Etä-Äiti

Kun ääni ratkaisee – Näin hänet televisiossa kaksi kuukautta sitten ja tänään olin hänen kanssaan aamiaispöydässä

Teksti:
Helka Belt

Joskus sinkkuna on tullut ajateltua, että mistä ihmeestä voi löytää mielenkiintoisen ihmisen. No, joskus vaikkapa televisiosta.

Kyllä. Näin hänet televisiossa ja laitoin saman illan aikana viestiä. Nyt me tapailemme.

Oli ihan tavallinen lauantai-ilta. Lapsi oli mennyt nukkumaan tai oli juuri sinne menossa, koska puuhailin iltatoimia televisio päällä, mutta en aktiivisesti istunut sitä katsomassa.

Neloselta tuli Voice of Finland. Heikki Paasosen miellyttävä paapatus kuului taustalla kunnes pysähdyin kuin seinään. Olin kuullut äänen. Miellyttävän äänen.

Ihastuin heti. Seisahduin ja lopetin puuhailuni. Katsoin mistä tuo ihana ääni oli tullut. Televisiossa näkyi Voiceen osallistuva ihanan näköinen ihminen. Hänen tarinansa teki minuun heti vaikutuksen. Häneen haluaisin tutustua, ajattelin välittömästi.

Kun lapsi oli mennyt nukkumaan, etsin hänet Instagramista. Huh, onneksi oli omalla nimellään. Laitoin viestin: Näin sinut tänään Voicessa, tarinaasi voisi ihastua.

Unohdin koko jutun kunnes hän vastasi, saman illan aikana.

 Ääni todentotta ratkaisi, koska ilman sitä en olisi pysähtynyt katsomaan televisiota ajatuksen kanssa tuona tuikitavallisena lauantai-iltana.

Alkoi lähes päivittäin tapahtuva viestittely, vähän ajan päästä kuvaan tulivat ääniviestit,sitten puhelut, viimein videopuhelu. Jos koronaa ei olisi, olisimme tavanneet jo aikopäiviä sitten. Mutta koska on, se pakotti meidät viestittelemään ja juttelemaan puhelimessa pari kuukautta, ennen kuin viimein päätimme tavata.

Kaksi kuukautta ja viikko sitten näin hänet televisiossa ja nyt olin hänen luonaan aamiaispöydässä.

Tämä on tarinani siitä, miten voi ihastua ääneen. Ääni todentotta ratkaisi, koska ilman sitä en olisi pysähtynyt katsomaan televisiota ajatuksen kanssa tuona tuikitavallisena lauantai-iltana.

Tämä on tarina siitä, että joskus intuitioon tulee luottaa. Ja sanonta kyllä sen sitten tietää pitää ärsyttävällä tavalla paikkansa. Tiesin jo tuolloin, kun hän oli vain ihminen televisiossa, että häneen voisin ihastua.

Ja toimin tuon tunteen pohjalta, ehkä rohkeasti, ehkä ajattelematta, ehkä epätavallisesti, mutta toimin. Ja siitä olen ikionnellinen.

Lue myös:
Olen umpi-ihastunut ja tapaamme koronasta huolimatta
Uskaltaako eron jälkeen rakastua?
Ihastuneena muutun epävarmaksi

Aion sekä Instagramissani että joiltain osin blogissanikin käsitellä ihastustani ja miten asia etenee. Tervetuloa seuraamaan!

Terveisin Helka

X