Etä-Äiti

Täysin vapaa viikonloppu vain itselle oli parasta, mitä lapsilleni on tapahtunut pitkään aikaan

Teksti:
Helka Belt

Jokainen vanhempi ansaitsee ja tarvitsee välillä lapsivapaata aikaa. Tästä EI tarvitse tuntea huonoa omatuntoa.

Vietin viikonlopun ihan yksin. Ei yhtään lasta. Ei yhtään velvollisuutta. Vailla huonon omatunnon häivääkään siitä, että nautin ihan täysillä.

Nythän on niin, ettei vanhempi ja äiti varsinkaan saisi sanoa, että väsyttää. Että korona-aika on raskasta, lasten hoitaminen töiden ohella on vaikeaa ja nyt saisi tämä jo loppua. Omaa aikaa ei saa ainakaan haluta, tarvita tai pyytää tai jos sitä saa, ei siitä ainakaan tule nauttia ilman ikävää.  Ja jos uskaltaa sanoa, ettei halua olla läsnä lapsilleen kaksytneljäseitsämän, saa sellaisen ryöpytyksen niskaan että heikompia hirvittää.

Näin olen saanut minä ja näin sai myös bloggaajakollegani Tornadoblogin kirjoittaja. Luin hänen saamiaan kommentteja ymmärtäen hänen tuskansa: jos tällaista uskaltaa sanoa ääneen, auta herra varjele: valmistaudu myrskyyn.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Kiitos vaan palkinnosta 🏆 . . Tiedättekö, vaikka mä tiedän että on riskit siinä kun tätä blogia tekee, niin kyllä nää silti vetää mieltä matalaksi. Varsinkin kun on univajetta jo valmiiksi, eli on tosi herkillä. . . Mun mielestä en oo koskaan valittanut nimenomaan mun lapsista, vaan siitä, että se lapsiarki itsessään voi joskus uuvuttaa ja se on ihan ok, koska me ollaan ihmisiä. Ei se muuta sitä että tunteet vaihtelee, kun meistä tulee vanhempia. Ei se tee meistä yhtäkkiä maagisesti jotain Äiti Teresoja, kun meistä tulee ulos lapsi. Armoa nyt ihmiset itsellenne ja toisillenne tässä vanhemmuudessa. Samassa veneessä ollaan tässä… Mutta, kiitos mielipiteestäsi! Sinulla on oikeus siihen. 🙏🏻 . . #kommentti #bloggaaja #negatiivisetkommentit #instablogitfinland #instablogit #kaksplus #perhekupla #meidänperhe #poikienäiti #tyttöjenäiti #arkirealismi #rehellisyys #perheblogi #ruuhkavuodet #taapero #vauva

Henkilön Sini | Neljän lapsen tornado (@tornadoblogi) jakama julkaisu

Olen jauhanut tästä aiheesta jo pitkään, mutta jauhan taas. Koska menkää nyt itseenne kommentoijat. Jokainen saa haluta, tarvita ja saada vapaa-aikaa. Minä-aikaa. Itsekästä aikaa. Ilman lapsia. Vaikka kuinka on halunnut lapsensa ja heitä rakastaa.

TÄMÄ EI OLE POIS RAKKAUDESTA YHTÄÄN.

Sanonpa vain, että edellinen viikonloppuni oli parasta, mitä lapsilleni on tapahtunut hyvin pitkään aikaan. Hyvin. Pitkään. Aikaan. Tein juuri sitä, mitä itse halusin. En uhrannut ajatustakaan sille, missä lapseni olivat tai mitä tekivät. Nyt oli minun aikani.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

SIIS IHAN HUIKEE VIIKONLOPPU TAKANA! Tätä voi olla koronakevät parhaimmillaan. Kun on pakotettu oleen yksin, tekee mieli temput: se keksii uutta, on luova, lepää. Mä oon ulkoillu, levänny, syöny hyvin, kattonu 5 leffaa,2 luontodokkarii, kirjottanu kirjaa, ihaillu kynsilakkaani, laittanu koruja, ymmärtänyt elämästäni paljon. Kyllä nyt jaksaa taas etätyöviikkoon ja hoitaa lasta samaan aikaan. Että ne jotka sanoo että ei tarvita mitään omiaaikoja on ihan väärässä. Mä oon 10000653x enemmän ny läsnä taas lapselleni. @tornadoblogi 🤩🤩🤩💚 joten sä oot just nii oikeessa🌞💐😊. . #erovanhemmuus #lapsetonvapaa #sinkkuäiti #ootd #koronakevät2020 #koronaaika #luovuus #innovointi #freelancer #kirjailija #uuttatulossa #kynsilakka #sorsat #ainupupu #ruoka

Henkilön Helka Belt /Etä-äiti-blogi (@belthelka) jakama julkaisu

Sunnuntai-iltapäivällä olo oli kuin uudestisyntyneellä. Hemmetin raskas eka koronakuukausi takana, joka päivä etätyöt ja lapsen hoitaminen. Kun sain ladata akut näin piripintaan, fiilis oli niin upea, etten osaa sitä sanoin edes kuvailla. Kun sain lapseni kotiin, tuntui kuin koko koronakuukauden väsymys olisi hävinnyt kerralla pois.

Millä tavalla tämä olisi huonoksi lapselleni? Jaksan vain entistä paremmin olla taas päivittäin etätöissä ja samaan aikaan lapseni kanssa.

Oman ajan merkitystä ei kannata väheksyä. Hoida ensin itseäsi, sen jälkeen hoidat paremmin lastasikin.

Miksi tätä ei saisi suositella ihan kaikille korona-ajan uuvuttamille vanhemmille? Jos oma aika vain on mahdollista, hiiteen marttyyriuspuheet että minun ei tarvitse levätä ja jaksan kyllä omat lapseni, kun heidät olen halunnut. Anna heille paras lahja, jonka kykenet.

Jaksava ja virkistynyt vanhempi.

Lue myös: Myös vuoroviikkovanhempi voi uupua
Yksin lapsen hoitaminen ja etätöiden tekeminen joka päivä saa väsyttää ja ahdistaa

Terveisin, Helka

X