etä-äiti

Älä jää yksin! – mistä löytää tietoa ja apua

Teksti: Helka Belt

Kirjoitettu 22.4.2017

Suomessa on erittäin toimiva yhdistys- ja liittomaailma. Niin sanotut kolmannen sektorin palvelut paranevat jatkuvasti ja kun kaiken maailman sotet, valinnanvapaudet, kikyt, maakuntauuudistukset ja ties mitkä luovat epävarmuutta ja pelkoa siitä, mistä saada apua, on hyvä muistaa, että myös nämä voittoa tavoittelemattomat yhdistykset ovat täällä meitä varten. Vertaistuki, ihan oikean ja puolueettoman tiedon saaminen tärkeistä, meitä koskettavista asioista, keskustelu muiden saman kokeneiden kanssa ja lainopillisenkin avun saaminen on tärkeää. Uskaltakaamme vain pyytää apua!

”Vertaistuki, ihan oikean ja puolueettoman tiedon saaminen asioista, keskustelu muiden saman kokeneiden kanssa ja lainopillisenkin avun saaminen on tärkeää.”

Olen koonnut tähän muutamia tahoja, mistä voitte saada tietoa ja apua. Toki on useita muitakin. Yhdistykset Suomessa ovat erittäin aktiivisia ja niitä on lähestulkoon jokaiseen erilaiseen elämäntilanteeseen.
Usein apua ja tietoa sekä vertaistukea saa ilman jäsenyyttäkin. Yhdistysten tarkoitus on auttaa, ihan meitä kaikkia.

 

1. Etävanhempien liitto

Auttaa varsinkin etävanhempia erotilanteessa, huoltajuusasioissa, kiistoissa lähivanhemman kanssa ja muun muassa elatusasioiden kanssa. Tapaamisoikeudet ovat usein yksi kiistanaihe lähi- ja etävanhemman välillä. Näihinkin asioihin saa tietoa ja apua etävanhempien liitolta.

Tästä lisää tietoa Etävanhempien liitosta.

 

2. Yhden Vanhemman Perheiden liitto

Liittoon kuuluu paljon paikallisyhdistyksiä. Liitto auttaa teitä kaikkia, jotka olette yksin lapsenne kanssa. Paikallisyhdistykset auttavat paikkakunnittain yksinhuoltajia.

Tästä lisää tietoa YVPL:sta.

 

3. Pienperheyhdistys

Järjestö on yksivanhempaisten perheiden puolesta liikkeellä, Tärkeintä on edistää lasten hyvinvointia ja tukea vanhempia arjessa. Yhdistys on erittäin aktiivinen yhteiskunnallisissa asioissa.

Pienperheyhdistys esittäytyy täällä.

 

4. Narsistien uhrien tuki

Valitettavan usein etävanhemmat ovat tilanteessaan vastentahtoisesti siksi, koska he ovat eläneet narsistisessa tai narsistisuhteessa ja eivät jaksa eron jälkeen taistella lastensa saamisen puolesta. Tällainen voi jättää syvät ja pysyvät haavat ja arvet vanhempaan. Tämä yhdistys on täällä teitä varten. Ottakaa rohkeasti yhteyttä!

Tästä lisää tietoa yhdistyksestä.

 

5. Väestöliitto

Liitto auttaa monenmoisissa perheitä koskevissa asioissa. Se muun muassa auttaa neuvonta- ja terapiapalveluilla erokriiseissä ja antaa tietoa lasten hyvinvoinnin edistämisestä erotilanteissa.

Lisää Väestöliiton perhetyöstä täältä.

 

5. Mannerheimin lastensuojeluliitto

Tunnetuin ja pitkäikäisin perheliitto Suomessa, joka auttaa lapsia ja perheitä. MLL on kansalaisjärjestö, joka ajaa lasten oikeuksia hyvään ja onnelliseen lapsuuteen.

Lisätietoa täältä.

 

6. Elatusvelvollisten liitto

Liitto tukee molemman vanhemman oikeutta lapseensa ja on etävanhempien oikeuksien puolestapuhuja. Se antaa tukea etävanhemmille. Liitto ajaa lakimuutoksia, jotka parantavat etävanhempien asemaa. Siksi se tarvitsee lisää tukijoita, joilla saada ääntä kuuluviin!

Lue lisää tästä tärkeästä liitosta täältä.

 

Tässä muutamia linkkejä, joista toivon olevan teille apua. On monia muitakin verrattomia yhdistyksiä, joista saada apua monen moisiin tilanteisiin. Yhdistykset ovat täällä meitä varten.

 

Terveisin, Etä-äiti

 

Lue myös

X