Eltsu testaa

Vesiurheilua Vierumäellä

10.7.2015 Teksti: Elina Hovinen

 

Vierumäen reissulla tuli koettua monta kivaa juttua. Tuo viikonloppu oli aivan ihana ja sen kruunasi sunnuntaiaamun rentouttava vesilläolo.

Olimme sopineet menevämme aamukymmeneksi Valkjärven rantaan Erimoverin pisteelle. Meille oli varattu inkkarikanootit melomista varten. Päätimme ottaa vain yhden kanootin, koska tarkoituksena oli vain nautiskella eikä niinkään urheilla. Meloimme pienen Valkjärven toiseen päähän ja kannoimme kanootin isommalle järvelle ja meloimme siellä ihan rauhakseen tunnin verran.

Inkkarikanootilla melominen oli lähempänä soutamista kuin melomista ainakin jos vertaa kajakilla melomiseen. Kivaa se oli, mutta paras juttu oli vielä edessä melomisen jälkeen. Nimittäin pääsimme SUP-laudan päälle. Meille pidettiin tunti, jossa teimme lihaskunto- ja tasapainoilujuttuja. Rami oli ennen tuntia vähän ennakkoluuloinen ja suorastaan vastahakoinen, mutta nousi kuitenkin reippain mielin laudan päälle. 😀

Siinä tasapainoillessa taivas kirkastui ja tuli suorastaan kuuma laudan päällä keikkuessa. Teki mieli hypätä uimaan, mutta oli vähän turhan paljon vaatetta päällä sitä mielitekoa ajatellen. Tunti oli tosi kiva ja yllättävän haastava, nimittäin lihaskuntoliikkeisiin tulee ihan eri tavalla haastavuutta epätasaisen alustan ansiosta. Olimme valinneet vähän kiikkerämmät laudat, koska halusimme vähän lisähaastetta. Tunti hujahti nopeasti ja molemmat olimme tunnin jälkeen tyytyväisiä ja hyväntuulisia. Kävimme vielä lopuksi melomassa seisten järven toiseen päähän ja takaisin. Varmasti menemme uudestaankin. Tuo on ihan parasta tekemistä hellepäivänä.

*Yhteistyössä Erimoverin kanssa