Etä-Äiti

Kauneinta on päästää rakastamansa ihminen menemään – Voiko ero olla kaunis?

Teksti:
Helka Belt

Voiko erosta tehdä kauniin?

Duudsonien Jarno ilmoitti eilen eroavansa vaimostaan. Eroilmoitusvideo oli mitä kauneinta katsottavaa.

Ei toisen haukkumista, ei yhteisten kokemusten ja ajan mitätöintiä tai vähättelyä. Rakkautta, haikeutta, surua, onnea toisen puolesta. Videolla Jarno kertoo itkien, että he ovat yrittäneet kaikkensa, mutta ero on ainoa vaihtoehto. Rakastaa, mutta erota, on Jarnon viesti.

Video sai paljon julkisuutta ja aiheesta. Yleensä olemme tottuneet lukemaan rumia erotarinoita, toisten jättämisiä yllättäen ja mustamaalaamista. Tässä näistä ei ollut jälkeäkään. Ero on surullinen asia, mutta siitä voi tehdä kauniin.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Divorce hurst and now it’s time to go through all these feelings and send them free. This is what I have learned so far… 1. Feel all the feelings, go through them and let go. It hurts I know!! But It’s important to feel the pain and let go. And if you can cry do it. It’s brave to cry! 2. Talk to friends and open up. Talk, talk, talk as long as you need. 3. Stay active, spend time in the nature and do what you love. Listen to music and dance. 4. Love yourself and remember you need to be your own best friend! 5. Meditate, write and be really kind to yourself 6. Don’t jump into a new relationship, now it’s your time to find out who you really are. Get to know yourself. If you jump into new relationship you skip everything you can learn from this breakup or divorce. 7. Remember nobody is perfect. We are humans and we all have flaws. If you can face yours you can really grow and become a better person. But be kind and loving towards yourself. Rebelliously Kind! 7. Get a therapist, I believe we all should go to a therapy 🙂 8. Time is your friend. #rebelliouslykind #divorce #breakup #love #lovingkindness #compassion

Henkilön Jarno Laasala (@jarnodudeson) jakama julkaisu

Ero on kriisi, surullinen ja pettymystä aiheuttava asia. Yhteiskunnassamme sillä tapahtumana on negatiivinen kaiku: epäonnistuminen, rumuus, viha, kosto. Joskus se voi kuitenkin olla tarpeellinen ja yhteinen asia. Siitä voi tehdä rakentavan ja eteenpäin vievän kokemuksen. Mikä onkaan kauniimpaa, kuin lopettaa yhteinen taival yhdessä, sovussa, itkien, halaten ja kauniisti? Rakkaustarina saa ansaitsemansa lopun.

Mikä onkaan kauniimpaa, kuin lopettaa yhteinen taival yhdessä, sovussa, itkien, halaten ja kauniisti?

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Extreme Duudsonit -ryhmästä tuttu @jarnodudeson ja hänen Hanne-vaimonsa ovat eronneet. Jarno avautui avioerostaan YouTubessa: ”Kun toista rakastaa näin paljon, vaikeinta on päästää irti.” 😭💔Hän kuvaa videossa kauniisti eron surullista mutta myös elämää kannattelevaa puolta: toista voi kunnioittaa niin paljon, että päästää hänet menemään.💓 Ero koetaan usein epäonnistumiseksi, rumaksi, vihantäyteiseksi tapahtumaksi, jossa entiset rakastavaiset kääntyvät toisiaan vastaan, yrittävät vahingoittaa toisiaan mahdollisimman paljon ja kilpailevat sillä, kumpaa sattuu eniten. Ero voi olla myös hyvä asia. Tärkeä, ainoa mahdollinen. Sen voi tehdä kauniisti, toista kunnioittaen. Jäljelle jäävät yhteiset muistot, jotka surun jälkeen haalistuvat haikeudeksi ja kauneudeksi. muistot jäävät. Yhteiset vuodet tapahtuivat. Niistä voi oppia, ne kertovat itsestä paljon. Erosta voi tehdä tarinan jatkon. SE ei ole loppu, se on yksi etappi tässä matkassa, jota elämäksi kutsutaan.💛. . #avioero #duudsonit #jarnolaasala #eronnut #erostaeteenpäin #tunteet #elämä #kauneus #blackandwhite

Henkilön Helka Belt /Etä-äiti-blogi (@belthelka) jakama julkaisu

Mitä ajatuksia tämä herättää? Voiko ero olla kaunis asia?

Lue myös:
Apua eroon eroryhmistä ja kirjallisuudesta
Ero on aina kriisi, mutta mahdollisuus myös uuteen

Terveisin, Helka

X