Etä-Äiti

En koronan vuoksi näe lastani viikkoihin – Miten eroperheissä tulee suhtautua koronaan?

Teksti:
Helka Belt

Joskus asumusero voi pelastaa suhteen.

Lapsi ei tule nyt viikonloppuna luokseni sovitusti koronan vuoksi. Siksi erossaolomme kasvaa kahdesta viikosta ainakin kolmeen viikkoon.

Tämä on varotoimenpide. Emme voi tietää, kuka on kantaja, kuka voi tartuttaa, kehen tarttua ja niin edelleen. Vaikka vielä virallisia ohjeita karanteeniin ei ole, tapaamisemme kautta pöpö voi siirtyä kymmeniin ja kymmeniin uusiin ihmisiin. Emme voi tietää, mutta VOI.

Jos karanteeni päätetään aloittaa, kaikkea liikkumista ja yhteydenpitoa muiden kanssa pyritään välttämään. Tällöinhän se tarkoittaa myös isänsä luona asuvaa poikaani. Varovaisuuden nimissä emme näe tänä viikonloppuna. Kun lähipiirissä on myös vauva, emme voi olla turhan varovaisia.

Vai meneekö tässä hysteria lapsen näkemisen edelle? Onko se itsekästä?

Tiedän, että joistain tämä voi kuulostaa oudolle. Jos hygieniasta huolehtii, ei pöpö siirry kodista toiseen. Mutta taas: onko varovaisuudesta haittaa? Vai meneekö tässä hysteria lapsen näkemisen edelle? Onko se itsekästä?

Uusperheasiantuntija antaa ohjeita eroperheille, että lapset voivat asua sopimusten mukaan edelleen vanhempiensa kotien välillä. Kuitenkin tosiasia on, että tällaisten kontaktien kautta yhä uudet ihmiskontaktit suoraan ja välillisesti kasvavat. Jokainen joutuu luopumaan koronan aikana jostain. Tarkoittaako tämä myös perhesuhteita?

Jokainenhan päättää itse, miten toimii. Me toimimme esikoisen kanssa nyt näin. Olen myös autoimmuunisairauden omaava, joten en siksikään halua olla liian huoleton asian suhteen.

Miten muissa eroperheissä asiaan on suhtauduttu?

Terveisin, Helka

X