun tarkoitus olisi huiputtaa yön pimeydessä Mount Kinabalu! Ja onhan täällä Suomessakin talvella aika pimeetä… 😀

Otsalamppu koiran kanssa lenkkeilessä syksyllä olisi kova juttu.

Hylättyjen mestojen tutkimiseen.

Metsään ja kaikenlaiseen tekemiseen, johon tarvitsee kaksi kättä. Geokätköilyyn…

No esimerkiksi työmatkapyöräilyyn, hiihtolenkille ja halkojen hakuun pimeästä liiteristä.

Yösuunnistukseen

Esim. erämökkeillessä, kun ilta pimenee ja täytyy hiippailla huussiin tai ihailemaan tähtitaivasta 🙂 Tai lukemiseen pimeissä paikoissa, varalampuksi pimeäsuunnistukseen että löytää tarvittaessa pois metsästä, yöuintireissuille…

Mökillä kun menee pimeällä vessaan tai muutoin kun tarvitsee lisää valoa ja lamppua ei voi pitää kädessä

Käyttäsin kaikenlaiseen liikkumiseen pimeällä. Täällä maaseudulla, katuvalojen ulottumattomissa tullainen valo olisi todella tarpeellinen. Toivon onnettaren olevan suosiollinen! 🙂

Koiran kanssa joudun menemään pimeään iltaisin kun ei ole katuvaloja aina joka paikassa.

Tietokoneasennuksissa, pimeässä valoa tielle ja kaikkeen muuhun mahdolliseen….

Syyspimeiden tullessa käyttäisin sitä ulkona puuhaillessa ja pihahommia tehdessä 🙂

syksyn lenkkipolulla

kaikissa hämärissä paikoissa

Pimeällä ulkona, sisälläkin harrastuksen parissa tarvitsee lisävalaistusta

Polkujuoksuun syksyllä ja talvella!

mökille,pimeinä iltoina huussireissulla erittäin tarpeellinen ☺

Iltalenkille syksyllä ja talvella.

pyöräilessä

pimeisiin askarteluihin

Hämärässä tallissa prätkää rassatessa tuo vekotin oes kiva.

Pimeässä ei voi oikein tehdä mitään ilman valoa ja käsivalaisin on turha silloin, kun pitäisi käyttää molempia käsiä. Polttopuita tulee joka päivä kannettua pannuhuoneeseen niin silloin otsavalaisin on parhaimmillaan.

Antasin tyttärilleni käyttöön partioretkille!

Kuulostaa hyvältä tuo lyhty!

Koiran ulkoiluttamiseen

Vaelluksille. Parikymmentä vuotta vanha Petzl ei jaksa enää valaista, kuin himmeästi 🙂

Pimeällä ulkoiluun

Mummolassa olisi oikein hyvä apuväline.

Huonon valon remonttiin.

Hei!
Käyttäisin lamppua takka- ja saunapuiden hakuun liiteristä ja pimeän illan huussireissuihin mökillä. Polkujuoksu pimeässä kuulosti mahtavalta!

Ehdottomasti mukana arvonnassa! Lamppu tulisi käyttöön, kun pimeällä pitää hakea takkapuita puuvajasta sekä eniten koiran kanssa metsäpoluilla lenkkeilyyn.

Mökillä syysiltoina saunapolulla olisi hyvä olla lamppu.

ulkona

Mökillä paskahuussiin mennessä.

jos sähkökatko tulee, toi on kätevä. tai retkellä pimeessä vaik yelttailemassa. tai joutuu pimeellä syksyllä käveleen kotio. ja kätsy kylässäjonkun luona. katto tai pikkuvalo jos häiritseekun vaik toinen yrittää nukkua ja toinen lukee. tolla pystyy lukemaan. eli monikäyttöinen toi otsalamppu on!!!

Jätteiden vientiin kompostoriin pimeälle takapihalle.

lenkkeilyyn

Pimeisiin puuhiin

Lenkkeilyyn

yökalastukseen

lenkkeilyyn metsässä

Tehokkaalta lampulta vaikuttaa. Vanhempani ja isovanhempani asuvat Lapissa saman pimeän tien varrella. Siihen välimatkalle lamppu olisi talvella todella hyvä!

Tarpeellinen.

Mökille

Metsäretkiä varten otsalamppu olisi hyödyllinen.

Kävelyretkille metsässä.

Geokätköilyssä pimeän aikaan olisi ehdoton apu metsässä.

Ulkoillessa

Koiran kanssa ulkoillessa pimeällä <3

Koiran kanssa lenkillä

Ulkoillessa, luku- ja käsityövalona. Ullakkoa ja muita hankalan pimeitä paikkoja siivotessa.

Pimeästä komerosta jotain tavaraa hakiessa kätevä.

Syksyn pimeille pyöräretkille

Meidän tontilla, jossa ei ole valoja. Aina hämärä yllättää ennen kuin ehditään kerätä kamppeet kasaan.

