Etä-Äiti

Saivatko Danny ja Erika olla rauhassa, vai johtiko julkisuuspaine isosta ikäerosta eroon?

Teksti:
Helka Belt

Danny ja Erika ajautuivat eroon. Kuva: Iltalehti

Danny ja Erika ovat eronneet!

Koko heidän suhteensa ajan puhuttiin heidän huimasta ikäerosta. Myönnän, että itsekin ihmettelin sitä. Kieltämättä tulee ajatuksia, mitä nuori nainen näkee yli 70-kymppisessä ja mitä vanhemman miehen päässä oikein liikkuu, kun seurustelee ihmisen kanssa, joka voisi olla hänen lapsenlapsensa.

Mistä tällaiset ajatukset kumpuavat? Siitä, että meillä on sisäsyntyinen käsitys siitä, minkälaisen parisuhteen tulisi olla. 

Naisen tulee olla hieman nuorempi. Jos nainen on vanhempi, on hän puuma. Jos mies on hyvin paljon vanhempi, on nainen hakemassa hänestä taloudellista turvaa tai jotain muuta, mutta rakkaudesta ei voi puhua.

Kaikki me tunnistamme nämä ajatukset. Vaikka emme ehkä aktiivisesti ajattele näitä, tulevat ne esiin tilanteissa, kun jokin parisuhde rikkoo normaalina pidetyn rajat. Näin tapahtui Dannylle ja Erikalle. Nyt he ilmoittivat, että he ovat eronneet.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Hei kaikki. Suhteemme tilaa on jo jonkin aikaa spekuloitu. Haluamme kertoa oman versiomme asiasta, jotta voimme katkaista siivet turhilta juoruilta. Olemme jo jonkin aikaa olleet vain ystäviä ja erittäin hyviä sellaisia. Arvostamme toisiamme paljon ja olemme puhuneet avoimesti asioista. Harkitsimme tätä vaikeaa päätöstä kauan. Tulemme pitämään yhtä tulevaisuudessa, sekä kollegoina että läheisinä ystävinä. Tämä on ollut yksi elämämme metkityksellisemmistä ihmissuhteista – tärkeintä on, että me tiedämme sen. Kiitos kaikesta tuesta ja rakkaudesta mitä olemme teiltä saaneet. Emme kommentoi asiaa sen enempää. 🤍:Danny & Erika – Danny, Kiitos näistä vuosista, ne ovat olleet elämäni parhaimmat ja kasvattavimmat. Kiitos kun uskoit muhun enemmän kuin kukaa muu ja kannustit olemaan minä. Toimit myös suurena inspiraationa tielläni kohti showbisnestä. Ilman sinua olisin paljon pienempi ihmisenä – ja artistina. Kiitos ihan kaikesta, etenkin rakkaudesta. Onneksi ystävyytemme pysyy. rakkaudella Erika

Henkilön ᴱᴿᴵᴷᴬ ⱽᴵᴷᴹᴬᴺ (@erikavikman) jakama julkaisu

He joutuivat usein selittelmään suhdettaan, tai olisivat joutuneet, jos olisivat siihen suostuneet. Useissa haastatteluissa kysyttiin heidän ikäerostaan ja he aina sanoivat: me rakastamme toisiamme. Se riittää vastaukseksi. Varmasti suhteeseen kuitenkin vaikutti se, että heidän motiivejaan ja tunteidensa aitoutta kyseenalaistettiin jatkuvasti.

Miksi valtava ikäero saa meidät ajattelemaan, että suhteessa on jotain sairasta?

Rakkaus on outo käsite. Se ei tottele sääntöjä eikä ole yhtä ja oikeaa tapaa olla rakastanut. Rakastaa voi monella tavalla ja montaa ihmistä. Perinteinen monogaminen parisuhde ei ole enää ainoa ja oikea tapa rakastaa. Minusta rakkauden pitäisi saada kulkea keskuudessamme vapaasti. Rakkaus on kaunis asia, eikä epäilyt siitä, onko siinä jotain sairasta, kuulosta kivalle. Minun silmään Dannyn ja Erikan suhde oli aina kaunis, he puhuivat toisistaan kauniisti.

Lue myös: Olen rakastunut!

Erika on ihana esimerkki siitä, että voi rohkeasti olla juuri sitä, mitä haluaa. Ei tarvitse kuulua muotteihin. Ihailen hänen suhtautumistaan elämään. Meillä on tämä yksi elämä. Annetaan jokaisen elää se niin, kuin itse kokee parhaimmaksi.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön ᴱᴿᴵᴷᴬ ⱽᴵᴷᴹᴬᴺ (@erikavikman) jakama julkaisu

Terveisin, Helka

X