Etä-Äiti

Hämmentävän oikeassa oleva persoonallisuustesti – Tee omasi, mikä kirjainyhdistelmä olet?

Teksti:
Helka Belt

Tiedättekö ne persoonallisuustyypitykset, jossa on paljon kirjaimia ja seloseita? Niitä pidetään kaiketi aika yleismaailmallisina tyyppeinä ja siksi juuri sen persoonallisuustestin tekeminen houkuttaa monia, joten minäkin tein sen.

Testi on ollut pitkään jo käytetty mm. HR-työn apuna. Myers-Briggs tyyppi-indikaattorista lisää täällä. Jaan tähän saamani tuloksen ja analysoin hieman: miten tulos meni noin omasta mielestäni?

Tulokseni: Protagonist ENFJ-T

Tuosta kirjainyhdistelmästä en tiedä etukäteen yhtään mitään. Tyyppinä tämä kuuluu kuulemma diplomaatikkoihin. Yleiskuvauksen tästä tyypistä voi lukea täältä.

Tulossivu näyttää ensin karkean jaon erilaisiin tyyppeihin, mitkä pitävät aika hyvin paikkaansa kohdallani: olen intuitiivinen enemmän kuin realistinen ja periaatekeskeinen enemmän kuin logiikkakeskeinen. Se yllätti ensin, että testi sanoi minun olevan varovainen enemmin kuin päämääräkeskeinen, mutta lopulta ostin tämän ajatuksen: varsinkin ennen tein hyvin varovasti mitään päätöksiä, koska pelkäsin niiden olevan vääriä ja mitähän muutkin ajattelevat.

Tulossivu näyttää ensin karkean jaon erilaisiin tyyppeihin kuten ekstrovertti/introvertti.

Testi sanoi, että olen ekstrovertti 60%. Itse olen tituleerannut itseäni sosiaaliseksi introvertiksi, jolloin testit voivatkin vähän hämääntyä juuri tämän tuloksen kohdalla.

Protagonistit ovat luontaisia johtajia, täynnä intohimoa ja viehätysvoimaa. Heitä on väestöstä noin kaksi prosenttia, ja he toimivat usein poliitikkoina, valmentajina ja opettajina ja kannustavat muita menestymään ja tekemään hyvää. Luontaisen itsevarmat ja vaikutusvaltaiset protagonistit ovat ylpeitä voidessaan opastaa muita yhteistyöhön, joka antaa lähtökohdat oman itsen ja yhteisön kehittämiseen.

Ostan! Olenhan opettaja ja kouluttaja ja rakastan toisten auttamista. He ovat kuulemma myös aitoja, ja tämän haluaisin uskoa olevan kohdallani myös totta. Siitä minua usein myös kiitellään: vaikeissakin tilanteissa vaikutan aidolta ja en esitä jotain, mitä en ole.

He ovat kuulemma myös aitoja, ja tämän haluaisin uskoa olevan kohdallani myös totta.

Testin tulos käy läpi hyvin paljon erilaisia vahvuuksia ja heikkouksia työ-, henkilökohtaisessa ja perhe-elämässä. Oli todella mielenkiintoista tehdä tämä testi. Oli myös mielenkiintoista lukea, minkälainen olen tämän testin mukaan romanttisissa suhteissa..osui yllättävän hyvin kohdalle.

Toivon olevani aito, kuten testi sanoo!

Muita saman tuloksen saaneita ovat olleet Obama, Oprah ja Ben Affleck. Onpa mielenkiintoista!

Tee oma testisi

Testin voi tehdä täällä. Erilaisista persoonallisuustyypeistä yleisesti sivusto kertoo täällä. Käy katsomassa, oletko analyytikko, diplomaatti,vartija tai kenties löytöretkeilijä.

Testin tulos käy läpi hyvin paljon erilaisia vahvuuksia ja heikkouksia työ-, henkilökohtaisessa ja perhe-elämässä.

Muista kuitenkin, ettei mikään testi kerro koko totuutta ja voit muuttua erilaisissa tilanteissa ja kokemuksesi kasvaessa. Jonkinlaisen osviitan tämä kuitenkin varmasti tyypistäsi antaa.

Lue myös:
10 asiaa, joita en ole koskaan tehnyt
7 asiaa, joita et tiennyt minusta

Sitten vain testaamaan!

Terkut, Helka

X