Elämä

Vielä hetki lomaa

31.7.2011 Teksti: Elina Hovinen

Tänään on viimeinen lomapäivä. Neljä viikkoa meni, että hujahti. Miten mun loma on mennyt? Purjehdin viikon äidin ja siskon kanssa. Nautin täysin siemauksin ja sain pääkoppaani vähän järjestettyä parempaan kuntoon. Seuraavan viikon lomailimme koko perheen voimin. Rentoa oleilua, ihanaa ja harvinaista koko perheen yhdessäoloa. Kaksi viimeistä lomaviikkoa olen hengannut tyttösten kanssa ympäriinsä ja ottanut rennosti. Loman aikana olen laittanut ruokaa ehkä neljä kertaa, meikannut yhtä monta kertaa ja hiuksia en ole värjännyt kohta kolmeen kuukauteen. Ostin kesäkuun alussa Tallinnan reissulta hiusvärin, joka on edelleenkin kylpyhuoneen kaapissa odottamassa. Yllätyksekseni juurikasvua ei juurikaan erota, mutta harmaat erottuvat. Ajattelin katsoa miltä mun oma hiustenväri näyttikään ja kuinka paljon niitä harmaita sitten onkaan.

Mutta kääk, huomenna töihin! Toisaalta on ihanaa, kun arki alkaa ja rytmit palaavat elämään. Arki alkaa todella ryminällä, koska olen lupautunut päivätyön lisäksi siivoamaan yhden toimistorakennuksen kahden viikon ajan ja siihen päälle lasten päiväkodin aloitus. Nyt mun pitäisi olla nimikoimassa lasten vaatteita ja etsimässä tarhatossuja, että huominen menisi mahdollisimman smoothisti. Tämän kaiken olisi tietysti voinut tehdä aiemminkin…

Elokuussa on luvassa kolmet synttärit: esikoinen täyttää 8-vuotta, keskimmäinen 6-vuotta ja pienin 4-vuotta. Jokainen tyttö on vaatinut omia kaverisynttäreitä ja minä tietysti lupauduin järjestämään, siihen vielä päälle pitäisi järjestää sukulaisillekin kemut. Huh. Juhlien järjestäminen on niin kaukana siitä, mitä tykkään tehdä, vaikka aina mä oon siitä urakasta suoriutunut ihan hyvin.

Krääh, nyt menen puuhastelemaan ja asennoitumaan huomiseen. Taaai, jos puuhastelisin tarvittavat jutut valmiiksi ja ottaisin tämän päivän vielä ihan rennosti ajattelematta huomista. Aamulla nousisin vain tyytyväisesti herätyskellon soidessa klo 5:30 ja kääntäisin rytmin kerralla kolme-viisi tuntia taaksepäin. Helposti se menee. Meneehän?

Ps. Kiitos Suville tunnustuksesta! <3

Kommentit (2)

Suvi: Arkeen totuttautuminen on mennyt meillä yllättävän kivuttomasti, vaikka aamuisin joutuu vähän tappelemaan tyttöjen kanssa vaatevalinnoista. Mä oon jopa nukkunut riittävät yöunet joka yö.

Sulla on selkeästi ollut hyvä loma.

Täälläkin pengottiin edellisenä iltana lasten kaappeja ja pakattiin tarhareppuja varapäiväkotia varten. Tarhatossut tietysti unohtui ekana päivänä. Tänään illalla sama homma edessä, kun huomenna aukeaa oma päiväkoti loman jäljiltä. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Menee helposti rytmiin kääntyminen 😉 Mä oon mennyt varmaan alle viiden tunnin unilla koko viikonlopun ja kello on soinut suihkua ja töitä varten klo 5. Tosin lomalla sain KAHTENA PÄIVÄNÄ kolmen viikon aikana nukkua pitkään, että se siitä levosta.. 😀

Kivaa alkavaa työviikkoa!

Suvi: Arkeen totuttautuminen on mennyt meillä yllättävän kivuttomasti, vaikka aamuisin joutuu vähän tappelemaan tyttöjen kanssa vaatevalinnoista. Mä oon jopa nukkunut riittävät yöunet joka yö.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *