Kuntoutus

Veivaa veivaa

14.4.2013 Teksti: Elina Hovinen

Eilen kävimme taas salilla. Tällä kertaa tein vain kahta liikettä lihaskuntoa ja loput aerobista. Ensiksi poljin puoli tuntia kuntopyörää, jonka jälkeen tein kahvakuulan kanssa kolme viidentoista toiston sarjaa syviä kyykkyjä ja jalkojen nostoja. Lopuksi veivasin vielä puoli tuntia crosstraineria. Tein eilen jotakin väärin, koska yö oli kivulias ja sama kipuilu jatkuu edelleen. Mä tosin pidin eilen lähes koko päivän kättä vapaana, lukuun ottamatta salitreeniä. Lisäksi vielä imuroin kämpän (yhdellä kädellä, mutta kuitenkin), joten taisi tulla vähän liikaa rasitusta. Siitä huolimatta tänään tekisi mieli lähteä liikkumaan, mutta ehkä mun on parempi malttaa levätä tämä päivä.

Eilisen treeni

Kesto: 1:12

Kalorit: 528 kcal

Syke: keski – 139 bpm, max – 174 bpm

Kommentit (13)

Voi kiitos! 🙂 Tulipa hyvä mieli.

Pikkukuvassa näytti ihan kuin sulla olisi ollut Marimekon unikkoa treenitopissa. Huh, ei ollutkaan! 😀

Haha, ei nyt sentään.

Veikkaan että et ainakaan yksityisyrittäjä ole kun kuntoutumishalut ovat tuota tasoa. Mikäs siinä kun yhteiskunta maksaa ja jos olkapää ei kuntoudu johtuen liian vähästä levosta, niin uudestaan vaan leikkaukseen! Minkäs sille mahtaa kun on endorfiinikoukussa.

Lisään vielä, että olen noudattanut fysioterapeutin ohjeita kirjaimellisesti, joten mihin tämä väitteesi minun heikosta kuntoutumishalusta perustuu? Vai haluatko vain olla ilkeä?

Oletkohan lukenut blogia ollenkaan? Otan kuntoutumisen tosissani ja tavoitteena on kuntoutua mahdollisimman nopeasti ja siltä se on myös fysioterapeutin mukaan vaikuttanut. On aivan normaalia, että olkapää kipuilee vajaa kolme viikkoa leikkauksen jälkeen. Minusta kommenttisi oli aivan asiaton!

Toivottavasti huomenna on jo kivuton päivä!

Ymmärrän niin hyvin kuntoutumismotivaatiosi! Tsemppiä! 🙂

Jee, tänään on taas normaali olo. Normaali olo tarkoittaa sitä, että käden ollessa paikoillaan, kipuja ei ole. 🙂 Kiitos tsempeistä!

Tsemppiä kuntoutukseen!

Olin itse eturistisideleikkauksessa 2,5 vuotta sitten ja piiiiitkä kuntoutus on vielä tuoreena mielessä. Polven kanssa tuli kuukausia parempia ja huonompia päiviä vuorotellen, ne kuuluvat ortopedin mukaan asiaan. Huonojen asentojen ja normaalin liikunnan puutteesta sivutuotteena tulevat selkä- ja niskaongelmat ovat kyllä paljon kuntoutumiseen liittyviä kipuja ikävämpiä.

Kiitos! Mulla on toisaalta ”onni”, että kyseessä on olkapää eikä jalka, joka estää kaiken aerobisen liikunnan. Mä sentään pystyn kävelemään ja polkemaan kuntopyörää. Mutta niska- ja selkäjumit on kyllä riesa, koska niitä ei pääse kunnolla liikuttamaan.

Kaikki me blogiasi aktiivisesti seuraavat tiedämme, ettet todellakaan tekisi älyttömyyksiä terveytesi kustannuksella. Kuuntele kroppaasi ja fysioterapeuttiasi kuten tähänkin asti. Hienoa, ettet heitä läskiksi vällyjen välissä kaiket päivät makaamalla.

Kiitos! <3

Näin mäkin olen ajatellut, ettei pelkkä lööbailu välttämättä edistä kuntoutumista mitenkään, vaan päinvastoin. Kroppaa ja asiantuntijoita aion kuunnella jatkossakin, että toipuminen etenisi parhaalla mahdollisella tavalla. 🙂

Oot tosi kaunis tossa kuvassa.

Voi kiitos! 🙂 Tulipa hyvä mieli.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *