Etä-Äiti

Kaksi isoa ja rohkeaa päätöstäni muuttivat elämäni vuodessa täysin uudenlaiseksi

Teksti:
Helka Belt

Isot elämänmuutokset ovat pelottavia mutta usein hyvin tarpeellisia.

Joskus on vain pakko yllättää itsensäkin ja tehdä jotain rohkeaa. Muutos, jonka lopputuloksesta ei päätösvaiheessa ole tietoakaan.

Toisen tein lähestulkoon tasan vuosi sitten. Irtisanouduin työstäni vailla tietoa tulevasta työpaikasta. Olin harkinnut tätä jo noin vuoden, mutta silti päätös oli rohkea: minulta loppui palkkatulot ja en tiennyt, missä seuraava työpaikkani olisi ja saisinko edes töitä, eihän sekään nykyään ole itsestään selvää. Päätökseni taustalla olivat huonovointisuuteni työni vuoksi, toivoin työltäni enemmän haasteita ja halusin päästä urallani eteenpäin. Tunsin, että junnasin paikallani ja oloni huononi päivä päivältä.

Viime kesän kynnyksellä aloitin loman, joka tuli kestämään 8 viikkoa. Hain töitä tuona aikana hyvin ahkerasti. Loppujen lopuksi sain työpaikan. Päätin ottaa tuon työn vastaan, vaikken ollut sitä ensisijaiseksi työkseni kuvitellutkaan.

Tuo päätös on ollut valtavan hyvä. Työni on ollut haastavaa, kehittävää ja antoisaa. Saan tehdä työtä ihmisten kanssa (tosin nyt korona-aikana työni on ollut täysin etätyötä) ja haastaa osaamistani joka päivä. Työssäni saan käyttää myös opettajankoulutustani hyväkseni. Työyhteisö on ihana ja tunnen oloni siellä kotoisaksi.

Tuo päätös lähteä tyhjän päälle kantoi ja nyt olen työni suhteen onnellisempi kuin ehkä koskaan aikuiselämäni aikana.

Tuo päätös lähteä tyhjän päälle kantoi ja nyt olen työni suhteen onnellisempi kuin ehkä koskaan aikuiselämäni aikana. Vaikka sanonta se on vain työtä pitää monessa tilanteessa paikkansa, ei ole ihan samantekevää, missä ja miten viettää 8 tuntia päivästään aikansa. Jos työssään voi huonosti, vaikuttaa se koko muuhunkin elämään ratkaisevalla tavalla. Siksi työ, josta nautin ja jossa viihdyn, on ollut elämäni ja hyvinvointini kannalta äärimmäisen ratkaisevassa merkityksessä. Ja näin minulta jäi aikaa ja voimavaroja kehittää muuta elämääni.

Joskus elämässä on tehtävä hyppy, jonka laskeutumisalustaa ei näe ennakkoon.

Kun työasia oli kunnossa, saatoin keskittyä eroseminaarikoulutukseen ja oman parisuhdehistoriani käsittelyyn. Tästä oli syksyn aikana valtavasti hyötyä ja opin monta asiaa itsestäni, menneisyydestäni ja lapsuudestani. Tämän ansiosta olen valmiimpi terveeseen suhteeseen kuin aiemmin. Useat erot ja vaikeat kokemukset ajoivat minut käsittelemään asiat läpi juurta jaksain.

Tämä johti siihen että tänä keväänä tunsin olevani todella onnellinen ja tasapainoinen. Uskalsinpa laittaa viestiä tuntemattomallekin, jonka näin televisiossa laulamassa. Aivan yllättäen tästä viestinlaittamisesta seurasikin tutustuminen, ihastuminen ja tapailu. Jälleen minulle rohkeasti uskalsin heittäytyä tähän uuteen tunteeseen mukaan ja jopa kertoa siitä avoimesti ja julkisesti.

Joskus on pakko uskaltaa ja tehdä rohkeita, jopa uhkarohkeita valintoja.

Tämä kaikki on tuntunut todella hyvältä. Koronakevät sai aivan uudenlaisen käänteen, kun olen ollut ihastuskuplassa, en koronalingossa tai korona-ahdistuksessa. Alkava kesä tuntuu suurelle ja tärkeälle.

Joskus on pakko uskaltaa ja tehdä rohkeita, jopa uhkarohkeita valintoja. Tämä voi johtaa johonkin hyvin suureen ja merkitykselliseen. Viime vuoden irtisanomispäätös aloitti muutoksen elämässäni. Nyt elämäni on onnellisempaa kuin aikoihin, vaikka keväästä olisi voinut tulla hyvin paljon kurjempikin.

Uskalla elää omaa elämääsi ja tehdä rohkeita päätöksiä. Ne kantavat kyllä!

Lue myös: Miten muutin elämäni täysin vuodessa?

Terveisin, Helka

X