Tuotetestaukset

Vaelluskenkien huolto ilman kemikaaleja

7.6.2016 Teksti: Elina Hovinen

*Yhteistyössä Collonil Organic

Minulla on yhdet kengät, joita huollan ja joita pidän kuin kukkaa kämmenellä. Ne on vaelluskengät. Pitäisi ehkä huoltaa muitakin kenkiä yhtä suurella hartaudella, ne saattaisivat pysyä parempana pidempään. Aiemmin vaelluskenkien huolto on ollut hirveä operaatio, koska kemikaalien suihkuttamisen vuoksi on pitänyt vuodenajasta riippumatta pistää kämppään läpiveto tai hoitaa suihkuttelu ulkona. Nyt sain testiin aineet, jotka ovat lähestulkoon täysin kemikaalittomia ja luonnonmukaisia. Kemikaalittomuuden ja ponnekaasuttomuuden ansiosta aineita voi suihkuttaa suljetussa tilassa. Voisiko parempia tuotteita olla! Luonnonmukaisuus on aina hyvä juttu! Nykyään luonnonmukainen ei enää onneksi tarkoita sitä, että se olisi huonompaa kuin kemikaaleja sisältävä tuote. Tulipa ihan itse testattua.

Googlettelin netistä vähän ohjeita vaelluskenkien huoltoon, että oppisin homman oikein perusteellisesti. Kirjoittelen nyt ohjeita teillekin, jos satutte ohjeita tarvitsemaan. Itse en aiemmin uskaltanut suihkuttaa kunnolla vettä kenkiin, kun pelkäsin, että nahka ei kestä sitä, mutta väärin luultu. Olen aiemmin poistanut lian vain pyyhkimällä. Nyt huolsin kengät oikein pitkän kaavan mukaan.

  1. Irrota kengistä pohjalliset ja nauhat.
  2. Harjaa kenkäharjalla kengän pinnalta pahin irtoroska ja pöly pois.
  3. Suihkuta kenkiin reippaasti vettä sisälle ja ulkopuolelle. Anna veden jäädä kenkään sisälle.
  4. Suihkuta kengän pinnalle ja sisälle Collonil Bamboo Lotionia ja anna vaikuttaa.
  5. Harjaa kostealla kenkäharjalla kengän pinnalta likaa pois. Voit viimeistellä pesun kuivalla liinalla ja katsoa irtoaako likaa vielä.
  6. Huuhtele kengät vielä lopuksi ja laita lopuksi Bamboo Lotionia kengän pinnalle, ei tarvitse huuhdella pois.
  7. Anna kenkien kuivua kunnolla.
  8. Suihkuta kengän pinnalle Collonil Protect & Care -ainetta ja anna kuivua.
  9. Paremman lopputuloksen varmistamiseksi suihkuta toinen tai jopa kolmaskin kerros suoja-ainetta.
  10. Lopuksi sivele pinnalle mehiläisvahaa (itse jätin tämän vaiheen tällä kertaa välistä, koska en löytänyt vahaa mistään, pitää käydä ostamassa). Mehiläisvaha ei ole kuitenkaan välttämätöntä, koska Collonil tuotteetkin kosteuttavat nahkaa, mutta itse haluan kengän pintaan kiiltoa ja ekstrasuojaa kosteudelta.

Collonil-aineet poistivat lian tosi hyvin ja tuoksuivatkin oikein miellyttävältä. Tuotteet eivät sisällä liuottimia eikä ponnekaasua. Vahva suositus! Yhden putelin hinta on noin 12 euroa.

Suosittelemme