Etä-Äiti

Alistava suhde, traaginen lukijan tarina, etä-äitiys-tarinani – Kaikkien aikojen 10 luetuinta tekstiäni

Teksti:
Helka Belt

Blogini on jo kaksi ja puoli -vuotias ja kohta sitä kohtaa muutos. Siksi on aika katsoa vähän taaksepäin:

Lukijoita tänä aikana on ollut hurjat PUOLI MILJOONAA uniikkia! Tekstejä olen kirjoittanut jo yli 460. Mitkä aiheet ja tekstit ovat kiinnostaneet teitä eniten? Ja mikä ISO MUUTOS on blogilleni pian tulossa?

10 luetuinta tekstiäni

10. ”Koska olin tyhmä raha-asioideni suhteen, ero vei minulta lähes kaiken – rahat, elatukseni, kotini ja lapseni”
Lukijoiden tarinat ovat olleet aina erittäin suosittuja ja luettuja tekstejä. Vertaistuki on äärimmäisen tärkeää. Olen kirjoittanut lukijoiden tarinoista myös kirjan ”Lapsellinen ero”. Siinä on 20 erilaista vertaistuellista erotarinaa. Tätä tekstiä on luettu jo yli 14 000 kertaa.

9. En saanut sterilisaatiota, vaikka täytin ehdot – missä mättää?
Olen kertonut, etten halua enää lapsia. Tässä tekstissäni kerroin, etteivät lääkärit antaneet minun silti tehdä sterilisaatiota. Tekstiä on luettu yli 14 000 kertaa.

8.Se suhde rikkoi ja vei minulta lähes kaiken
Olen kertonut muutamassa tekstissäni narsistisesta ja alistavasta suhteestani. Tekstit ovat olleet ehkä vähän valitettavastikin suosittuja, mikä kertoo siitä, että vertaistukea juuri tähän asiaan kaivataan aivan valtavasti. Tekstiä on luettu yli 16 000 kertaa.

7. Halusin yli kaiken vauvan, ydinperheen ja parisuhteen – Sain ne ja halusin heti erota
Tämä melko uusi tekstini on jo nyt noussut luetuimpien joukkoon. Kerron siinä, miksi halusin yli kaiken vauvan ja perheen, mutta miksi ero tuli heti vauvavuoden jälkeen. Tekstiä on jo nyt luettu yli 20 000 kertaa.

6. ”Et joisi enää silloin kun minä olen täällä”
Tässä tekstissäni kerroin, miten yhdessä elämäni vaiheessa, joka liittyy juuri edellä mainittuun suhteeseen, join liikaa alkoholia. Kirjoitin, miten lapseni suhtautui tähän asiaan. Tekstiä on luettu yli 23 000 kertaa.

5.Lapsi, jota en voinut pitää
Olen tehnyt kerran abortin ja kerroin siitä ensimmäistä kertaa tässä tekstissäni. Aihe on ristiriitaisia tunteita herättävä, ja varmasti siksi yksi luetuin tekstini. Sitä on luettu yli 23 000 kertaa.

4. Äiti, saanko mennä isin luokse asumaan?
Tämä on henkilökohtaisesti minulle tärkein tekstini. Siinä ensimmäistä kertaa kerron, miksi minusta tuli etä-äiti. Siihen liittyi kohdassa 8 kerrottu suhteeni ja muut vaikeudet. Teksti sai valtavan lämpimän vastaanoton ja sain paljon viestejä ja kiitosta siitä, että rohkeasti uskallan kertoa vaikeasta tilanteestamme. Tekstiä on luettu yli 28 000 kertaa.

3. ”Miksi jäit sitten siihen niin pitkäksi aikaa?” – Miksi suhteesta narsistin kanssa on niin vaikea lähteä?
Tämä on ensimmäinen narsismia käsittelevä tekstini. Sitä on luettu huikeita määriä, mikä kertoo karua kieltään: monet ovat kokeneet vaikeita ja alistavia suhteita. Tätä on luettu lähes 29 000 kertaa.

2. Narsistin uhrin tarina: ”En ole lapselleni enää edes etä-äiti”
Tämä sydäntä koskettava lukijan tarina on toiseksi luetuin tekstini. Saman äidin tarina on myös kirjassani ”Lapsellinen ero”. Surullista tarinaa on luettu jo yli 32 000 kertaa.

1. Lopulta en saanut edes nukahtaa ilman lupaa – Elämää alistavassa suhteessa ja miten päästä pois
Tämä teksti on ehdottomasti luetuin tekstini ja se palkittiin myös Vauva.fin luetuimmaksi blogitekstiksi vuonna 2018. Yhteensä tätä tekstiä on luettu jo lähestulkoon 50 000 kertaa! Olen iloinen, että tekstini voi auttaa monia luottamaan parempaan tulevaisuuteen, mutta samaan aikaan toivon, että tämän aiheen tekstit kävisivät turhiksi. Että kukaan ei joutuisi kokemaan alistavaa suhdetta.

Edessä ihan pian on isoja muutoksia.

Blogillani on ollut jo huikea ja pitkä matka ja siksi on aika uudistua ja mennä eteenpäin. Edessä ihan pian on isoja muutoksia. Ilme ja ulkonäkö uudistuvat, tekstien aiheet muuttuvat hieman ja muutenkin koko blogi näyttää pian ihan uudenlaiselta. Pysythän mukana? Olisi ihana jatkaa tätä yhteistä matkaa eteenpäin. Blogi ei ole häviämässä mihinkään. Ethän sinäkään?

Terveisin, Helka
 

X