Etä-Äiti

Ex-Jehovan Todistaja biseksuaali etä-äiti – pohdintaa ja paljastuksia

Teksti:
Helka Belt

Nyt alkaa Pride-viikko ja sen kunniaksi kirjoitan koko viikon ajan tähän aiheeseen liittyviä tekstejä. Olla vapaa kirjoittamaan niin – onni, jota minulla ei aina ole ollut.

Olen entinen Jehovan Todistaja. Tämä tarkoittaa sitä, että olen syntynyt uskontoon, johon liittymisestä en voinut päättää itse. Tuossa uskonnossa on paljon rajoitteita: ei saa juoda, polttaa, harrastaa esiaviollista seksiä, viettää lähestulkoon mitään juhlapyhiä, liittyä politiikkaan, mennä armeijaan –  ja seksuaalisuutta on rajoitettu. 

Tai omaa seksuaalisuutta ei poista tietenkään mikään uskonto, mutta vapaasti omaa itseään ei siellä voinut toteuttaa, jos sattui olemaan jotain muuta kuin hetero. Aluksi tässä ei ollut mitään ahdistavaa. Olin tottunut elämään siinä yhteisössä, perheeni keskellä onnellisena.

Menin naimisiin häthätää täysikäisenä ja yhtäkkiä huomasin olevani vanki. 

Kunnes tuli aikuisuus ja ymmärrys omaa itseään kohtaan. En minä ole tällainen. En halua olla tällainen. Menin naimisiin häthätää täysikäisenä ja yhtäkkiä huomasin olevani vanki. En enää uskonut. Olin erilainen. En sopinut muottiin, tähänkään. Ja tein sen, mikä oli pakko.

Vapautin itseni. Samalla silmäni avautuivat: en ollut koskaan ymmärtänyt, miten koko maailma oli kaunis ja kaikki ihmiset siinä. KAIKKI. Sukupuoli, ulkonäkö, ikä tai muu lokerointi ei kiinnostanut. Vain ihmiset. Huomasin kiinnostuvani entistä enemmän ihmisistä, en sukupuolesta. Se tuntui hyvältä.

Siksi en kutsu itseäni biseksuaaliksi, feministiksi, vihreäksi tai edes tasa-arvoiseksi.

Vihaan lokerointia. Siksi en kutsu itseäni biseksuaaliksi, feministiksi, vihreäksi tai edes tasa-arvoiseksi. Voisin kutsua, mutta en halua. Joskus tietenkin on pakko, kuten tämän tekstin otsikossa, jotta ajatus tulisi selväksi. En haluaisi kutsua itseäni edes etä-äidiksi, mutta olosuhteiden pakosta on kutsuttava, jotta erottuisin teksteilläni muista erovanhemmuuden muodoista. Muissa tilanteissa kutsun itseäni ihan vain äidiksi.

Tasa-arvokin voi olla fundamentaalista, jolloin se muuttuukin epätasa-arvoksi. Jos ajaa liian tiukasti jotain suuntausta, voi oma käyttäytyminen muuttua liialliseksi kiihkoksi, jolloin perimmäinen hyvä idea häviää. 

Tämä ajattelumallihan johtuu täysin tietenkin fundamentaalisesta taustastani. Rakastan tasa-arvoa, mutta vihaan lokerointia ja turhaa kiihkoilua. Siksi haluaisin kutsua meitä kaikkia ihmisiksi, jotka suvaitsevat erilaisuutta, saavat olla erilaisia, jos haluavat ja antavat vain meidän kaikkien olla omia hassuja itsejämme.

Se tarkoittaa, että olen viimein oma itseni ja tämän viikon ajan imen entistä intensiivisemmin sisääni tätä vapauden ilmaa, jota olen TÄYSIN VAPAA NAUTTIMAAN. 

Nyt on Pride-viikko ja se merkitsee minulle paljon. Se tarkoittaa, että olen viimein oma itseni ja tämän viikon ajan imen entistä intensiivisemmin sisääni tätä vapauden ilmaa, jota olen TÄYSIN VAPAA NAUTTIMAAN. Se tunne on ihana ja tämän tunteen haluan siirtää myös lapsilleni. Meidän perheessä eivät kahleet hallitse. Tästä kerronkin lisää huomenna.

Lue myös:
Ylpeästi Pride –  Kaapista ulos
Herkkä Mies: ”Vanhoillislestadiolainen biseksuaali”

Ole sinäkin ylpeästi vapaa olemaan oma itsesi!

Seuraathan jo Instagramiani?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Helka Belt (@etaaiti) jakama julkaisu

Ja täältä Facebookiini

Terveisin Helka <3 

X