Hiihto

Tule talvi kultainen

9.12.2015 Teksti: Elina Hovinen

En ole koskaan odottanut lunta ja pakkasta näin paljon kuin nyt. Tähän saattaa vaikuttaa eteisen nurkassa odottavat korkkaamattomat Salomonin luistelusukset. Siellä ne töröttävät, elämäni ensimmäiset itse hankkimani sukset, jos lasten suksia ei lasketa. Olen haaveillut hiihtoharrastuksen aloittamisesta siitä lähtien kun muutin omilleni, mutta aina olen lykännyt ostamista, koska ”etelässä ei ole talvea”. Tänä vuonna sitä ei tosissaan ole ollut, vielä. Jaksan vielä uskoa, että talvi tulee sieltä.

Suomen Hiihtoliiton hiihtohaastekin odottaa edelleen haasteeseen tarttumista. Hiihtohaaste on kyllä ollut paljon mielessä ja innostusta löytyy. Sukset ostettuan on nyt mahdollisuus mennä Kivikon hiihtohalliin opettelemaan hiihtokoulussa opittuja taitoja. Aerobista kuntoakaan en ole liiemmin ylläpitänyt juoksukauden päätyttyä. Punttikuntoa sitten senkin edestä. Punttiohjelma, jota tällä hetkellä noudatan, päättyy jouluviikolla, joten sen jälkeen voisi ehkä miettiä treenin muuttamista taas kestävyyttä parantavaan suuntaan eikä voiman kasvattamiseen.

Tämä hiihtokärpäsen puraisu saa päähän jopa sellaisia ajatuksia, että lähtisi yhtäkkiä etelän loman sijaan lappiin hiihtämään. Karpaasi ei ole jostakin syystä samaa mieltä.

*Hiihtohaasteeseen minut pyysi mukaan Orkla Health (eli brändit Maxim ja True)