Koiran kanssa lenkillä. Maalla on tähän vuoden aikaan aikaisin aamulla ja illalla säkkipimeää.

Talvisin ulkona pimeässä ja sisällä öisin, jos tarvii vaikka wc:n mennä. Mökillä pieinä aikoina ulkona liikkumiseen ja sisällä lukemiseen.

Ihan huippu varuste retkeilyyn! Tulisi käyttöön heti syyslomalla, kun lähdemme luontoon retkeilemään.

Iltapuuhiin ulkona, talvi on pimeä

Vaellusreissu tulossa ja kahdestoista peräkkäinen vaellus mennään halpis lampulla jos se toimii. Onneksi ystävillä on paremmat otsalamput. Viikon päästä ollaan jo tunturissa, mutta seuraavaan reissuun tämä olisi tarpeen.

Pimenevien iltojen juoksulampuksi. Vanha on jotenkin kauhean tehoton, kun ei ole lunta maassa.

Mökillä tarvitsisi, kun siellä ulkona on pimeää liikkua iltaisin ilman fikkaria. Ei tarvitsi fikkaria pitää kädessä, kun olisi huippuhyvä otsalamppu.

Syysiltojen polkujuoksuun tarvitsisin kyllä tuollaisen ehdottomasti.

Ympärivuotista panttikeräilyä helpottamaan.-Välähtelevät heinikoistakin.-Löytyy.:)

Etten häiritse jo nukkuvaa vierustoveria yön pimeydessä lukiessani 😀

No kyllähän tuo retkeilyyn menisi ja mökille yöllisiin huussireissuihin!

Tuo otsalamppu olisi kiva

Valaiseepi pimeyttä

pihalla

eihän niin pimeää olekkaan jottei mitään näe metsässä. Ei ollut lapsuus ai nana sähköjä kotityalossa, ei maantietä, puhelimesta puhumattakkaan

Käyttäisin sitä vaelluksilla ja mökkireissuilla pimeään aikaan

Pimeän aikaan lenkillä.

Käyttäisin sitä yölukemiseen, pimeiden iltojen polkupyöräretkiin lapsen kanssa, sekä vaelluksilla.

Telttaretkillä rakkaani kanssa.

Muutettiin juuri maalle kaupungista. Pimeyteen totuttautumiseen olisi kyllä iltaisin kulkemiseen kätevä valaisin.

Pimeässä metsässä olisi hyvä. Lisäksi kellarissa ja muuttopuuhissa.

Vaellusreissuille mukaan!

lamppu otsalla kädet vapaana

Käytän otsalamppua käsitöiden tekemisessä. Virkkaus ja neulonta sujuu näin syksylläkin tosi hyvin, kun valon voi kohdistaa suoraan siihen työhön. Toimii siinäkin!!

Maaseudulla otsalampulla on aina käyttöä.

Koirien kanssa lenkkeilyyn

Nyt iltojen pimentyessä tuolle olisi tarvetta ihan jo kotioloissakin päivittäin. Mm. eilen illalla olisin ollut tuosta kovin kiitollinen, kun koitin melko pimeässä käydä hakemassa omenoita. Olisi ollut kiva, kun olisi ollut kädet vapaina!

kyllähänse valo olis tarpeen mökillä

Tuo olisi kätevä lenkkeillessä ja pihahommissa.

Tämä otsalamppu tulisi monenlaiseen käyttöön, kuten esim. vaellusretkille, juoksu- ja kävelylenkeille, ylimääräiseksi lampuksi pyöräilyyn (siltä varalta, että polkupyörän valaisimen valoteho loppuu tai on liian himmeä) ja tietysti matkoille mukaan. Ja miksei myös luku- ja yleisvalaisimeksi jollekin mökille, jossa ei ole sähköä eikä mitään valaistusta. Ja kun maalla vie hämärässä tai pimeässä jätteitä kompostiin, niin tuohan on suorastaan välttämätön. Ja onhan tuo kätevä lamppu siihenkin, kun pitää löytää nopeasti jokin esine matkakassista.

Pimeässä lenkkeilyyn

lukisin peiton alla juoruja salaa………. 😉

käyttäisin kaikissa ns.pimeissä töissäni

Ottaisin mukaan vaellukselle 🙂

Ottaisin lenkille mukaan???, kun täälä maalla ei ole joka paikassa edes katuvaloja.

Tämä olis etelänmatkoilla ihan loistava. Siellä tulee pimeä tosi aikaisin ja katulamppuja ei monesti ole. Mahtuis mainiosti mukaan vaikka käsilaukkuun.

Telttaretkelle mukaan (kolme sukupolvea telttailemassa).

Liiteristä puita hakiessa otsalamppu olisi hyvä. Siellä ei ole valoja, eikä taskulamppuakaan voi pitää kädessä, jos tarvitsee halkoa kirveellä klapeja.

Työmatkalla talvisin!

Käyttäisin pimeähiihdossa.

Olisi todella kätevä mökillä touhutessa varsinkin talven ja syksyn pimeydessä. Pihaa kun ei ole millään tavalla valaistu ja mökistäkin tuppaa välillä sähköt sisältä katoamaan. Toisena käyttönä olisi hyvä myös kun tykkäämme käydä luolakiipeilemässä niin olisi mahtava pääst testaamaan tätä niissä.

pimeissä suuilloissa

ottaisin valon mukaan kun lähden pimeällä metsäpoluille lenkille

Käyttäisin sitä iltaretkiin, joita muuten joutuu tekemään taskulamppujen valossa tai sokkona.

Otsalamppu tulisi varmasti käyttöön pimenevien iltojen polkujuoksulenkeille. Sitä käyttäisin myös marraskuun telttaretkillä. 🙂

Vaellellessa ja telttaillessapa tulisi lahinna kaytettya.

pimeissä syysilloissa

Metsälenkeille olisi varmasti hyvä lamppu!

Tarvitsisin otsalamppua retkeilyä ja leireilyä varten.

Lenkkeillessä ja elektroniikkapiirilevyjä kolvatessa on lisävalo tarpeen.

Käyttäisin otsalamppua polkukävelyllä syksyiltana

Koiran ulkoilutukseen

Pyörän huoltoa ja muuta vastaavaa helpompi tehdä otsavalaisimen kanssa.

koiran kanssa illta lenkki metsässä olisi kätevä

Kävisihän tuo vaikka mihin – pihatöihin, remonttiin, polkujuoksuun…

Polkujuoksuun pimenevissä syysilloissa ja metsässä retkeilyyn sekä kaikenlaisen syksyisen ja talvisen liikkumisen valaisemiseksi.

Kesämökillä käytän paljon otsavalaisinta, varsinkin illalla, kun neulon tai luen kirjaa 🙂

Käyttäisin pyöräillessä aamulla töihin….

koiralenkillä tarvitsisi syksyn tullen lisävaloa

Syksyisissä omakotitalon ja kesämökin pihatöissä

Retkeillessä!!!

Otsavalaisimelle olisi käyttöä ulkona kävely- ja pyörälenkeillä, sisällä erilaisissa puhdetöissä.

ulkona pimeällä

Iltaisin metsässä lenkillä koiran ja miehen kanssa 🙂

Polkulenkille, työmatkapyöräilyyn ja lasten kanssa ulkoiluun ?.

Työmatkoille pyöräillessä

syksyn pimeissä illoissa kädet vapaana

Pikkuremontteja tehdessä tarpeellinen

syysiltoina mökillä

Kodin pienissä korjaushommissa, joihin tarvitsen kirkasta valaistusta.

Syksyn ja talven retkeilyyn valaisimeksi.

Mökillä ulkoliiteristä halkoja hakiessa, tarvitsen valaisinta

Otsalamppu olisi näppärä apu mökin saunapolulla!

Lapin-retkille.

Kelpaa minulle! Yövalona pimeässä konkkelehtimiseen ja muutenkin jos ei ole niin välkky olo.

Käyttäisin sitä pimeällä liikkuessa metsässä.Pelkään vähän pimeää,joten tämän turvin lenkkeily onnistuisi säällä kuin säällä.

Käyttäisin otsavalaisinta pyöräillessäni töihin.

Mökillä pimeällä liikkuessa sekä autorempassa olisi otsavalo iso apu.

Vaelluksilla otsalle ja telttaan sekä kotona ja mökillä yleisvaloksi fikkaria korvaamaan, jotta jäisivät kädet vapaiksi askarteluun, etsimiseen, korjaamiseen ynnä muuhun tarpeelliseen.

Olen lähdössä viettämään talvilomaa isäni mökille keskelle Lapin erämaata. Lamppu olisi todella trapeen

Pyöräretkille, telttaretkille, festivaaleille, seikkailuihin, metsään, mökille sekä päivittäisiin (tai pikemminkin iltaisiin ja öisiin) pyöräilymatkoihin.

Telttaretkille!

teltassa

pimeällä mökkipolulla

aina hämärissä oloissa

Antaisin miehelleni mukaan lapinvaelluksille.

Ottaisin mukaan vaellukselle, olisi varmasti kätevä! 🙂

Maalla pimeässä liikkuessani olisi tarpeellinen

Mökillä pimessä liikkuessa olisi kätevä

otsalamppu olisi kätevä syksyiseen ja talviseen aikaan pimeällä pyöräillessä ja kesällä ympäri suomen matkatessa.

takapiha

hämärissä tiloissa kädet vapaana

Mökkeilyyn ja polkujuoksuun

Mökkeilyyn ja iltakävelylle

Ihonhoitolampuksi kun leikin kotikosmetologia 😀

kaikkialla missä pimeässä tarvitaa käsiä vapaina

Pihalla olemiseen ja liiikkumiseen lapsen kanssa, etenkin kun tulee syksyn ja talven pimeät, sillä täällä maalla on vähän kehno tuo valaistuspuoli tienvarsilla jne. Remonttihommissa tuo olisi myös näppärä kerran välillä täytyy sähköt katkaista.

