Ajatuksia

Treeni ja musiikki

23.6.2014 Teksti: Elina Hovinen

Kuuntelen musiikkia lähes aina treenatessa. Varsinkin pitkillä lenkeillä ja salitreeneissä musiikki on ehdoton. Salilla on vaikea keskittyä omaan treeniin, jos ei ole kuulokkeita mukana.  Tulee liikaa kiinnitettyä huomiota ympäristöön. Musiikki auttaa pitämään ajatukset omassa treenissä. Pitkät lenkit ovat niin pitkiä, ettei omat ajatukset oikein riitä viihdyttämään koko matkaksi. Nykyään pyöräilen työmatkat ilman musiikkia. Aina ei jaksa kuunnella ja välillä on hyvä antaa omien ajatusten lentää vapaasti. Luonnossa liikkuessa ajatuksille on riittävästi tilaa ja siellä asiat saavat oikeat mittasuhteet. Suuretkaan murheet eivät tunnu ihan niin suurilta, kun laittaa asiat koko universumin mittakaavaan.

Kuva: adidas/Pasi Salminen

Eikö tunnu näin kuvien välityksellä olevan nuo maailmat aika kaukana toisistaan? Minulle ainakin tuli sellainen olo, että onpas iso kontrasti kuvien välillä. Mietinkin voiko näitä kuvia edes laittaa samaan postaukseen. Voi tietysti. Kaikki kuvissa esiintyvät asiat ovat iso osa mun elämää. Musiikki, luonto, yksinolo, salitreenit, sosiaalisuus…

Välillä kuuntelen juostessa klassista, välillä räyhäkkää rokkia, meditatiivista housea, linnunlaulua ja kaikkea siltä väliltä. Riippuu ihan täysin siitä minkälainen mielentila on ja mitä treeniltä haluan.

Välillä treeni, erityisesti ulkotreeni, on minulle terapiaa. Itse treeni on toissijainen asia, vaan ensisijaista on saada mielenrauhaa ja omaa aikaa. Siinä tassutellessa paha energia vaihtuu hyväksi. Treenaaminen on minulle ensisijaisesti hyvää oloa ja mieltä. Bonuksena tulee hyvä kunto ja kroppa pysyy jokseenkin samassa kuosissa. En saisi itseäni millään motivoitua treenaamaan säännöllisesti, jos treenaamisen tarkoituksena olisi muokata vartaloa.


*Kuulokkeet saatu MobileFunista

Näistä langattomista kuulokkeista on paljon kyselty. Sain ne MobileFun-nettikaupasta testattavaksi. Kuulokkeet ovat Aventree Hive Bluetooth-kuulokkeet. Kuulokkeet ovat olleet mulla kohta kaksi kuukautta päivittäisessä käytössä. Kuulokkeiden akku kestää yllättävän pitkään. Vielä kertaakaan ei ole tullut ikävää tilannetta, että akku olisi loppunut kesken kaiken. Lataan akkua harvakseltaan, olisinkohan ladannut koko tänä aikana ehkä neljä kertaa. Kuulokkeet toimivat synkassa puhelimen kanssa, eli juostessa voin musiikin kuuntelun lisäksi vastata puhelimeen tai soittaa. Kuulokkeista voi vaihtaa biisiä, säätää volyymia ja käyttää puhelinta ääniohjauksella. Käytän kuulokkeita urheilun lisäksi töissä ja kotona siivotessa. Rakastan langattomuutta. Puhelin voi seisoa pöydällä latauksessa, kun häärin ympäri kämppää eikä ole johtoja, jotka tarttuvat esim. imurin varteen. Luurien kantama on n. 10 m, ellei eteen tule paksuja seiniä. Kuulokkeiden synkkaaminen puhelimen kanssa oli naurettavan helppoa. Yhden napin pitkä painallus ja se oli siinä. En enää ikinä suostu käyttämään langallisia johtoja.

Kuunteletko sä musiikkia treenatessa? Minkälaista musiikkia? Kaipaan säännöllisesti uusia treenibiisejä, joten olisin kiitollinen, jos linkittäisit mulle parhaita paloja kommenttiboksiin. Vaihtarina saatte mun räkäiset biisilistat. 😀

Soittolistat:

Treeni
Fiilis
Juoksu
HHM
Midnight Run

Kommentit (12)

Kiitos todella paljon soittolistasta! Toi todella hyvin potkua salitreeniin ja tulen vastaisuudessakin sitä kuuntelemaan 🙂 Mietin noiden kuulokkeiden tilaamista, ovatko ne kestäneet sinulla vielä käytössä hyvin?

Jos klassisestakin kerran pidät niin sitten suosittelen lenkille aloituskappaleeksi Mozartin D-huilukonserttoa 🙂

Tuo on mun lapsuuden lemppariteos. 🙂

Onko sulla pitkään ollut suuria murheita ja pahaa energiaa…? Juoksutapahtumissa en ymmärrä kuulokkeiden käyttöä, kun jää katsojien kannustus kokematta!

Onhan elämässä aika ajoin kaikenlaista. Viime vuosina on ollut enemmän haasteita kuin aiemmin.

Tuo on totta. Välillä haluaa vain keskittyä omaan suoritukseen ja silloin poissulkee kuulokkeilla ulkomaailman, mutta esim. maratoneilla kannustuksesta on saanut niin paljon voimaa, ettei sitä kannata sulkea pois. 🙂

Ihanaaihanaaihanaa, joku muukin kuuntelee klassista hikoillessa. Pyöräilen kans työmatkat ja jossain vaiheessa siirryin kuuntelemaan työmatkoilla vain klasaria. Sittemmin oon myös lopettanut musiikin kuuntelun. Aamuisin ei jaksa täyttää päätään äänillä ja iltapäivällä ei vain pysty ottamaan vastaan mitään ylimääräisiä ärsykkeitä.
Vaan mitä vinkkejä sulle voi antaa, kun noilla listoilla on jo KAIKKI biisit? Jos näistä joku löytyy jo listoiltasi, niin sori. Jos taas ei vaan tällä hetkellä nappaa, niin sori. Kokeile joskus myöhemmin, koska joskus se on vain mielentilasta kiinni, kuten sanoit.

Bruno Mars – Runaway Baby
Josh Butler – Got A Feeling
Zedd – Clarity
will.i.am – Feeling Myself
Destiny’s Child – Lose My Breath
Nicki Minaj – I Am Your Leader
Justin Timberlake, 50 Cent – Sexy Ladies (remix)
Olly Murs – Dance With Me Tonight
Swedish House Mafia – Antidote
Will Smith – Switch
Faith No More – Epic
Herbie Hancock (Head Hunters) – Watermelon Man

rauhallisempia:
Lou Reed – Walk On The Wild Side
Aretha Franklin – Let It Be
Seal – Stand By Me
Beyonce – Halo
Jamie Cullum – Gran Torino
Michael Jackson – Human Nature

Klassisessa musiikissa on ajoittain Sibelius-kausia, joskus kuuntelen eri oopperoiden alkusoittoja. Ikisuosikki on Mendelssohnin viulukonsertto (em) ja varsinkin eka osa.

Oho, tulipas pitkä viesti tässä pallon tuijottamisen lomassa.

Ennen kuuntelin aina musaa lenkeillä, mutta nykyään tosi harvoin. Sain keväällä uuden soittimen ja juoksuun suunnitellut kuulokkeet, mutta niidenkin käyttö on jäänyt tosi vähälle. Latasin niihin vk-lenkeille raskaampaa musaa ja pitkille lenkeille rauhallista, mutta etenkin kovilla lenkeillä on tuntunut että musasta on ennemmin haittaa. Aina ei jaksa ylimääräistä hälinää ja ehkä luonnostakin tulee enemmän nautittua ilman kuulokkeita. Seuraavalle pitkälle lenkille voisi kyllä pitkästä aikaa testata musiikkia.

http://juoksuttaa.blogspot.fi/

Mulla herää heti ensimmäisenä kysymys kestääkö nuo kuulokkeet vettä? Jos vesisade yllättää?

Kiitoskiitoskiitos soittolistoista! Olenkin kaipaillut uusia lenkin vauhdittajia. Itse en klassista ole vielä älynnyt treeniin kokeilla, mutta olen kaikelle avoin 🙂
Noista kuulokkeista kiinnostuin myös. Mulla on ongelmana, etteivät nappikuulokkeet pysy päässä tai tuntuvat ikäviltä liikkuessa. Ovatko nuo painavat? Hölskyvätkö kovemmassa menossa?

PS: Oma lenkkisuosikkini on The Bodyrockersin I like the Way You Move 🙂

Kiva jos soittolistoista oli iloa.

Mullakaan nappikuulokkeet eivät pysy päässä hikoillessa. Kuulokkeet eivät ole painavat eikä hölsky yhtään. Korviksia näiden kuulokkeiden kanssa ei voi pitää samaan aikaan eikä oikein silmälasejakaan pitkiä aikoja, koska sangat ovat sen verran napakat.

Moi! Minulla ei myöskään perinteiset nappikuulokkeet pysy päässä. Mutta suosittelen Adidakselta näitä: PMX 685i Sports. Pysyvät hyvin juostessa päässä.

Kiitos vinkistä! 🙂

Kiitos todella paljon soittolistasta! Toi todella hyvin potkua salitreeniin ja tulen vastaisuudessakin sitä kuuntelemaan 🙂 Mietin noiden kuulokkeiden tilaamista, ovatko ne kestäneet sinulla vielä käytössä hyvin?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *