Etä-Äiti

Jouluaattoaamu lasteni kanssa oli täydellinen – nyt uudenlaisen joulun viettoon

Teksti:
Helka Belt

Heräsin jo aamuyöstä, vein lahjat oven ulkopuolelle pulkkaan, on yön aikana tonttu käynyt ne tuomassa sinne, näin aion sanoa kuopukselleni. Keittelin kaikessa hiljaisuudessa riisipuuroa, toista kertaa ikinä elämäni aikana.

Lastenhuoneessa nukkuivat lapseni, rakkaat poikani. Laitoin tietokoneelta joululauluja hiljaiselle soimaan, sytytin kynttilöitä. Kun puuro porisi hiljalleen hellalla, keitin kahvit ja katselin ulos; jouluaamu tuntui täydelliselle, kun lumihiutaleet leijailivat hitaasti kohti maata kuin jossain elokuvassa.

Herätin lapseni, söimme puuroa ja naureskelimme. Yhtäkkiä sanoin pikkuiselleni, että kuulin oven takaa jotain. Kävimme hakemassa lahjat ja pojan silmät loistivat jännityksestä.

Koko joulunodotus oli odottanut tätä hetkeä. Vaikka illalla heillä on toinen joulu iseillään, nyt oli meidän joulumme. Katsoin heitä, ja sillä hetkellä tunsin, että jouluni oli täydellinen.

Kun auton valot poistuivat pihastani poikieni kanssa, hiivin takaisin sisälle huovan sisälle, join glögiä ja kirjoitin tätä tekstiä. Sovimme teinin kanssa, että tehdään tästä jouluaattoaamusta perinne. Minusta se oli oikein ihana idea.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

olin minä surullinen itseni puolesta. Pyhäaika yksinäisellä ja yksinviettävällä ei ole aina kovinkaan helppoa. Tv-mainokset pullollaan perheitä, some täynnä päivityksiä, lasten joulunodotus katkeransuloista seurattavaa, kun tietää, että itse viettää sen tärkeimmän joulunhetken yksin. Kyllä se tekee kipeää. Sitten yksi lause voi muuttaa kaiken. Tulisitko meille viettämään joulua. Blogissa nyt iloinen tekstini. Ja lue loppuun asti. Siellä paras joululahjani ❤❤❤ suora linkki nyt profiilissa @etaaiti #etääiti #uusipostausblogissa #linkkiprofiilissa #joulu #siunattu #onnellisuus #ystävyys @meidanperhelehti @vau

Henkilön Etä-äiti (@etaaiti) jakama julkaisu

Jouluni oli ihana. Nyt lähden uudenlaisen joulun viettoon ystävieni luokse. Kunhan ihan hetken nautin tästä hetkestä vielä.

Ihanaa joulua teille kaikille.

Terveisin, Etä-äiti

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Joulurauhaa Sinulle 🎄❤ #etääiti #joulu #rauhallistajoulua @meidanperhelehti @vauvalehti

Henkilön Etä-äiti (@etaaiti) jakama julkaisu

 

X