Etä-Äiti

Miten lapsuudessa opitut tavat saada rakkautta ja käyttäytyä parisuhteessa liittyvät yhteen tunnelukkojen kanssa?

Teksti:
Helka Belt

Tunnelukot, traumat ja sopeutumiskäyttäytyminen liittyvät kaikki yhteen. Uudella tunnelukkokurssillani olen nivonut nämä kaikki uudella tavalla yhteen, jolloin saadaan kokonaiskuva siitä, mikä käyttäytymistämme ohjailee.

Eroseminaarin pääopetus on sopeutumiskäyttäytyminen. Miten se liittyy tunnelukkoihin?

Sopeutumiskäyttäytyminen on eroseminaarin tärkein opittava asia. Me opimme lapsuudessamme jonkin tavan, jolla saada rakkautta. Pääkysymys on: mitä meidän piti tehdä lapsuudessamme, jotta saimme hyväksyntää ja rakkautta? Tämän saman tavan viemme myös parisuhteisiimme ja tämä sama tapa on myös yksi parisuhteiden isoimmista ongelmista.

Lue myös: Ei ole olemassa yllätyseroja – kapinointivaihe aiheuttaa ongelmia, koska emme halua enää toimia sopeutumiskäyttäytymisemme mukaisesti

Mutta mikä yhteys tällä on tunnelukkoihin, jotka ovat myös tunnetusti kytköksissä lapsuuden tapahtumiin? Tätä kysymystä kysyin, mutta siitä ei oltu missään kirjoitettu. Siksi kehitin tunnelukkokurssiani varten uuden mallin: tunnelukot, traumat ja sopeutumiskäyttäytyminen linkittyvät kaikki yhteen. Mutta miten?

Kirjoitan tunnelukkokurssini materiaaleissa:

Lapsi voi kokea hylkäämistä, miellyttämisen pakkoa, emotionaalista tai fyysistä kaltoinkohtelua tai että vain suorittamalla tai vaikkapa olemalla “kiltti” saa vanhemmiltaan rakkautta. Lapsi kaipaa rakkautta aivan valtavasti. Jos sitä ei saa olemalla oma itsensä, lapsi oppii muuntautumaan. Hän alkaa SOPEUTUMAAN. Koska lapsi on valtavan sopeutuvainen, hän oppii pian, miten saa vanhempansa tyytyväisiksi. Hän huomaa, että tuomalla hyvän koetuloksen kotiin vanhempi halaa ja osoittaa kiintymystä. Niinpä lapsi rupeaa suorittamaan. Syntyy suorittamisen tunnelukko ja suorittaja-sopeutumiskäyttäytyjä.

Käyn materiaalissa läpi kaikki tunnelukot ja sopeutumiskäyttäytymismallit. Sen jälkeen kerron, miten jokainen tunnelukko näkyy sopeutumis- eli parisuhdekäyttäytymisenä. Tämä on äärimmäisen tärkeää ymmärtää, jotta voi oppia käyttäytymään parisuhteessa terveellä tavalla, ei sopeutuen vaan itsensä huomioiden.

Tärkeintä on ymmärtää, etteivät lukot, käyttäytymismallit ja traumat ole irrallisia asioita. Ne ovat kokonaisuus.

Tärkeintä on ymmärtää, etteivät lukot, käyttäytymismallit ja traumat ole irrallisia asioita. Ne ovat kokonaisuus. Lapsuuden läpikäynti traumoista lukkojen kautta käyttäytymiseensä voi saada aikaan monia hoksauksia. Näin voimme rakentaa pysyvämmän parisuhteen nyt tai tulevaisuudessa.

Big mamas homen Jenni osallistuu juuri nyt kurssilleni. Voit seurata hänen fiiliksiään kurssista hänen sivuiltaan.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

On ollut todella silmiä avaavaa perehtyä tunnelukkoihin ja sopeutumiskäyttäytymusmalleihin. Siinä on oppinut ymmärtämään itseään ja omaa käyttäytymistään paljon paremmin. Hyväkin lapsuus voi sisältää traumoja, jotka synnyttävät tunnelukkoja, jotka puolestaan saavat aikaan sopeutumiskäyttäytymistä. Huonot ihmissuhteet voivat vahvistaa tunnelukkoja, mutta niiden alkiot istutetaan monesti lapsuudessa. Tästä aiheesta uusi postaus blogissa. Linkki löytyy biosta. 😘 Kuva ihana @katrikonderla #tunnelukot #ihmissuhteet #parisuhteet #ero #eronjälkeen #tunnelukkokurssi #tyyli #lifestyle #koti #kahdentytönäiti #kahdenäiti #tyttöystävä #happymama #curlyhair #naturalcurls #atbigmamashome #bmhblogi

Henkilön JENNI | SINGLEMOM HOME & STYLE (@bmhjenni) jakama julkaisu

Tunnelukkokurssilleni voit ilmoittautua milloin vain.
Seuraava eroseminaarini alkaa Helsingissä tammikuussa 2021.

Terveisin, Helka

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

⏩Miten lapsuus ja lapsuudessa opitut mallit saada hyväksyntää ja rakkautta vaikuttavat parisuhteisiimme, eroihimme ja nykyiseen elämäämme ja miten kaikki nämä liittyvät tunnelukkoihin? Tunnelukoilla on mielestäni vahva linkki sopeutumiskäyttäytymiseen. Sopeutumiskäyttäytyminen taas on eroseminaarin perusajatus: se, miten saimme ja haimme rakkautta lapsuudessamme, vaikuttaa voimakkaasti siihen, miten hankimme rakkautta parisuhteissamme. Tämä vaikuttaa myös siihen, kenet valitsemme kumppaniksemme.🌸 Olen tunnelukkokurssillani kehittänyt mallin, jossa yhteys lapsuudesta sopeutumiskäyttäytmiseen ja tunnelukkoihin avataan. Kurssilla työstämme lukkoja syvällisesti. Tämä on äärimmäisen hyväksi tulevaisuuttamme ajatellen. Tule mukaan kurssilleni. Se kestää 5 viikkoa, sisältää verkkotyöskentelyä sekä 2 puhelua. Hinta 59€. Lisätiedot ja ilmoittautuminen helka.belt@gmail.com✅ @bmhjenni stooreissa pohdintaa kurssin viikolta 2 eli juuri tästä teemasta❤ Ps. Kuvassa ihana Järvenpään rantatie. #tunnelukko #tunnelukot #traumat #eroseminaari #eronnut #erostaeteenpäin #järvenpää

Henkilön Helka Belt /Etä-äiti -blogi (@belthelka) jakama julkaisu

X