adidasheimo

Tiesittekö, että GPS:n kanssa voi eksyä?

11.2.2014 Teksti: Elina Hovinen

En minäkään. Mutta eksyin silti ja vielä kaksi kertaa saman päivän aikana. Olen tainnut ennenkin mainita, että en ole kovin hyvä suunnistamaan ja eksyn lähes jokaisella lenkillä. Hyvä kun löydän töihin aamuisin. Tänään lähdin töistä suoraan suunnistamaan GPS:n avulla kohti Pirkkolaa ja ensimmäisiä varsinaisia adidasheimotreenejä. Olin tietysti katsonut reitin kartalta, mutta laitoin vielä varmuuden vuoksi kännykän GPS:n päälle. Tottelin kuuliaisesti ohjeita, joita korvaani hento naisääni kuiski, mutta silti sain olla tekemässä U-käännöstä toisen perään. Kotiin suunnistaessani nauroin ääneen, kun 20 minuutin pyöräilyn jälkeen löysin itseni taas Pirkkolan urheilupuistosta tasan samasta paikasta, josta olin lähtenyt. Siinä vaiheessa päätin laittaa GPS:n pois päältä ja luottaa vaistoihini ja lähteä sitä pidempää reittiä kotiin. Nyt olen kotona, joten löysin perille. 😀

Nämä adidas Supernova Glide 6 boostit ovat vilpittömän arvioni mukaan tosi hyvät juoksukengät! Tässä saattaa olla meikäläisellä tallin vaihto edessä. Asicsit ovat saaneet kilpailijan.

Päivän treenit olivat tosi kivat ja mulle rankat. Tänään opettelimme mäkijuoksutekniikkaa. Treeniohjelmassa luki PK-vauhtinen (eli 60-70% maksimisykkeistä), mutta mun sykkeet oli jotakin ihan muuta (keskisyke 160 bpm). Kiukuttaa ja hävettääkin tämä mun tämänhetkinen juoksukunto, mutta samaan aikaan olen tosi innoissani, kun tiedän, että olen asiantuntevissa käsissä. Nyt oli vasta ensimmäiset treenit, joten tässä on vielä ruhtinaallisesti aikaa rakentaa kunto huippuunsa. Kyllä musta vielä juoksija tulee. Tässä vaiheessa harmittaa kun se maratonia varten rakennettu kunto on rapissut salille sinne levypainojen väliin.

Hikinen smurffijengi venyy.

Toinen asia, joka harmittaa ihan suunnattomasti on tuo mun vasen nivunen. Se on juoksun ja tuon mutkikaaan kotimatkapyöräilyn jäljiltä ihan sairaan kipeä. Hyvä kun pystyn kävelemään. Tämä muistuttaa pikkuisen pahaenteisesti sitä muutaman vuoden takaista nivusen napsahtamista tuolla samaisissa Pirkkolan pusikoissa. Onneksi tilanne ei kuitenkaan ole lähimainkaan noin paha kuin tuolloin, mutta nyt täytyy ottaa lepoa vähintään seuraaviin heimotreeneihin asti ja popsia vaikka Burana-kuuri tähän alkuun. Keskiviikkona on tosiaan hieronta-aika ja jos siitä ei ole apua, niin taidan varata ajan paljon kehutulle taikuri-Tuukalle.


Tällainen lenkki siis tänään.


Tässä todistusaineistoa mun retkestä. 😀

Pakko vielä loppun kehua loistavaa heimojengiä. Ilmapiiri on ihanan kannustava ja innostunut. Tämä on parasta mitä on vähään aikaan tapahtunut. Jee!

Kommentit (12)

Porukkalenkit on tosi kivoja! 🙂 Sitä jaksaa juosta paljon kovempaa ja pidempään, kun on porukalla liikkeellä. 🙂

Oot ajellut ihan meidän vanhoilla huudeilla. Koti-ikävä 🙁

Toivotaan, että nivunen ei pauku tällä kertaa yhtä pahasti, kuin aiemmin. Ja mitä juoksukuntoon tulee, se nousee kyllä varmasti nopeasti, kun pohjat on hyvät!

Sen verran olin kartalla, että tunnistin tutuiksi maisemiksi, mutten siltikään osannut sitä kautta kotiin. 😀

Kyllä mäkin vahvasti uskon, että kunto löytyy, kunhan paikat pysyy kunnossa ja pitää pään kylmänä.

Haha, ihan hukassa olet sen gepsin kanssa ollut, olisko joku autolla liikkuvan asetus sulla päällä? Aika haipakkaa PK-vauhtia teillä treeneissä, ei olekaan mikään väsynyt ryhmä tuo Heimo 🙂
Addun Energy Boosteja olen kehunut kaikille, mulla jo toinen pari lopussa ja odottelen just kevään uusia värejä kauppoihin. Että kolmannet sitten, ei mitään ylihintaisia Asicseja enää!
Varo nyt sitä nivusta,, venyttelit ehkä liian raakasti ja se ärtyi. Mulla ei tykkää yhtään jumiutunut pakara, jos sitä yrittää kerralla liikaa repiä auki, on seuraavana päivänä tosi kiukkuinen!
Iloisia lenkkejä! t. R.

No niin olin. Mulla oli kevyenliikenteen asetus, mutta ei se paljoa auttanut. Tuo iPhonen gps ei ehkä ole parhaimmasta päästä.

Tämä Heimo ei tosiaan ole väsynyt. Kaikkea muuta! Nyt treenataan tosissaan. 🙂

Mäkin vähän luulen, että ylihinnoitellut Asicsit jää jatkossa kauppaan.

Nyt pitää tosiaan malttaa, mutta onneksi tilanne ei vaikuta yhtään niin pahalta kuin alkuun pelkäsin.

Tätä blogia on ihanaa lukea, positiivista energiaa. Suosittelen kyllä käymään Tuukan luona, mikäli nivusen kipu ei helpota. Itselläni oli kolme viikkoa ihan sairaan kipeä olkapää, selailin nettiä ja löysin Tuukan. Kävin yhden kerran ja sain sieltä aivan loistavan helpotuksen kipuun, siitä lähti paraneminen kunnolla käyntiin 🙂 Tsemppiä reeneihin!

Kiva kuulla! 🙂 Kiitos!

Varasinkin Tuukalle ajan. Pakkohan se taikuri on käydä kokemassa. 😀

Hei!
Mirätä mieltä olet juoksijana/punttaajana, onko täysin mahdotonta kasvattaa lihasta ja samaan aikaan vetää kerta-pari viikossa kunnon lenkkiä, abt. 10 km/h? Vai pitäisikö kovemman juoksemisen antaa olla, ja keskittyä vain massan kasvattamiseen. Pidän juoksusta paljon, mutta tahtoisin lisää lihasta kroppaan ja olla voimakas, mutta en taas jättää hyvää aerobista kuntoani. Miten neuvoisit?:) kiitos!

Kyllä se on mielestäni ihan mahdollista, kunhan pitää juoksut suht lyhyinä. Mä oon saanut kivasti massaa kesän jälkeen ja olen kyllä koko ajan myös juossut. Mäkin tykkään juoksusta sen verran, etten halua sitä missään tilanteessa jättää kokonaan pois. Ei se juokseminen tietenkään auta massan kasvatukseen, mutta ei se kokonaan pilaakaan, kunhan ei ihan hirveästi juokse.

Tosiaan kovaa vauhtia toi teidän pk-vauhti, huh huh!

No niin oli, mutta ihanaa kun juostaan oikeasti eikä mitään löntystelyä!

Addun boosteihin olen minäkin siirtynyt noista Asicsin monoista. Ihanat <3!
Ja vitsit, kun olisi itselläkin mahdollisuus tuon tyyppisiin porukkalenkkeihin!!! kuulostaa niin kivalta! Porukassa tuo vauhdikkaampikin rykäisy menee mukavasti!

Porukkalenkit on tosi kivoja! 🙂 Sitä jaksaa juosta paljon kovempaa ja pidempään, kun on porukalla liikkeellä. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *