Elämäntyyli

Verenluovutus ja suihkugeeliuutuudet

6.3.2014 Teksti: Elina Hovinen

Kävin eilen ojentamassa käteni Espoon Iso Omenan Veripalvelussa. Käyn säännöllisesti luovuttamassa verta. Kai sitä voi sanoa säännölliseksi luovuttamiseksi, jos luovuttaa vähintään kolme kertaa vuodessa? Eilisaamuna kävimme ottamassa meidän esikoisesta verikokeita keliakian vuoksi ja siitä tuli mieleeni, että voisinpa minäkin käydä ”verikokeissa”. Esikoinen pelkää neuloja ja pistämistä aivan hirveästi. Hän on kerran pyörtynyt verikokeita otettaessa ja joka kerta hyperventiloi. Ymmärrän häntä, vaikken itse ole koskaan pelännyt millään tavalla pistämistä. Hänen kummitätinsäkin pelkää niin paljon, että hyvä kun nimensä muistaa lääkäriasemalla asioidessaan. Kuudesosa kummia, eikö niin sanota? 🙂

Jos haluaa luovuttaa verta, hemoglobiinin tulee olla yli 125.

Kukaan tytöistä ei tällä kertaa suostunut tulla katsomaan luovutusta, vaan jäivät syömään keksejä ja piirtelemään siksi aikaa.


Milja piirsi veripisaran minun veriryhmälläni. 🙂

Ojenna sinäkin kätesi, jos vain suinkin pystyt.

Sain testattavaksi Adidaksen uusimmat suihkugeelit. Shape lupaa kiinteyttää ihoa ja Protect kosteuttaa. Molemmat tuoksuvat tosi hyvältä. Protectia olen käyttänyt huomattavasti enemmän, koska se tosiaan kosteuttaa tätä mun talvesta kärsinyttä ihoa. Shapen vaikutuksia en ole ehtinyt huomaamaan, koska ihoni tosiaan kaipaa nyt enemmän kosteutusta. 

Tämä päivä on mennyt kotona vatsatautisten kanssa. Itsellänikin on ollut vähän heikko olo, olen nukkunut kolmet päiväunet tänään. Illalla putkirullasin 1,5 litran limupullolla ja venyttelin jalkoja. Joka päivä jalan tilanne menee parempaan suuntaan. Tänään otin muutaman kivuttoman juoksuaskeleen!! Pitää silti vielä malttaa, ettei vaiva palaa. Nyt sentään tiedän mitä kohtaa venyttää ja miten, joten uskoisin saavan tämän nyt pysyvästi poissa. Lupaan tässä ja nyt, että jatkossa venyttelen joka treenin jälkeen. Ei vanha kroppa muuten jaksa. Vielä kun oppisin menemään ajoissa nukkumaan… 😀 Hyvää yötä!

Kommentit (2)

Totta. 🙂

Kiitos tsempeistä!

Nainenhan voi luovuttaa verta maksimissaan neljä kertaa vuodessa, joten kyllä toi kolme kertaa on säännöllistä luovutusta. 🙂 Itsekin käyn säännöllisesti, siitä tulee niin hyvä mieli!

Tsemppiä jalkavaivan nujertamiseen! Kyllä siitä vielä hyvä tulee.

Totta. 🙂

Kiitos tsempeistä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *