Etä-Äiti

Docventuresin ”THE PICKUP GAME”: Miehiä opetetaan olemaan narsisti ja saamaan nainen luottamaan itseensä - Tämän jälkeen naisia käytetään omia haluja varten

Teksti:
Helka Belt

Docventuresin uusi dokumentti järkyttää ja oksettaa. Mutta silti se on täyttä totta.

Docventures: THE PICKUP GAME järkyttää ja syvältä. Naisia kohdellaan kuin esineitä.

Ei se mitään, jos et ole jo narsisti tai narsistinen, alistaja tai sosiopaatti. Me opetamme sinua kyllä. Näin sanovat miehet Docventuresin uudessa dokumentissa, joka ahdistaa jo lähtökohdiltaan valtavasti.

”Ihmisen voi ankkuroida luottamaan johonkin toiseen. Tätä luottamusta voi käyttää monin tavoin”, dokumentti kertoo. Eli suomeksi: Tee näin, hurmaa hänet, saa hänet luottamaan ja tee sen jälkeen mitä huvittaa.

Pokausfirmojen (kyllä, he kutsuvat itseään näin) miehet kertovat, miten ovat ottaneet esimerkiksi NLP:stä keinoja omiin tarkoituksiinsa, kuten opettelemalla suostuttelu- ja vaikutustekniikoita. Alunperin epävarmat tai ujot miehet saavat keinoja muuttua itsevarmoiksi ja ei miksikään muiksi kuin narsistisiksi sioiksi. Tämän he sanovat jopa itse. Me haluamme seksiä. Emme saaneet ennen. Nyt saamme. Ei näitä ennen käytetty keinoina viettelyyn. Nyt käytetään.

Eräs firmojen johtavista miehistä on kirjoittanut kirjan Viettelyopas miehille, jotka ovat kyllästyneet kiltteyteensä. Kirjassa autetaan miehiä pokaamaan naisia kadulta, jotta he saisivat heidät sänkyyn. Näin kirjoittaja itsekin sanoo, ihan suoraan. Jopa ylpeänä. Me keksimme tavan, jolla miehet pääsevät naisten suosioon. Keinoista viis. Ryhmä käyttää itsestään nimeä Fast Seduction, eli nopea viettelys.

The Pick up Game on karmaisevaa katsottavaa. Hyytävän kylmä olo kulki lävitseni. Naisia käytetään hyväksi kuin roskaa.

Narsistin uhrina ja monia narsistin uhreja tuntevana en voi muuta kuin katsoa dokumenttia kylmien, oksettavien väreiden kulkiessa läpi selkäpiitäni. Jos narsisteja ei ole jo tarpeeksi tässä maailmassa, tehdään heitä vielä vähän lisää. Lisää uhreja, joiden itsetunto, itsekunnioitus ja luottamus elämään poljetaan maan rakoon. Käytetään uhreja hetki hyväksemme ja siirrytään seuraavan kimppuun.

Lue myös: Elämääni alistavassa suhteessa

Dokumentti kertoo, että tällainen peli, jota miehet opettelevat saadakseen naisen itselleen, tehoaa parhaiten epävarmoihin naisiin. Kyllä, aivan kuten narisitiset tietävät: tähän pelini tehoaa, tähän kannattaa satsata. On järkyttävää, että tällaista oikein opetetaan. Iske heikkoihin kohtiin. Pääset tositoimiin. Tärkeintä on luoda turvallisuudentunne, eräs pokausfirman työntekijä sanoo. Miehet, jotka käyvät tätä viettelyskurssia, kirjoittavat muistiinpanoja. Muistiinpanoja siitä, miten olla narsistinen, jotta saan naisen luottamaan minuun.

Onko epämiellytävämpää kuultu?

Lue myös: Miksi kiltit tytöt päätyvät narsistisiin suhteisiin?

Dokumentti oli välillä jopa todella ahdistavaa katseltavaa.

Naisia kohdellaan ärsyke-reaktioautomaatteina. He ovat koe-eläimiä, dokumentissa kerrotaan. Koe-eläimiä kokeessa, jossa huonon itsetunnon omaavat miehet ovat löytäneet firmoja, jotka auttavat huijaamaan. Huijaamaan myös omaa mieltä: ei itsetunto oikeasti parane sillä, että opetellaan olemaan sosiopaatteja.

Naisia kohdellaan ärsyke-reaktioautomaatteina. He ovat koe-eläimiä, dokumentissa kerrotaan.

On sanomattakin tietenkin selvää, mitä ajattelen tällaisesta pokauskulttuurista. Kun omia kipukohtia ei haluta kohdata, eikä löytää omien tunteiden alkulähdettä, etsitään apua muualta. Halutaan päästä helpommin lopputulokseen: siihen, että saadaan ihailua, seksiä ja läheisyyttä.

Olen itsekin ollut sinkku, epävarma, traumatisoitunut, hylkäämisen pelkoinen ja uskonut, etten koskaan löydä rakkautta. Tiedän, miltä tuntuu, kun kaikki muut tuntuvat löytävän sen oikean, rakkauden, saavan seksiä ja ihailua. Itse on yksin ja kukaan ei rakasta. Silloin mikä vain keino päästä eteenpäin voi tuntua vaihtoehdolta. Vaihtoehdolta yksinäisyyteen.

Ahdistavaa ja puistattavaa on, että tähän on keksitty tällainen karmiva ja naisia roskana kohteleva tapa helpottaa omaa oloaan.

Mitään pysyvää ja yksinäisyyttä tai traumoja vähentävää lopputulosta tuosta kuitenkaan eivät uhrit (kyllä, pokausfirmojen asiakkaat ovat mielestäni uhreja) saa. Samalla kun heidän omat traumansa lisääntyvät, kun he jäävät entistä enemmän yksin, tuotetaan myös heidän uhreilleen traumoja, kun näitä kohdellaan kuin sontaa.

Todella, todella surullista.

Terveisin, Helka

X