Etä-Äiti

”Kuolemanvaarallinen ote” ja muut minulle merkityksellisimmät blogitekstini

Teksti:
Helka Belt

Moni blogitekstini on minulle valtavan henkilökohtainen

Kun kerroin ensimmäistä kertaa narsistisesta suhteestani, jännitti minua valtavasti.

Tässä minulle merkityksellisimpiä blogitekstejäni. Kaikki eivät ole kovinkaan luettuja, mutta minulle kuitenkin tosi tärkeitä.

Lue myös: Blogini lopettaa

Kuolemanvaarallinen ote. Kirjoitin ensimmäistä kertaa siitä, että olen kokenut narsistisen suhteen. Tekstin julkaisu jännitti valtavasti. Sain kuitenkin siitä tosi hyvää palautetta. Ymmärsin, että monet saman kokeneet kaipaavat vertaistukea. Tämä rohkaisi minua kirjoittamaan tästä enemmänkin.

Äiti, saanko muuttaa isin luokse asumaan? Tämä tekstini kuvaa ensimmäistä kertaa avoimesti sitä, miksi poikani muutti isänsä luokse asumaan. Teksti sai valtavan suosion.

Lapseton mamma mammaryhmässä. Kirjoitin tekstin spontaanisti ja aika tuskissani. Se kertoo siitä, miltä tuntuu olla äitiryhmässä, kun lapsi ei kuitenkaan aina ole luona.

Narsistin uhrin tarina: en ole enää edes etä-äiti. Koskettavin lukijan tarinani. Tätä on luettu valtavan monta kertaa ja tarina on koskettanut tuhansia.

Elämää alistavassa suhteessa. Tämä avoin suhteeni kuvailu oli minulle vaikeaa, vaikka olin jo siitä aiemminkin kertonut. Kirjoitin siitä, miten minut pakotettiin seksiin ja välillä en saanut edes nukkua silloin, kun halusin. Tämä on kaikkien aikojen luetuin tekstini.

Miksi poika muutti pois luotani? Tämä teksti on ehkä kaikkein avoin siinä kuvauksessaan, miksi minä olen etä-äiti. Vaikka olin jo vuosia kirjoittanut aiheesta, tämän tekstin kirjoittaminen oli vaikeaa. Sain tekstiin tosi paljon sydäntälämmittäviä kommentteja.

Miksi erosin etäpoikani isästä? Tämä kuvaus siitä, miksi erosimme vauvavuonna, oli ensimmäinen kerta, kun kerroin mistään erostani näin avoimesti.

Halusin yli kaiken ydinperheen, sain sen, ja heti sen jälkeen halusin erota. Jo otsikko kertoo, että teksti kertoo aika vaikeasta asiasta. Myönsin itselleni, etten ollut mitenkään valmis uuteen perheeseen heti narsistisuhteeni jälkeen. Tämä on yksi elämäni isoimmista opeista.

Olen kirjoittanut melkein 500 postausta. Pian on aika lopettaa. Jokainen tekstini on ollut merkityksellinen minulle.

Mikä on sinun lempitekstisi blogissani?

Terveisin, Helka

 

X