etä-äiti

Lapseton vappu – mitä se sisältää minulla tänä vuonna?

Teksti: Helka Belt

Meillä suurin osa juhlapyhistä menee lapsellisesti eli lapsen kanssa sen mukaan, kummalla vanhemmista on lapsen hoitovuoro pyhän aikana. Vain joulut tekevät tässä poikkeuksen. Tänä vuonna vappuni on lapseton, kuten viimekin vuonna. No, eipä vappu ole mikään perinteinen perhejuhla, joten ei oikeastaan haittaakaan, etten ole lasteni kanssa.

Mitä olemme suunnitelleet vapuksi?

Meillä on miesystäväni kanssa lapsiviikot synkassa, eli lapsemme ovat meillä samaan aikaan. Näin ollen molemmilla on vappuaattona vapaata lapsista. Saimme kutsun mieheni ystävien luokse vappubileisiin, joten suuntaamme sinne.

On melko sattuman kauppaa, onko juhlat juuri lapsettomalla viikolla.

Lapsellisena ja töissä käyvänä sitä aika harvoin tarjoutuu tilaisuuksia päästä juhlimaan yhdessä. On melko sattuman kauppaa, onko juhlat juuri lapsettomalla viikolla. Ja jos on, on jälleen sattuman kauppaa, onko siihen jo suunniteltu jotain. Nyt siis on juhlan aika: molemmilla vapaata ja mahdollisuus lähteä juhlimaan yhdessä ystävien kanssa. Minullle erittäin harvinainen tapahtuma on myös tiedossa: lähden ulos, baariin ja keikalle. Wou! Rasti seinään!

Kun molemmilla on lapsia edellisestä suhteesta, ei ole itsestään selvää, että kaikki sujuu hyvin, kun yhteistä aikaa ei ole paljoa ja usein ei päästä erilaisiin tapahtumiin tai juhliin. Meillä asiat ovat kuitenkin lähteneet rullaamaan oikein hyvin. Siitä olen kiitollinen. Ja nyt onneksi tarjoutui tällainen pieni irtiottomahdollisuus.

Yhdessä vietetty parisuhdeaika on tärkeää; LAPSETON parisuhdeaika.

Yhdessä vietetty parisuhdeaika on tärkeää; LAPSETON parisuhdeaika. Sen, jos minkä, olen oppinut edellisistä suhteistani. Siksipä odotankin tätä vappua innolla. En aio ikävöidä lapsiani; minun ei tarvitse. Tiedän, että heillä on kaikki hyvin. Minulla on kaikki hyvin. Elämä on asettunut mukavaan uomaan, ja aion nauttia siitä. Kirjoitin viime vuonna, että olen yksinäinen vappuna. Nyt en ole. Elämä on mennyt eteenpäin, oikeaan suntaan.

Ihanaa vappua kaikille!

Terveisin, Etä-äiti

Facebook || Instagram || Twitter

Lue myös

X