Etä-Äiti

Koronakeväästä tuli erokevät, nyt alkaa seksikesä ja sinkkujen vapaus

Teksti: Helka Belt
Tulevasta kesästä on ennustettu kuumaa ja kosteaa.

Koronakevät on ajanut ihmisiä eroihin enemmän kuin koskaan. Samalla alkava kesä saa halut heräämään ja vapauden tehdä mitä huvittaa.

Varsinkin nyt, kun terassit ja ravintolat aukesivat, juoksevat sinkut ja vapautta toivovat sankoin joukoin ihmisten lähettyville. Nythän niitä vapaitakin on enemmän kuin koskaan, sanoi eräs sinkku. Koska eronneitakin on enemmän kuin koskaan.

Erohakemuksia on ollut keväällä Uudenmaan alueella jopa 30 prosenttia enemmän kuin normaalina kevätaikana. Avoeroja on varmasti vielä enemmän. Yleensä eropiikit osuvat syksyyn ja alkuvuoteen eli lomien jälkeiseen aikaan. Nyt eroja on otettu koronakevään lopulla.

Samaan aikaan on jopa uutisoitu siitä, että tuleva kesä on läheisyyden aikaa. Menetettyä läheisyyttä ja ihmisten kanssa vietettyä aikaa halutaan kompensoida. Mikä onkaan parempi aika tällaiselle kuin kesä.

Kun monet tutut ja itsestäänselvyydeltä tuntuvat asiat ja tapahtumat viedään meiltä pois, jäljelle jää vain paljas totuus: mille elämäni on rakentunut?

Kirjoitin koronakriisin alkamisen aikaan, että eropiikki tulee, kun epidemia laantuu. Näin juuri on tapahtumassa. Elämän isot kriisit saavat pysähtymään ja miettimään elämäänsä eritavalla kuin muina aikoina. Kun monet tutut ja itsestäänselvyydeltä tuntuvat asiat ja tapahtumat viedään meiltä pois, jäljelle jää vain paljas totuus: mille elämäni on rakentunut? Millaisia ovat perheeni, parisuhteeni ja ihmisuhteeni? Olenko niihin tyytyväinen? Vai olenko sittenkin jo ehkä alitajuisesti miettinyt, että jonkin pitäisi muuttua?

Kun kaikki muuttui pakostikin epidemian myötä, on aika tarkastella tätä ehkä rumaakin totuutta: haluanko tällaista elämää? Totuus voi olla myös mitä kaunein: tämä suhde, tämä rakentamani elämä tukee minua, on kanssani vaikeuksissa. En ole yksin. Silloin elämän peruspilarit vahvistuvat entisestään.

Monet toivovat kesältä läheisyyttä, seksiä ja uutta ihmissuhdetta.

Eroja tuli nyt paljon. Alkavasta kesästä toivotaan muutosta. Läheisyyttä, seksiä, uusia kontakteja, joita onkin ehkä jo pitkäänkin kaivattu. Ulkoatullut kriisi aloitti muutosprosessin.

Siksi koronasta on hyötyäkin. Oli pakko katsoa omaa arjen totuuttaan. Minulla tämä johti vahingollisen ihmissuhteen päättämiseen ja uuden äärelle: uskalsin ihastua ja tutustua uuteen ihmiseen. Tämä uusi ihmissuhde on monella tapaa täysin ainutlaatuinen. Tutustuimme koronaeristyksen aikana, joka johti syvällisiin keskusteluihin ja tutustumiseen ennen livekohtaamista. Se edesauttoi sitä, ettei fyysinen läheisyys vienyt pohjaa ihmiseen tutustumiselta. Tämä on tuntunut todella hyvälle.

Joten kiitos koronakevät: muutit elämäämme ja tämä ei ole huono asia.

Lue myös: Erosimme, sitten tuli korona ja nyt emme pääse toisistamme eroon

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Tänään on helluntai. En ole yksin. Herään sun vierestä. 💜 #munkesä2020 Kun maaliskuun alussa [laitoin hänelle Insta-viestiä nähtyäni hänet Voice of Finlandissa,en olisi uskonut, mihin tämä kaikki johtaa. En voinut tietää, että hän oli niin ihana. Että hänkin kiinnostuisi minusta. Että meillä synkkaisi näin hyvin. Että nauran ja itken hänen seurassaan tunteiden runsaudesta, liikutuksesta, onnellisuudesta. 💜🧡💛 blogissa nyt teksti helluntaiheilasta ja siitä miksi puhun ihastuksestani niin avoimesti ja julkisesti. @belthelka . Kuva by him🧡 . #helluntai #heila #helluntaiheila #handinhand #käsikädessä #onnellinen #kesä

Henkilön Helka Belt /Etä-äiti-blogi (@belthelka) jakama julkaisu

Terveisin, Helka

Lue myös

X