Sähköttömälle mökille olisi kätevä pimeille huussireissuille

Koiralenkille ja ratsastamiseen tarvisi.

Kalastusretkellä.

Haluaisin sen pyöräretkille ilta-aikaan sekä lepakkoretkille nyt syksyllä 🙂

sähköttömällä mökillä tarpeeseen iltojen pimetessä

Tuo valaisin olisi ihan huippu syksyn vaellusretkille.
Viikon päästä lähtö UKK-puistoon, sinne lähtee toistaiseksi vielä mukaan tavallinen otsalamppu teltan kattoon kiinnitettäväksi.

Se menisi isälle lahjaksi!

Itselle koiran kanssa kävelyille

Olen harrastanut partiota 12 vuotta ja aina törmään samaan ongelmaan: lamppu. Minulla on ollut jos minkälaista taskulamppua kuin otsalamppua mutta käytössä kuluneet tai todettu huonoiksi. Kuitenkin lamppu on tärkeä osa retkeilyä ja vaeltamista varsinkin syys- ja talvisaikaan. Toisinaan tavarat löytyy rinkastakin paremmin lampun avulla. Eli tarvitsisin uuden otsalampun metsäretkille partioon tai ihan vain omaan vaelteluun.

Käyn paljon kavereideni kanssa lyhyillä retkillä, esim. istumassa iltaa nuotiolla tai yhden yön reissuja metsissä riippumatoilla. Käytämme aina pyörän lamppuja sillä kukaan ei omista otsalamppua eikä meillä opiskelijoilla ole varaa ostaa. Otsalamppu tulisi siis todella tarpeeseen ? Varsinkin kun illat pimenevät jo niin aikaisin.. ?

sisällä jos tarvii

ulkona ja sisällä pimeässä

kaikissa hämärissä töissä joissa tarvitaan vapaita töitä

Sieniretkellä, illan hämärtyessä olis kätevä, että voi vielä vähän venyttää reissua 😉

Vauvan kanssa talvella ulkoillessa!

Pimeneviin iltalenkkeihin

Ulkona liikkumiseen sekä täällä Suomessa että Afrikan pimeissä illoissa (kun katuvaloja ei löydy)

Retkeilyssä lasten kanssa ja mökillä.

Tulisi käyttöön mökille, siellä kun ei ole sähköjä.. Kotona käyttäisin pihalla puuhaillessa ja ulkosaunalle kulkiessa.

Metsästys reissuilla,vaelluksella ja lasten kanssa leikkiessä…

Vaelluksilla ja saaristossa veneillessä!

Ihan vaan koiran ulkoiluttamiseen iltaisin. Vähän pulaa katuvaloista meillä päin 🙂

ainakun tarvitsen valoa pimeyteen

metsässä liikkumiseen pimeässä ja auton korjauksessa voisi olla hyvä

aina kun pimeässä tarvitaan kunnon valoa

kaikissa pimeissä töissä

Huomion samasta sähköpostiosoitteesta ja samasta ip-osoitteesta vain yhden kommentin.

Ulkoiluun pimeinä talvi-iltoina

ulkoiluun, talvi tulee

Pyöräilyyn ?

komerossa

Pimeällä koiraa ulkoiluttaessa ja lumitöissä.

säkökatkossa

Polkujuoksuun olisi hyvä

pimeinä syysiltoina monissa hämärissä paikoissa

pimeällä lenkkipolulla on lisävalo pikallaan

Asumme alueella jossa on aikalailla pimeää ja kotimme on korkealla kalliolla, siiä perusteluni.

Ihan pihalla ollessa voisin käyttää

Sähkökatkon sattuessa ja iltalenkkiä pimeällä.

Meillä ei ole kotiin saakka tiellä valoja, joten illalla liikkuessani otslampusta olisi apua.

Syrjäkylillä koiran kanssa lenkkeillessä on välissä säkkipimeässä haastetta pysyä ylipäänsä tiellä. Valoa kansalle 🙂

Kodin askareet haastavissa olosuhteissa!

Ottaisin Petzl Actic Coren mukaan juoksulenkille, jonka juoksen joka ilta.

Lenkkeilen mielellään iltaisin hämärässä joten sille on lumettomana pitkänä syksynä pajon käyttöä

Otsalamppu tulisi monenlaiseen käyttöön: ulkoiluun valaisemattomilla poluilla, loppukesän hömärän lukuvaloksi sähköttömällä mökillä sekä kaikkeen lisävaloa tarvitsevan puuhailua, esim. syksyn pihatöihin.

Kävelen metsiköissä pitkähköjä lenkkejä koirien kanssa. Ilman valonlähdettä ei etenkään syksyiltaisin pärjää, ennen kuin lumi taas vähän valaisee.

