Elämä

Työmatkapyöräilijä

17.9.2013 Teksti: Elina Hovinen

Maanantain myöhäisillan pikatervehdys. Maanantai oli taas… No, maanantai. Ilta oli tosin kiva. Kävin lunastamassa Stadiumista #IAMPROGRESS-viikkokisan palkinnon, josta postaan myöhemmin. Samalla reissulla näin pitkästä aikaa erästä ihanaa ihmistä. Juttua riitti vaikka kuinka. 

Raotan teille vähän työmatkapyöräilijän arkea. 

Haiseva JanSport-reppu, joka imee kätevästi päivän asun ja tarvittaessa kriisiaamuina asuja ja meikkipussin. Pukukaapissa säilytän hiusaineita, hygieniavälineitä, vanupuikkoja… Ja muutamia erinäisiä vaatekappaleita. Sama jättimäinen reppu selässä taitan työmatkat myös juosten. Ei oo herkkua. Juoksureppu on ollut ostoslistalla niin kauan kuin olen juossut työmatkoja. Kyllä mä sen vielä hommaan. Suosituksia?

Hikikamat menee kuivauskaappiin kuivumaan ja sieltä päivän päätteeksi takaisin päälle. Sadepäivinä kuivauskaappi on pelastus, samoin niksipirkkasirpana voin kertoa, että kuivauskaappi toimii myös silitusraudan korvikkeena. Laitan lörppäpaidat suihkun ajaksi kaappiin ja suihkusta tultua paita on sileä. Avot!

Iltapalaksi sitten tankkausevästä. Koska maraton. Älkää yhtään pyöritelkö silmiänne siellä!

Ps. neljä päivää maratoniin!

Kommentit (11)

Kiitos vinkistä! 🙂

Hei wau! Onnea toiseen marathoniin, vaikka kyllä se sun kunnolla menee hyvin ilman onneakin 🙂

tosta työmatkarepusta, itse juostessani työmatkoja olen katsonut repussa sen etukiinnittimen kehon ympäri tosi hyödylliseks,ettei reppu pääse pomppiin vaan on ’sun kans yhtä’, se on melkein ihan ’must’.

Haglöf:illa on tosi laadukkaita reppuja, mut se näkyy sit kans hinnassa, että riippuu kuinka paljon haluaa santsaa siihen. http://www.varuste.net/Juoksuun <- tossa on hintasuhde vähän parempi ja sit kannattaa partioaitasta zekkaa!

Kiitos 🙂 Toivottavasti menee hyvin.

Se etukiinnike on kyllä must, niitä pitäisi olla oikeastaan kaksi. Rinnan kohdalla ja lantiolla. Noihin kyllä kannattaa satsata, ei laadusta maksa turhaan. Pitäisi vaan päättää mikä on SE reppu.

Suosittelen joustavasta materiaalista olevia olkahihnoja, lantio- ja ”rinta”vyötä. Saa kiristettyä hyvin selkään, mutta antavat joustoa juostessa. Samoin etupuolella löytyvä ”naruristikko” on tosi kätevä, siihen saa tarvittaessa kiristettyä takin, paidan tms. vaikka reppuun sisälle ei enää mahtuisikaan yhtään mitään.

Kiitos vinkistä! 🙂

Heh, täytyypä itelläki testata noita turkin pippureita jätskin kanssa! 😀

Samanlaista pakkaamista mullakin työmatkapyöräilyssä! Työvaatteiden lisäksi mulla on usein mukana salikamat sekä lounas ja välipalahedelmät. En ole uskaltanut koskaan punnita reppua.. Käytössä Vauden Bike Alpin Air 30+5. En osaa sanoa soveltuisiko juoksuun tuo reppu.

Repussa mullakin kulkee välillä kamera, iltakamat, salikamat, eväitä… Välillä se on ihan järkyttävä pallo selässä.

Ostin vuosia sitten Juoksija-shopista Deuter merkkisen mallia race x juoksurepun. Se on toiminut minulla työmatkareppuna jo viitisen vuotta. Toimii aivan loistavasti ja on edelleen priima kunnossa. Säätöjä löytyy joka suuntaan ja vieläpä kiinteä sadehuppu tulee matkaan. Talvella on ollut mukana myös pitkillä hiihtoreissulla juomareppuna (ostin sisälle säiliön letkulla) ja miksei superpitkällä fillarireissulakin. Ainut miinus on pieni koko. Mutta toisaalta, onko pakko raahata kaikkea mahdollista aina mukana? 😉 Ja ainahan työpaikan kaappiin voi viedä muutaman vaatekerran. Liian painava kantamus alkaa rokottamaan juoksutekniikkaakin.
http://www.partioaitta.fi/Deuter_Race_X

Sut mainitaan mun ihka ensimmäisessä reenipostauksessa 😉

Kiitos vinkistä ja kiitos maininnasta blogissasi! 🙂

http://www.trekandmountain.com/friday-freebies-7-x-haglofs-gram-15-packs-to-be-won/

Tuo Haglöfs GRAM 15 juoksureppu käytössä täällä. Toimii hyvin juoksussa ja pyöräilyssä. Tuonne sopii esim. salikamat hyvin, kun teen yhdistelmätreenejä. Juoksu salille-salitreeni-juoksu kotiin. Tuossa todella hyvät säädöt, niin reppu istuu selkään, niin ettei se heilu eikä juurikaa huomaa juoksussa. Ja värillä ei oo väliä kuha se on musta 🙂

Kiitos vinkistä! 🙂 Täytyy vakavasti harkita tuollaisen ostamista. Ja oon samaa mieltä tuosta väristä. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *