Viikkoyhteenveto

Tömps

27.2.2012 Teksti: Elina Hovinen

Viime viikolla tuli treenattua aika hyvin. Oon tyytyväinen viikkoon.

Tänään on ollut pitkästä aikaa oikein tosi huono päivä. Jotenkin tosi turhautunut ja kiukkuinen olo. Oloa kuvaa hyvin se, että päivällä mun teki mieli tempoa itseäni turpaan. Heh. Mitäs pienistä. Eiköhän tämä PMS ala nyt hellittää.

Lähdin töistä juosten tyttöjä hakemaan. Kellokorttia leimatessa katsoin, että mulla on 50 minuuttia aikaa olla päiväkodilla. Kahdeksan kilometria 50 minuuttiin ei ole joka päivä mikään helppo tehtävä varsinkaan reppu selässä, mutta tänään irtosi hyvin. Purin kaiken kiukun ja turhautumisen rytmikkääseen askellukseen. Aamulla huomasin viitteitä hyvästä juoksupäivästä, kun spurttasin bussiin juostessa. Olisi voinut kuvitella, että lauantain kyykkyjen jälkeen jalka ei nouse mihinkään, mutta ehkä eiliset venyttelyt teki sen verran hyvää, että nyt on ihan tosi hyvä fiilis koko kropassa. Paitsi. Mä kaaduin taas. Tömähdin ihan loppumatkasta alamäessä perseelleni jäälle. Otin tietysti käsillä vastaan ja oikeaa olkapäätä rupesi jonkin ajan päästä kaatumisesta särkemään. Jospa se on vain jokin pieni lihasvenähdys.

Tänään kahdeksan kilometrin matkaan meni vähän yli 45 min. Rakastan hyviä juoksupäiviä. Tänään oli onneksi sellainen. Pelasti koko päivän. Nyt on hyvä mieli. Jännittää vaan tuo käsi. Miten käy mun huomiselle yläkroppatreenille?

  • Matka: 8.0 km
  • Kesto: 45 min
  • Syke: keski – 155 bpm, max – 172 bpm
  • Kalorit: 440 kcal

Kommentit (7)

Elvis ja niobe: <3

Aiheeseen varsinaisesti liittymättä: tiedätkö mitään hyvää materiaalia/oraakkelia/traineria, joka olis perehtyny synnytyksen jälkeiseen treeniin. Olen totaalisen urheiluhullu, synnytin pari viikkoa sitten, juoksuvermeet odottaa eteisessä, mutta joka taholla on erilainen näkemys siitä paljonko sopii piiskata itteensä. Mieli tekis oikein tosi hikilenkeille… Noin överiurheilijana ja moninkertaisena äitinä saattaisit tietää aiheesta. Jos tiedät, olet tämän toisen överöilijän pelastus.

Elvis: Mä olen oman kokemuksen kautta perehtynyt, mutta muuta tietoa mulla ei ole. Eikä ole suositella ketään oraakkelia, valitettavasti: 😀 Varmasti kuntokeskuksista löytyy myös synnyttäneitä trainereita, joilta voisi kysellä.

Voin kertoa omat vinkkini tiätty. Aluksi kannattaa aloittaa lantionpohjalihasten treenaamista. Treenaa ne raudanlujiksi. Mulla oli käytössä Instrumentariumista myytävät treenikuulat. Samaan aikaan voit tehdä treeniä syville vatsalihaksille. Esim. hoover on hyvä liike, mutta en suosittele riuhtomaan kroppaa kovin isoihin vatsalihasrutistuksiin. Muita lihasryhmiä voit treenata lähes normaalisti, mutta mitään kovin isojen painojen kanssa tehtyjä kyykkyjä en suosittelisi. Juoksua suosittelisin välttämään siihen asti, kunnes lantionpohjalihakset on hyvässä jamassa. Kuntoa kannattaa palauttaa/ylläpitää tekemällä reippaita kävelylenkkejä, pyöräilemällä, hiihtämällä tai vaikka crosstraineria heiluttelemalla. Kävelylenkeiksi vaunulenkit on aivan oivallisia, se kuluttaa lähes yhtä paljon kuin hölkkääminen ja hiki tulee varsinkin kun tuolla kinoksessa työntelee. Ei kannata liikaa kiirehtiä, vaan anna kropalle aikaa palautua. Sulla on vielä paaaaljon aikaa urheilla, mutta kyllä mä ymmärrän tuon poltteen. Oma olo kuitenkin kertoo kaikista parhaiten sen, kuinka raskasta treeniä voit tehdä.

Niin, ja lämpimät onnittelut vauvasta! <3 Ihana asia! Nauti pikkuisesta.

Ja vielä. Jos imetät, niin muistathan juoda erityisesti liikunnan jälkeen runsaasti ja syödä tarpeeksi. Täysimetys kuluttaa 500 kcal/päivä.

Hei, mullakin on aiheeseen liittymätön kysymys (taas..). Sulla oli joskus ihana postaus ihannevartaloista, mutta enpä tietenkään osaa löytää sitä enää.. Siinä oli kolme erilaista kuvaa, yksi oli sellainen combat-mimmi ainakin. Se oli varmaankin aikaa ennenkuin siirryit tänne Evitaan. Onkohan sitä vielä jossain?

Kiitoksia 🙂

Kiitos, juuri tätä ajattelin! <3

Elvis ja niobe: <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *