Etä-Äiti

Hyvinvointilista – Mitä 10 asiaa suosittelen juuri nyt?

Teksti:
Helka Belt

Tässä muutama vinkki hyvää fiilikseen juuri nyt.

Tässä vinkkini sinulle: mitä suosittelen juuri nyt?

 1. Marianna Stolbow: Surua se tyttö kantaa. Jos et juuri nyt jaksa lukea hänen upeita eroaiheisia kirjojaan, luepa hänen ensimmäinen romaaninsa. Olen lukenut vasta 50 sivua ja olen jo hurmaantunut.
  Tarjoiluehdotus.
 2. Eroseminaari. Aloitin juuri ensimmäisen oman seminaarini ja jo nyt itkimme ja nauroimme yhdessä. Mukana on myös osallistujia, jotka ovat edelleen parisuhteessa. Eroryhmä sopii kaikille, koska siinä sukelletaan omaan tarinaan, lapsuuteen, tapaan rakastaa ja haluta rakkautta. Siksi se ei ole vain eronneita varten. Lisää eroseminaareista täällä.
 3. Elokuvasuositus: Helene. Kävin juuri katsomassa. Ihana, kaunis, surullinen ja taiteellinen kuvaus tämän taitelijan elämästä. Itkin.
 4. Nukkuminen. Kun on niin pimeää, tarvitsemme jopa enemmän unta. Ota päiväunet, nuku vähän pidempään aamulla.
 5. Vertaistuki. Olen täysin vakuuttunut, että vertaistuki on yksi parhaimmista muodoista saada apua. Joskus sen rinnalle ei tarvitse mitään hoitoa, joskus se täydentää lääketieteellistä hoitoa. Etsi erilaisia vertaistukiryhmiä, järjestöt tarjoavat monenlaisia ryhmiä moniin eri tarpeisiin.
 6. Kirjoita. Kirjoita ajatuksenvirtaa, miltä minusta tuntuu juuri nyt- tekstejä, kirjoita kirje itsellesi kymmenen vuoden päähän, kirjoita vihakirje eksällesi. Älä lähetä kirjeita. Lue ne. Voit oppia paljon. Kirjoittaminen on vaikuttava tapa käsitellä tunteita, tapahtumia ja traumoja.
 7. Ole läsnä. Teetpä mitä tahansa, ole mukana juuri siinä tapahtumassa. Meillä on tapana kiirehtiä ajatuksissamme jo seuraavaan, jolloin menetämme juuri sen tilanteen, jossa olemme.
 8. Puhu itsestäsi kauniisti. Kokeile. Tuntuu hyvälle.
 9. Sienikeitto. Tein ensimmäistä kertaa sienistä mitään. Voin sanoa, että ruoka vei kielen mennessään. Resepti täältä. Jos sienet ei oo sun juttu, tee jotain ruokaa, josta tykkäät paljon. Vaikka olisit yksin syömässä. Hemmottele itseäsi.
 10. Terveisin, Helka

X