Vaelluskäytössä tuollainen olisi hyvä. Tuntuu että asiakaspalaute on huomioitu kehityksessä; mm. latausmahis sekä syttyminen aina himmeimpään moodiin, ettei hämäränäkö katoa heti kokonaan. Myös lyhtylisävaruste vaikuttaa näppärältä telttavaloksi.

Metsäisellä mökkitontilla olis hyvä sekä kun olemme yötä myöten kalassa.

Ystävien kanssa olen menossa jo perinteiselle vaellukselle. Siellä otsalamppu tulee todelliseen tarpeeseen.?

Mökillä ja retkeillessä olisi hyödyksi.

Otsavalaisimella olisi käyttöä sähköttömällä mökillä 🙂

No näkisipä sitä sitten metsässä samoilla.

Se olisi osa survival kit’iäni, kun kynttilät ovat vähän vaarallisia ja käryttävät.

Pimenevät illat sähköttömällä mökillä, otsalamppu toisi kummasti helpotusta kaikkeen tekemiseen. 🙂

Aikeissa aloittaa retkeily miehen ja vauvan kanssa. Tämä olisi enemmän kuin tarpeellinen! Kaikki varusteet on niin hinnakkaita niin tämä auttaisi meidät kyllä tosi kivasti alkuun 🙂

Käyttäisin itse patikkareissuilla mutta lainaisin ehkä pojalleni armeijan metsäleirireissulle tai tyttäreni reppureissulle.

Koiran kanssa pilkkopimeässä lenkkeillessä olisi kyllä tarpeen.

kaikissahämärissä töissä

Ehdottomasti vaellukselle, retkille ja mökille 🙂

Ihan tavanomaiseen metsävaellukseen kera teltan….

Käyttäisin otsavalaisinta yöjalassa

tuo olisi näppärä vaikka ulkona, jos autoa pitää vähän säätää, jää kädet työntekoon

Olen lähdössä Norjaan vaellusreissulle, siellä lamppu tulisi enemmän kuin tarpeeseen. 🙂

lämmintä vloa pimeyteen.sitä tarvitaan aina

Revontulien katseluretkillä, ettei pimeänäkö kärsi. Voisi sopia kotona myös yösyöttöihin…

Kun parkkeeramme vanhan Retro-matkailu-automme metsän reunalle olisi hyvä olla otsavalo heti päässä jotta näkee lähteä ulos 🙂

Retkille mieheni kanssa 🙂 Seuraavaksi olemme lähdössä sienireissulle Nuuksioon, toivottavasti suppiksia riittää!

Pitkillä rinkkavaelluksilla tuo olisi minulle oiva apu. Otsavalaisin on retkeilijälle oikeastaan välttämätön.

Rempassa tarvii hyvää otsavalaisinta ja retkillä päivän hämärtyessä iltaan .

Rymytessä mökillä ulkohuussiin että osaa väistellä karhuja.

Mökillä pimeässä lenkillä tarvitsen otsalamppua.

Otsavalaisin olisi erinomainen mokkikäytössä, kun pitää illan pimeydessä käydä hakemassa liiteristä halkoja tai kulkea vessaan. Kädet jäisivät vapaiksi halkojen koriin latomista varten. Nyt on erillinen lyhty toisessa kädessä ja toisella ottaa puita. Keksin varmaan kymmeniä muitakin käyttötarkoituksia, mutta tuo tuli ensiksi mieleen.

mahtava valaisin pimeisiin syysiltoihin luonnossa kulkemiseen

Vaellukselle tarvitsisin paremman otsalampun! Erityisesti syksyllä päivien lyhentyessä leirissä pitää olla pimeälläkin.

Valaisinta tarvitsisin samoillessani Lapin piemenevissä illoissa, kuin myös tallilla työskennellessäni syksyisin ja talvisin pimeässä.

mahtava valaisin kaikkeen pimeällä työskentelyyn

valaisemiseen ei-valoisaan aikaan

iltapimeällä lämmityspuita ladosta hakiessa olisi oiva oiva apuväline polkua valaisemaan ja jäisi kädet vapaaksi

Toivon mukaan ensi vuonna vaeltamaan ?

Antaisin tämän miehelleni, kun hän tekee sellaista hommaa, että pitää nähdä tarkasti, muttei kädet riitä valon pitämiseen ja aina kuitenkaan ei ole valoa saatavilla niin lähelle…

sängyn alla

kaikkialla missä tarvitaan vapaita käsiä pimeässä

Pihatöissä ja lenkillä. 🙂

Vaelluksella korvaamaan halpaa ja heikkoa otsavaloa, sekä tietysti lenkille ja pihahommissa pimenevissä illoisia.

kaikissa hämärissä puuhissa

Minulla on lemmikkilintuja vanhassa navetassa. Muutama kalkkuna, hanhi ja suurempi joukko erilaisia kanoja ja kukkoja. Niillä on tietenkin pimeän vuodenajan päivisin sähkövalo, mutta iltaisin ja öisin jos on tarvis käydä jostain syystä esim. poikasten kuoriutumista tms katsomassa on otsalamppu paras väline. Kädet jäävät vapaiksi. ja vielä sellainen jonka valotehoa voi säätää on hyvä. Linnut eivät juurikaan häiriinny kun siellä kulkee.

Koiran kanssa metsälenkillä pimeässä olisi erittäin kätevä varsinkin kun kärsin hämäräsokeudesta.

Ulkona lenkkeillessä. Haja-asutusalueilla ei ole katuvaloja, joten tulisi hyvinkin tarpeeseen.

Patikoidessa, syksyllä liikkuessa olisi käyttöä.

mökkitiellä pomeässä kävellessä

helposti mikanakuljetettavaa valoa syyspimeillä

ainakin lenkkeillessä hyvä, samoin mökillä touhutessa, esim. saunan lämmitys ja tietysti varavalona jos sähkökatkos!

Tulisi vaellusreissuille mukaan! Ollaan vielä aloittelijoita ja osaa varusteista ei ole vielä hankittu, otsalmppu on, mutta 10 vuotta vanha ja alkaa vähän hajoilemaan. Tarpeeseen tulisi siis 🙂

Mökin iltapuuhiin

omaan käyttöön asuntoauto matkoille mm.kun leiriydytään huonossa valossa

Suunnistukseen

Tuo olisi kyllä hyvä valaisin Lapin patikointi ja telttailuretkiä varten. Osallistun ehdottomasti arvontaan!

yöllä pihamaalla

iltakävelyllä mökillä

syyspimeällä luonnossa

Pimeällä pyöräillessä

syksyllä veneillessä

valoa syksyiseen lenkkeilyyn

keittiössä

Iltalenkeillä

Itse käytän pimeällä käydessäni aamulenkillä. Pimeällä vintillä missä ei ole sähkövaloa.

Minulla käyttö tulisi pyöräilyn ja retkeilyn puolelle. Sillä puolella löytyy parannettavaa. En halua pysäyttää mitään pimeän takia. Upea varavalo kaikkeen.

eduskunnan valaisuun

Great article.

kaikissa syksyisissä pimeissä hommissa

kaikissa syyiltojen tarkkuutta vaativissa töissä

Koiran kanssa lenkkeilyyn, jonka kanssa kertyy kilometrejä huomaamatta.

Saunapuiden hakuun liiteristä

Iltaiseen metsäretkeilyyn lasten kera

Pimeällä vaellukseen.

käyttäisin lamppua mm.k
pimeässä perunakellarissa käydessäni

Moikka!

Täällä maalla asuessa on tuo otsalamppu tullut tutuksi jo useamman vuoden ajalta, sähköt kun tuppaa olevan poissa milloin minkäkin syyn takia! Käytän sitä syksyllä ja talvella koiralenkillä sekä neuloessa ja lukiessa jotakin pientä piiperrystä. Huippu keksintö, enkä luopuisi siitä mistään hinnasta 🙂

Mökillä WC-reissulla pilkkopimeässä!

Veneellä on kiva käydä kalassa loppukesän lempeinä iltoina, mutta aina ei malta lopettaa, vaikka pimeys kaatuu päälle. Olletikki ko kuhaa tulee. Siinä sitä tarttis ottalamppua!

Ulkoiluun ja puiden hakuun liiteristä. Aika taikavehje, pitää naisen tiellä ja pystyssä 🙂

Iltapimeällä täällä maalla lampulle olisi todella käyttöä; kaikenlaiseen ulkonaliikkumiseen niin hyötyliikunta- ja ulkoilutarkoituksessa

Tämä sopisi hämärässä, pimeällä liikkuessa kävellen, pyöräillen yms. Maalla vanhemmillani on kilometrien päässä lähimmät katuvalot. Olisi hyvä apu siellä pimeässä apuvälineineenkin liikkuessa postilaatikolle, yms. Onhan tuo monikäyttöinen ja tulisi tarpeeseen. Minulla ei ole koskaan ollut otsalamppua.

Hei
Lenkkeilen myös talviaikaan; tosin nykyään pääasiassa kävellen mutta kuitenkin useaan kertaa viikossa. Viikonloppuisin olen avomieheni luona Lielahdessa ja hänen kotinsa sijaitsee keskellä metsää eli maaseudulla, jossa joiltakin tienpätkiltä katuvalaistus puuttuu kokonaan tai tai sitä on harvakseltaan tolppa siellä, tolppa täällä. Varsinkin alkureitti ( tai loppureitti riippuen kulkusuunnasta ) on täysin valaisematon osuus pituudeltaan lähdes 800 metriä. Ainoa valo, jos minulla ei ole puhelimen Flashlightia mukanani, on taivaalta tuleva valo ja talviaikaan lumi, jos sitä nyt sattuu satamaan niin, ettei se heti sula pois. Yleensä mukana on toki ”oma valo” mutta jos akku hiipuu viimeisilleen, on vähän jännittävät paikat pääsenko kotiin näkien vai näkemättä mihin astua. Hyvä valonlähde antaisi ponta liikkeelle lähtöön, kun ei olisi huolta akun loppumisesta keskellä metsäosuutta. Valon sammumisen jälkeen nimittäin ei näe ”mitään” vähään aikaan, joten luotettava valaisin mukana olisi ”varmuustekijä” lenkille lähtemisen kannusteena.

Maalla muhkuraisella pihalla estäisi katkomasta jalkoja eikä laituriltakaan putoaisi kun olisi kunnon valo.

Mökille, katuvalaistuksen ulottumattomiin, pimeisiin syksyisin iltoihin

Kunnon valaistus on ihan ehdoton kun lähdetään reissuun. Omani ei kestä kauaa kun patterit ovat loppu.

Valo on tärkeä varsinkin kun ikää tulee niin huomaa eron. Otsalamppu näppärä etsiessä esim. komerosta jotain, mökillä, vintillä jne.

Olen liikuntavammainen ja käyttäisin lamppua, kun liikun valottomalla sähkömopollani.

Lapsenlapsille pihaleikkeihin illalla!

Miehelleni lahjaksi töihin jossa molemmat kädet tarvitaan työskentelyyn.

Vaellusreissulle ehdottomasti 🙂

Seikkailuihin lapsenlapsien kanssa !

Mökillä tulisi varmaan käytettyä eniten.

Otsavalaisinta käyttäisin iltalenkillä, hiihdossa yöllä pikkukamarireissulla, lukiessa vesimittaria, etsiessä tavaroita jne

Retkeilyreissuihin ja sähkökatkon varalle joskus iltalukemiseenkin.

Lasten kanssa kaikenlaiseen ulkoiluun

Lenkkeilyyn.

Pimeinä iltoina ulkoillessa

kellarissa

Ulkoillessa

Mökillä olisi mahtava apu! Itse mökissä on aurinkokennoilla sähkö, mutta kesäkeittiö on täysin sähkötön. Näin syksyllä aamutkin ovat kovin pimeitä…

Hyvää syksyä!

Otsalamppu ois kiva lasten-lasten kanssa, jäis kädet vapaaks.
Ja iltasin toimis myös, varjokuvia tehtäessä.
Taas jäis kädet vapaaks.
Ois tosi siistii voittaa!!!!!

Polttopuiden hakuun pimeästä puuvajasta pihan perältä

Antaisin lampun isänpäivälahjaksi 83-vuotiaalle isälleni, joka asuu syrjäkylällä ilman katuvaloja ja tekee kaikki pihahommat vielä itse.

Käyttäisi valoa nyt tulevilla syys- ja talviretkillä luonnossa sekä työmatkoilla, jotka kuljen usein polkupyörällä.

Piemeällä ulkona, matkoilla ja erilaisilla retkillä

Koirani rakastaa metsäpolkuja, mutta ne eivät ole valaistuja. Siihen olisi oiva apu otsalampusta niin voisimme iltaisin nyt syksylläkin suunnistaa metsään haistelemaan metsän tuoksuja.

Koiralenkeille metsään ja muualle, nyt on aamulla jo pimeää kun lähden koiran kanssa aamulenkille 5 – puoli 6 aikaan. Kohta on myös pimeää, kun lähtee töistä tultua lenkille. Tällaisen valon turvin kelpaisi lenkkeillä joka paikassa sekä treenailla tokoa ja metsäjälkeä 🙂

Ihan vaan huussimatkalla olis hygieeninen ja kätevä.

Pyörässäni ei ole valoa. Siis ajaessani pyörällä.

Meillä on rantasauna, jota käytetään vuoden ympäri. Sinne kulkemiseen tarvitaan otsalamppua!

länsisiivessä

Otsalamppu olisi loistava valaisija pimeyteen työmatkoja pyöräillessä täällä pohjoisen kaamoksessa.
Kätevä myös kävelylenkillä metsässä.

Täällä mtsän reunalla asuvana (katuvalot loppuvat juuri meidän tienhaaraan), olisi tämä oiva seuralainen iltalenkeillä ja viikonlopun varhaisilla aamuhetkillä. =)

Olisi kiva syksyn ja talven pimeyden aikaan tänne maalle, missä ei juurikaan katuvaloja isommin ole… oman pihan valoja lukuunottamatta.. eli kiva lenkkiväline olisi… 😉
Syksyää….valoisaa sellaista…

syksyilloin metsäpolulla

Metsässä liikuskellessa, voi vaikka illalla poimia marjoja jos siltä tuntuu ja pyöräillessä lisävalona.

Pyöräilyyn syksyllä pimeässä.

Otsalamppu on kyllä kätevä, kun tuntuu, että pimeys tulee yhä aikaisemmin ja aikaisemmin.

Mökilllä puun haku ja huussi käynneillä,kun ei ole oikein valoja.

Lainaisin miehelleni jotta hän pääsee aamuhämärissä teeripassiin.

Retkeilykäyttöön.

dyykkaukseen, yölenkeille, öiseen pyöräilyyn.

Mökille. 🙂

syksyisellä metsästysretkellä

syksyiltaisin mäkin pihalla liikkuessa

Käyttäisin otsalamppua auton huolto ja korjaus töissä.

syksyisillä kävelylenkeillä ja siskon mökillä loppukesästä

Iltalenkeille täällä maaseudun pimeydessä sekä tietty kalareissuille ja mökkeilyyn olisi aivan loistava!

Pyöräilen töihin kesät talvet, kunnon lamppu on tarpeen.

koiran kanssa lenkillä kelillä kuin kelillä ja pimeällä myös, otsalamppu tarpeen maalla, jossa ei ole katuvaloja

Syys- ja talvipimeään ilta- ja aamulenkille!

itäsiivessä

mökillä

Asun keskellä metsää… Kun pimeä tulee on mahdollisesti kuu ja tähdet ainoana valonlähteenä ulkona jos ei esim. taskulamppu ole tullut mukaan…. Kyllä tulisi tarpeen… !!!

Retkeilyyn, yleiseen eksymiseen pimeässä.

syksyisin varalamppuna mökillä

kylvyssä

Antaisin lampun veljelleni, aloittelevalle erämiehelle.

Käyttäisin tätä ennen kaikkea viettäessäni tyttären koirien kanssa laatuaikaa lähimetsässä. Nuo innokkaat 30-kiloiset kaverit vievät minut mieluusti mahdollisimman syvälle metsikköön riistantuoksujen perässä. Ja minä yritän pysytellä juurakoiden, kivikoiden, kantojen ja risukoiden kohdalla jotensakin pystyssä.
Tuon avulla pärjäisin niin metikössä kuin mökilläkin.

Petzl valaisin pitäisi olla nyt juuri kun lähtisin ulos lenkille.

Juoksulenkeille ja aamuisille työmatkoille

Lenkeille

kaikkeen tarkkaan hommaan missä vaaditaan kahta vapaata kättä

ihan kotikulmilla kulkemiseen synkissä syysilloissa

Kalastusreissuilla

Pimeällä pyöräilyyn

kävelyllä

Kun joutuu pimeällä tekemään jotain pihahommia

järjen valoa etsiessä

Työmatkapyöräillessä kaikki lisävalo näin pimeän tullen on ehdottomasti tarpeen! Sen lisäksi tämä kulkisi mukanani vaelluksilla ja retkillä. Vanha ”otsalamppu” päivittyisi tähän malliin 🙂

hämärän valaisuun

apuvaloa täällä aina tarvitaan

Mökillä olisi tarpeellinen

Pilkkopimeällä metsällä ollessa ja sorsakaaveita lajitellessa joutuu pitämään tavan taskulamppua suussa, jotta kädet olisivat vapaana. Olisi kiva, ettei tarvitsisi olla suu soikeana ja pelkäävänsä lampun tippumista veteen.

kaikissa pimeissä hommissa

pimeässä maastossa kulkiessa

talon kellarissa

lisävaloksi koiran lenkittelyyn

Lenkkeillessä käyttäisin tätä lamppua.

Mökillä

Vaellusreissuille tulis mukaan! 🙂

Tämä tulis tarpeeseen,illat pimenevät..lenkkeilyyn,rantasaunalla toisi turvaa esim veden-ja puiden haussa.

-vintillä asiointiin niin jäävät kädet vapaiksi , löytää mitä etsii !

Iltalenkille.

ulkomaan reissuille, kun rannoilla vaellellessa ei ole katulamppuja

Työmatkalle ja iltalenkille

lrnkille iltaisin

iltaisin lehkkipolulla

pimeällä takapihalla

Ihan vain lenkkeillessäni koiran kanssa metsässä. Minä rakastan kaikenlaisia pieniä taskulamppuja ja heijastimia.

Mökillä syyspimeillä wc-reissuilla

lenkkeilyyn

Pimeille poluille, syksyisille retkille, kaveriksi ja valontuojaksi yksinäisille lenkeille 🙂
Just tällä hetkellä tartteisin otsalamppua, jotta voisin (yrittää) ehjätä äsken mykistyneen jalkalampun, josta heilahtaessaan irtos polttimon pohja ja siinä rytäkässä toinen piuhoista. Ilman otsalamppua (ja kahta vappaata kättä) turha yrittää, kun näkkyy olevan ruuvviton malli..

Asumme paikassa jossa ei ole katuvaloja, joten pimeän aikaan käytämme ulkona aina otsalamppua.
Kunnolliselle otsalampulle olisi kyllä käyttöä.

Retkeilyyn ja ulkoiluun (y)

Retkeilyyn ja koiran kanssa ulkoiluun.

Koirien kanssa lenkkeilyyn, mökillä iltahämärissä pihalla puuhasteluun ja sauvakävelylenkkeihin.

Puutarhassa työskentelyyn

Harrastan melontaa, joten tarvitsen otsavalon järvillä ja merellä sekä koiran kanssa lenkkeilessä:)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *