Treenipäiväkirja

Uusi ihastus

10.9.2011 Teksti: Elina Hovinen

Torstaina pääsimme koko perheen voimin salille. Korttia piipatessa respan tyttö kysyi, että ”oletko menossa jollekin tunnille?”. Olin ajatellut meneväni salille, mutta kysyinkin, mitä tunteja olisi menossa. Respan tyttö suositteli Poweria (body pump), jonka liput otin mulle ja miehelle, mutta jumppaohjaaja kuuli meidän keskustelun taempaa ja ylipuhui meidät kokeilemaan hänen vetämää Fitness Fusionia. Elixian sivuilla tunti kuvataan näin: ”East Meets West! Syksyn 2010 uutuus jatkaa suosiotaan. Fitness Fusion-tunti on 55min kokonaisuus, joka sisältää vaikutteita joogasta ja pilateksesta. Kehonhallintaan ja henkiseen hyvinvointiin keskittyvä tunti käyttäen tasapaino- ja voimaliikkeitä.” Otin miehellekin tuntikortin ja markkinoin tunnin hänelle sanomalla, että kyseessä on voimaharjoittelua ja kehonhallintaa. Hehee. Mies vähän epäröi, mutta sanoin vaan, että nyt mennään ja suhtaudu avoimesti.

Kuva

Olen kokeillut pilatesta moneen otteeseen ja tykkään siitä. Joogaa en ole vieläkään kokeillut. Ajattelin kuitenkin uskaltautua tunnille, koska ohjaaja suositteli sitä meille tietäen, että tuollainen treeni on meille kummallekin ihan uutta. Tämä olisi kerrankin jotain uutta. Tunti oli tosi kiva, tykkäsin todella paljon! Tahti oli rauhallinen ja liikkeet sopivan yksinkertaisia. Hitaasta tahdista huolimatta hikipisarat putoilivat jumppamatolle ja koko kroppaa tärisytti tunnin jälkeen. Tuon kokemuksen jälkeen kynnys joogatunnille menemisestä madaltui ja kiinnostus joogaa ja muita rauhallisia tunteja kohtaan kasvoi huomattavasti! Nyt ymmärrän mikä rauhallisissa tunneissa viehättää. Ei treenin tarvitse aina olla hirveää jytkettä, pauketta ja sykkimistä. Tuo teki niin hyvää. Pää tyhjeni ihan kokonaan, kun keskittyi hengittämiseen ja liikeratoihin. Juostessa ja pyöräillessä ehtii ajatella kaiken maailman asioita, mutta tuollaista treeniä tehdessä tulee kuunneltua kroppaa ja kroppa kertoo monesti jopa enemmän kuin ajatukset. Aion ehdottomasti mennä uudestaan jo heti ensi torstaina. Ohjaajakin oli tosi innostava ja karismaattinen, silläkin on paljon merkitystä. Lapsetkin olivat jumpanneet meidän treenin aikana. Lapsiparkissa odotti kolme punaposkista ja hikistä tyttöä.

Fitness Fusion -tunnin jälkeen kävin tekemässä vielä vähän aerobista ja lihaskuntoa, mikä oli virhe. Ensin olin tunnin venynyt ja rauhoittunut ja sitten riuhtaisen kropan ihan toiseen moodiin. Reidet menivät ihan sairaan pahasti jumiin, vaikken tehnyt mitenkään kovin raskasta treeniä. Tulipahan kokeiltua ja opittua, ettei kannata tehdä toistamiseen.

Salmisaari torstai-iltana

 

Kommentit (4)

Hurahtanut Heidi: Voi että, mikä tuuri sulla. Kuntokeskuksissa on se hyvä puoli, että voi vaihtaa ohjaajaa, jos joku ei miellytä. Mä luulen, että Body Balance ja Fitness Fusion on käytännössä sama tunti, mutta eri nimikkeellä.

Totta! Fitness Fusion on huipputunti, hikoilut ennen tuntia, jos on tarvis. Joogaan kyllä suosittelen menemään rauhoittuneena, eikä pää lenkistä höyryten.

Pitää seuraavalla kerralla hikoilla ennen Fitness Fusion -tuntia. Joogaa olen menossa kokeilemaan lähiviikkoina ja saan sinne mukaani kokeneen joogaajan opastamaan. 🙂

Tuota Fusionia mieki voisin kokeilla. Kerran maksoin puolen vuoden joogakurssin, mutta oli pakko jättää se kesken muutaman tunnin jälkeen kun ohjaaja puhui niin kimeällä ja ärsyttävällä äänellä, etten todellakaan pystynyt keskittymään hengitykseen ja kroppaan. Siitä jäiki sitte vähän semmonen joogan karttaminen. Mutta LesMillsin Body Balancestaki olen tykäny, siinäki saa kropan tärisemään ja hien valumaan vaikkei hypi ja pompi. :o)

Hurahtanut Heidi: Voi että, mikä tuuri sulla. Kuntokeskuksissa on se hyvä puoli, että voi vaihtaa ohjaajaa, jos joku ei miellytä. Mä luulen, että Body Balance ja Fitness Fusion on käytännössä sama tunti, mutta eri nimikkeellä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *