Juoksu

Yöjuoksulle

23.8.2012 Teksti: Elina Hovinen

Hirveä hinku juoksemaan, mutta jalat eivät vielä kestä juoksua, joten tyydyn pyöräilyyn. Olen nyt lähdössä iltalenkille, pyörälenkille, mutta fiilistelen tässä reilun viikon päästä olevaa Midnight Runia. Siistiä! Osallistun tuohon tapahtumaan ensimmäistä kertaa.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=rvmfKyDoJms&w=560&h=315]

Haasteita juoksulle asettaa edellisenä päivänä olevat firman virkistysjuhlat ja seuraavana päivänä olevat tyttöjen sukulais- ja kummisynttärit. No mutta mähän olen parhaimmillani pienen paineen alla, joten enköhän mä suoriudu kunnialla.

Kuka muu osallistuu? Tavoiteaika? Mulle juoksuseuraa?

Nyt pyöräilemään. Pitkät trikoot jalassa. Se on syksy nyt.

Kommentit (12)

Paula: Ihanan pitkä kommentti, kiitos. 🙂 Mulla ei ole käsitystä koko reitistä. 😀 Tiedän vain, että Senaatintorilta lähdetään (vai lähdetäänkö?). Saa nähdä vedänkö alle 50 minuuttiin, vai minkälainen juoksu tulee. Tuskin kannattaa mitään ennätyksiä lähteä tekemään, kun palautuminen on vielä kesken.

Minä! 🙂 Mulla ei oo tavoiteaikaa, kunhan pääsen johonkin alle tuntiin ja maaliin elävänä. Oon koko kesän ollu jouksukiellossa: ensin meni polvi Extreme Runissa ja sen jälkeen murtui varvas. Nyt vasta on päässy ottamaan varovaisia juoksuaskelia. Huh!

Mau: No toivottavasti pääset juoksemaan ja ehjänä maaliin. Just tänään fiilistelin sitä, että olen vielä kunnossa maratonin jälkeen. Se ei oo enää mikään itsestäänselvyys. Mäkään en mitään ihmeitä aikatavoitteita laita, mutta 50 min alle olis kiva.

Joo. Oon ihan kantapään kautta oppinut tämän vuoden aikana ettei tuo terveys ja hyvä olo ole ihan itsestäänselvyys. No, elämä aikaa oppia! 🙂

Mukana olen! Tavoittelen kympin enkkaani, eli 50 alle olis kiva, mutta voi olla kova! 😉

Kannattaa oikeasti ottaa aika iisisti. Palautuminen, varsinkin ekalta, maratonilta on pitkä ja harras työ. Voi helposti rikkoa paikkoja, jos on liian ahne liian aikaisin. 2 viikkoa palautusta on aika vähän…

Mut tsemppiä 🙂 Missä lähtöryhmässä olet?

Mukana olen, oman kultani kanssa. Saapa nähdä mitä siitä tulee. Mies juoksee kymppinsä alle 50 min, mulle on varmasti kova työ päästä edes tuntiin, kun en ole viime aikoina juurikaan pystynyt juoksemaan. Liikkumiset jäänyt lähinnä pyörälenkkeihin.

Muistaakseni ilmoittauduttiin lähtöryhmään 5 A (60-65 min). Luotan siihen että tunnelma vie mukanaan ja juoksu kulkee kuin itsestään isossa porukassa ;D Nyt on pakko yrittää juosta edes pari lenkkiä ennen tapahtumaa, sillä en muista millon olisin viimeksi vetänyt edes kympin lenkkiä, varmaan joskus heinäkuussa…

Mau: Sama juttu.

haamu: Niin mä otankin, pyöräilen vaan kevyitä lenkkejä, että lihakset vetreytyy ja venyttelen, mutta en urheile kunnolla kuin vasta Midnight Runissa. Ilmoittauduin lähtöryhmään 2A muistaakseni, eli 45-50 min.

Eve: Kivaa! Odotan tuota tapahtumaa niin paljon. Oon kuullut siitä paljon hyvää. 🙂 Eiköhän juoksu kulje. Pyörälenkeillä saa kyllä kunnon pidettyä yllä ja kymppi menee varmasti ihan heittämällä, vaikka juoksutaukoa on ollut.

Mäkin olen tulossa mukaan ensimmäistä kertaa 🙂 pari kaveria houkutteli mukaan (toinen osallistui myös maratonille), ja suostuin, vaikken todella ole mikään juoksija… eli saas nähdä mitä koko hommasta tulee 😀 mulle tosin on ihan sama että kauan juoksemisessa kestää, tuun mukaan vaan fiilistelemään ja nauttimaan tunnelmasta!

Sini: Oikein! Fiilis on tärkein ja liikkumisen ilo, ei aika. 🙂

Mä olen myös tulossa Midnight Runiin ja odotan sitä tosi innolla! Varmaan mahtava tunnelma. 🙂 Odotan juoksua kyllä myös vähän kauhulla, sillä olen kevään ja kesän aikana juossut neljästi. Lähden sillä asenteella, että hyväkuntoinen saa kyllä kympin juostua vaikkei siihen olisi kamalasti treenannutkaan. Tavoitteena on päästä maaliin ja mielellään alle tunnissa. Ensi vuonna voi sitten parannella tulosta useammalla minuutilla. 🙂

Sini_: Eiköhän se mene hyvin, varsinkin jos kuntoa on. 🙂

Midnight runissa myös mukana, mutta aikatavoitteesta en ole täysin varma. Alle 55 minuuttia pitäisi mennä heittämällä, mutta toisaalta viime aikoina olen kärsinyt flunssasta ja vieläkin on vähän nihkeä olo, joten en usko että pääsen lenkkeilemään ennen lauantain koitosta. Minulla ei kuopiolaisena myöskään ole mitään käsitystä reitin korkeuseroista, joten aika arpapeliksi menee. Plus se, että en ole mihinkään noin isoon juoksutapahtumaan osallistunut ja tämä oma kilpailukäyttäytyminen, noh, hakee vielä muotoaan. Iloisissa ja odottavaisissa tunnelmissa kuitenkin olen.

Sisko lähtee lenkille mukaan, mutta voi olla että juostaan eri vauhtia, toisaalta kaverit naureskelevat että sitä pientä kisailua voisi hyvinkin tulla katsomaan matkan varrelle! Reipasta juoksua myös sinulle ja kova aika on kyllä vetää alle 50 minuutin, etenkin kun marasta on vielä sen verran vähän aikaa.

Kiitos muuten kivasta blogista ja etenkin loistavasta maratonkokemuksesta, aivan mieletöntä oli lukea tuo juoksutarina. Itse tykkään juoksublogeissa eniten juuri kisojen läpikäymisestä ja analysoimisesta, jotenkin niitä lukiessa pääsee jo niin huimaan fiilikseen, että voi vain kuvitella mitä se on osallistujalle ollut.

Paula: Ihanan pitkä kommentti, kiitos. 🙂 Mulla ei ole käsitystä koko reitistä. 😀 Tiedän vain, että Senaatintorilta lähdetään (vai lähdetäänkö?). Saa nähdä vedänkö alle 50 minuuttiin, vai minkälainen juoksu tulee. Tuskin kannattaa mitään ennätyksiä lähteä tekemään, kun palautuminen on vielä kesken.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *