Etä-Äiti

10 asiaa, joita en ole koskaan tehnyt

Teksti:
Helka Belt

Meillä kaikilla on joitain asioita, joita emme ole koskaan tehnyt, jotka ovat ehkä joillekin toisille ihan tavallisia juttuja.

Mitkä ovat minun 10 asiaa, joita en ole koskaan tehnyt?

1. Seurustellut yli neljää vuotta 

Pisimmät seurustelusuhteeni ovat olleet kaikki alle neljän vuoden pituisia. Tämä on johtanut minut miettimään syitä tähän. Enkö ole parisuhdeihminen? Enkö osaa sitoutua? Enkö ole löytänyt sitä oikeaa?

2. Ollut työttämänä

Isoin syy tähän on, että aikuiselämästäni suurimman osan olen ollut joko äitiyslomalla tai opiskelija. Vain lyhyttä vuoden pituista jaksoa välissä ja nyt viimeistä kahta vuotta lukuunottamatta olen ollut aina koulussa tai lapsen kanssa kotona. Nyt olen ollut kaksi vuotta samassa työpaikassa. Olen ollut onnellisessa asemassa; töitä on riittänyt.

3. Ajanut autoa

Onneksi, koska ei minulla ole ajokorttiakaan.

4. Lasketellut

Ei ole tullut vain kokeiltua. Hiihtämisestä pidin aikoinaan todella paljon. Tämä kohta ihmetyttää kumppaniani paljon. Pitäisikö kokeilla?

5. Käynyt festareilla

Tämäkin on vain sellainen, ettei ole tullut käytyä. Ja nyt on kai jo liian vanhakin tuohon touhuun..?

6. Porannut

Pitkään kuvittelinkin, että ruuvitkin lyödään vasaralla seinään. Siinä sitten ihmettelemistä, miksei onnistu. Kertonee jotain kädentaidoistani. Joita ei ole.

7. Seurustellut vakavasti jonkun kanssa, jota EN olisi tavannut netissä

Jokainen tärkeä seurustelusuhteeni on alkanut netin deittipalvelujen tai deittisovelluksen kautta. Olenkin miettinyt, että enkö löydä ketään niin sanotusti ulkomaailmasta. En koe olevani antisosiaalinen, mutta en vain kai sitten tiedä, mistä niitä mahdollisia kumppaneita löytäisi.

8. Osallistunut vanhempaintoimikuntiin, koulussa vanhempien suunnitteluiltoihin tai muihin vastaaviin

Johtuu osittain etä-äitiydestäni, mutta myös siitä, että en koe olevani ollenkaan sellainen yhteisöllinen äiti. Vanhempainsuunnitteluillat ja -palaverit ja muut vastaavat jotenkin vaivaannuttavat minua.

9. Katsonut Simpsonit-sarjan jaksoa alusta loppuun

Koska en vain pysty. Minusta tämä sarja on jotenkin todella epämiellyttävä.

10. Ollut erityisemmin läheisyydenkaipuinen

Tykkään toki halailla ja pussailla ja rakastella, mutta sellainen söpöily ja sylikkäin hengailu jotenkin vaivaannuttaa. Ja nukkuessa haluan oman tilani. Tosin tämä on ehkä vähän tässä muuttunut…

Bonus en koskaan -kohta: Ole saanut palkallista, täysimittaista hiihtolomaa, mutta nytpä se tilanne muuttuu. Minulla on ensi viikko lomaa!

Idea tähän postaukseen tuli tästä artikkelista.

Mitä sinä et ole koskaan tehnyt?

Terveisin, Etä-äiti

Seuraathan jo Facebook-sivujani?

Kuva: Panu Pälviä

 

X