Etä-Äiti

Ihanaa lomaa, lapseni

Teksti:
Helka Belt

Lapseni on isänsä perheen kanssa lomalla juuri nyt. He matkustelevatkin paljon.

Aiemmin tunsin melkeinpä kateutta ja mustasukkaisuutta siitä, että hän lomailee usein isänsä kanssa. Koin, että olen jotenkin huonompi vanhempi, kun en rahallisesti voi tarjota samaa kuin isänsä, aiemmin en ainakaan voinut. Tunsin, että poika varmasti rakastaa isäänsä enemmän, koska he tekevät kaikkea kivaa ulkomailla. Että minun luonani on ihan tylsää.

Nyttemmin olen iloinnut, että hän saa nähdä ja kokea paljon. Se ei ole minulta pois, vaan koen iloa, että poikani isä voi tällaista hänelle tarjota.

Ei rakkautta rahalla mitata.

Ja aina kun voin jotain pientä kivaa hänelle tarjota, on hän siitä todella iloinen ja kiitollinen. Ei rakkautta rahalla mitata.

Toki nämä matkat vievät hänet kauaksi aikaa pois luotani ja vähentää jo muutoinkin harvoja tapaamisiamme. Ikävöin kovasti poikaa, joka on toista viikkoa jo lomalla etelässä.

Mutta on hän muistanut äitiäänkin. Olen saanut kuvia ja videoita matkalta ja jopa viestejäkin. 

Mitä haluat tuliaisiksi, tuli viesti. Meinasin vastata, että jos itsesi tuot tänne luokseni niin voin halata. No en niin vastannut kuitenkaan. Mutta olin kyllä onnellinen, että poika muisti minuakin. Teidän suhde on kyllä ihana, kumppanini sanoi, kun viestittelin näin etäpoikani kanssa.

Etäpoikani on minulle kaikki kaikessa.

Niin on. Etäpoikani on minulle kaikki kaikessa.

Ihanaa lomaa, lapseni! Nähdään pian.

 

Lue myös: Etä-äidin ja pojan kesälomamatka

 

Terveisin, Etä-äiti

X