etä-äiti

”Minä en koskaan luopuisi lapsistani noin!” – Kun äiti ei hyväksy lapsensa etä-äitiyttä

Teksti: Helka Belt
Lukijani jakaa perheeltänsä saatuja ikäviä viestejä. © Pixabay
Tässä tekstissä lukijani jakaa äitinsä viestejä, joissa tämä kritisoi tyttärensä vanhemmuutta kovin sanoin. Äiti ei hyväksy lukijani etä-äitiyttä.

Olen muuttanut nimiä ja muutamia yksityiskohtia niin, ettei lukijani tai hänen perheensä henkilöllisyydet paljastu. En ole tekstin sisään kommentoinut omia huomoitani, lukijani viestittely äitinsä kanssa puhukoon puolestaan.

Kun äitini ei hyväksy etä-äitiyttäni

Haluan jakaa sinulle taas tällaisen oman äitini kanssa käydyn viestittelyn. Tätä mieltä on minun ”rakas” äitini kun olen etä-äiti. Minulla siis kotona 2- ja 3-vuotiaat pienet nykyisen kanssa ja etä-äiti olen 11- ja 14-vuotiaille.

Viesti kuuluu: “Sinä lähdit muualle itse muista se siksi kaikki sukulaiset tuomitsevat kun jätit lapset Riston takia ja eivät ymmärrä sitä! Miten se Tuuli lapsensa jättää?? Lapset pitäisi olla etusijalla! Äiti ei pidä ensimmäisiä lapsia niin tärkeänä kuin omaa suhdetta! Se on meidän mielipide! Me ollaan kaikesta omasta edusta luovuttu omien lastemme takia! Omien lasten eteen tehty kaikki! Sinä ajattelet omaa suhdetta ekaksi sitten vasta lapsia! Siksi sukulaisetkin sinua kritisoi. Ei ymmärrä, että oma etusi menee lasten edelle. Minä en koskaan minkäänlaisen miehen takia olisi voinut luopua lapsistani.

Mietipä, asia jatkuu ensi keväänä, Milla on 12 ja tarvii äitiä murrosikä menkat alkaa ja asia venyy vanuu, Sarin täyttää 15 ja asialle ei oo tapahtunut mitään! Aika menee sinun ohi lapsesi myös kun et ymmärrä sitä. Ne oikeudenkäynnit kestää vuosia ja Sarin odotus on pettymys ja ei ehdi luoksesi.

Oikeasti sinun olisi pitänyt pysyä kaikkien lasten huoltajana ja tyhmästi teit kun luovuit lapsistasi mikä äiti sinä olet? En ymmärrä! Monet asuvat kahdessa paikassa olisitte vuoroviikoin kulkeneet niin olisi pitänyt olla eikä olla itsekäs omien halujensa orja niin että lapset kärsii.

Olisit saanut yhteiskunnan tukea omista 4 lapsesta. Vaikka olet tyttöni tyhmästi teit lasten suhteen. En ikinä luopuisi lapsistani ajattele äidin ikävää niillä idiootti! Vain niistä pienistä vain välität. Isot tarttis enemmän äitiä.”

Lukijani kommentoi viestejä: “Kaikki viestit siis äidiltäni. En ole vastannut mihinkään ja alustan sen verran että meillä alkoi isompien lasten muuttamisesta minun luokseni oikeudenkäynti tänään ja päättyy ensi huhtikuussa. Opiskelen tällä hetkellä täyspäiväisesti koulussa. Ja kaikilla lapsilla on hyvä olla, vaikka isommat asuvatki isällään. Mutta koska isoin tyttöni on halunnut muuttaa minun luokseni alusta lähtien, niin joudumme käräjöimään asiasta. 

Ajattelin vain avautua tästä etävanhemman roolista oman äitini näkökulmasta.

Ja taustaa sen verran vielä tähän että kun muutin, niin meillä oli syntynyt tyttöni, joka on nyt siis 3v. Olin vuoroviikoin isojen luona ja vuoroviikoin toisessa kaupungissa. Mutta tein päätöksen kaikkien hyväksi mielestäni. Ja kaikki on hyvin pääsääntöisesti mennytkin. Ja kyllä tiedän olevani juuri hyvä äiti tällaisena ja äitini sanat eivät enää tunnu sillä tavalla missään mutta jää ne valitettavasti mieleen.”

Muita lukijoideni tarinoita ja etä-äitien kohtaamia ennakkoluuloja:

En ole enää edes etä-äiti
Äiti, jonka koti ei ole siellä
En saa ystäviä etä-äitiyteni vuoksi
Etä-äidit kohtaavat valtavasti ennakkoluuloja
Kohtasin treffimarkkinoilla ennakkoluuloja etä-äitiyteni vuoksi

Terveisin, Helka

Facebook // Instagram

Lue myös

X