etä-äiti

Tuolla se etä-äiti taas pitää hauskaa, eikä ole lapsensa luona kotona

Teksti: Helka Belt
Sain jälleen arvostelua kohdalleni etä-äitiyteni takia.

Sain tällaisen kommentin Instagramiini. Ai että minua suututti.

Suututti se, että joku arvostelee sitä, mitä teen. Että tämä ihminen ei tiedä taustalla olevia syitä, miksi olen etä-äiti. Ei tiedä sitä, että olin ollut edellisenä iltana etäpoikani kanssa, nauttinut niistä kaikista vähistä tunneista, jotka pystyimme olemaan yhdessä. Se, että etä-äitiä arvostellaan näin kovin sanoin. Se, ettei äiti saisi viettää omaa aikaa vaan tulisi olla aina aina aina kotona lastensa kanssa. Se, että äitiyttäni näin arvostellaan. Se, että asia kuuluisi yhtään kenellekään.

Kun ei voi olla lapsensa kanssa, on pakko rakentaa elämä niin hyväksi kuin vain voi, ilman lastaan.

Ennen kaikkea siksi, että tällä arvostellaan ei vain minua, mutta myös muita etä-äitejä siitä, että heillä on oma elämä. Joillain ehkä siksi, koska ei ole mitään muuta vaihtoehtoa. Kun ei voi olla lapsensa kanssa, on pakko rakentaa elämä niin hyväksi kuin vain voi, ilman lastaan. Mitä tämä henkilö sitten olisi halunnut? Että olen kotonani ne päivät, kun en voi olla lasteni kanssa? Sehän olisi todella typerää. On hyvä rakentaa mielekäs ja onnellinen elämä niillä korteilla, jotka juuri nyt kädessä on. Ei mitään muuta keneltä vaaditakaan.

Kommentti tuli tähän stooriin.

Ennen kuin ehdin vastaamaan mitään Instassa olevaan viestiin, tämä tyyppi näki tarpeelliseksi poistaa kommenttinsa. En tiedä yhtään miksi, enkä välitäkään. Ensimmäinen reaktio tähän viestiin oli, että joko taas. Taas kuulen tällaista. Olisin voinut vastata jotain kärkästä, vihaista, puolustelevaa tai mitä vain. Ehkä hyvä, etten päässyt vastamaan. Ehkä tämä henkilö ei edes ansaitse sellaista.

Ei minun tarvitse selittää kenellekään, miksi vietän aikaani nauttien, ilman lastani. Toisaalta koen, että tarvitsee. Kun on puhunut vuosia etä-äitiydestä, koen vastuuta meitä kaikkia etä-äitejä kohtaan: me olemme äitejä, rakastavia vanhempia, tavallisia aikuisia. Meissä ei ole mitään erikoista.

Arvostelu toisen tilannetta kohtaan on turhaa, koska EMME KOSKAAN VOI TIETÄÄ, MITÄ TAUSTALLA ON.

Tilanteemme voivat vaihdella, mutta niin vaihtelevat kaikkien vanhempien. Arvostelu toisen tilannetta kohtaan on turhaa, koska EMME KOSKAAN VOI TIETÄÄ, MITÄ TAUSTALLA ON. Minun tapauksessani kuitenkin tiedätte, mitä taustalla on. Jos jaksatte perhehtyä teksteihini, ennen kuin annatte kommenttia. Pari stooria taaksepäin hehkutin, että olin saanut olla poikani kanssa. Tähän tämä kommentoija ei laittanut mitään. Etsitään se kohta, josta voi arvostella.

Harmittaa. Varsinkin poikani takia. Hän elää täyttä elämää ja meillä on hyvä suhde. Arvostelemalla minua arvostellaan myös minun perhettäni, jota en siedä, eikä kenenkään tarvitse sietää.

Hyvä kommentoija: jos olet vanhempi, onko sinulla omaa aikaa? Jos ei ole, mene itseesi. Oma aika tekee meistä parempia vanhempia. Jos et ole vanhempi, ole hiljaa. Vielä vähemmän sinulla on mitään sanottavaa tilanteeseeni.

Ps. Oli muuten huippu ilta!

Lue myös:
Lukijan tarina: Synnytykseni rampauttivat minut ja tekivät minusta etä-äidin
Vain vahvat naiset kykenevät olemaan etä-äitejä
Etä-äiti on huono äiti, kunnes toisin todistetaan?

Terveisin, Helka

Lue myös

X