
Miten lapsuudessa opitut tavat saada rakkautta ja käyttäytyä parisuhteessa liittyvät yhteen tunnelukkojen kanssa?
Tunnelukot, traumat ja sopeutumiskäyttäytyminen liittyvät kaikki yhteen. Uudella tunnelukkokurssillani olen nivonut nämä kaikki uudella tavalla yhteen, jolloin saadaan kokonaiskuva siitä, mikä käyttäytymistämme ohjailee.
Eroseminaarin pääopetus on sopeutumiskäyttäytyminen. Miten se liittyy tunnelukkoihin?
Sopeutumiskäyttäytyminen on eroseminaarin tärkein opittava asia. Me opimme lapsuudessamme jonkin tavan, jolla saada rakkautta. Pääkysymys on: mitä meidän piti tehdä lapsuudessamme, jotta saimme hyväksyntää ja rakkautta? Tämän saman tavan viemme myös parisuhteisiimme ja tämä sama tapa on myös yksi parisuhteiden isoimmista ongelmista.
Mutta mikä yhteys tällä on tunnelukkoihin, jotka ovat myös tunnetusti kytköksissä lapsuuden tapahtumiin? Tätä kysymystä kysyin, mutta siitä ei oltu missään kirjoitettu. Siksi kehitin tunnelukkokurssiani varten uuden mallin: tunnelukot, traumat ja sopeutumiskäyttäytyminen linkittyvät kaikki yhteen. Mutta miten?
Kirjoitan tunnelukkokurssini materiaaleissa:
Lapsi voi kokea hylkäämistä, miellyttämisen pakkoa, emotionaalista tai fyysistä kaltoinkohtelua tai että vain suorittamalla tai vaikkapa olemalla “kiltti” saa vanhemmiltaan rakkautta. Lapsi kaipaa rakkautta aivan valtavasti. Jos sitä ei saa olemalla oma itsensä, lapsi oppii muuntautumaan. Hän alkaa SOPEUTUMAAN. Koska lapsi on valtavan sopeutuvainen, hän oppii pian, miten saa vanhempansa tyytyväisiksi. Hän huomaa, että tuomalla hyvän koetuloksen kotiin vanhempi halaa ja osoittaa kiintymystä. Niinpä lapsi rupeaa suorittamaan. Syntyy suorittamisen tunnelukko ja suorittaja-sopeutumiskäyttäytyjä.
Käyn materiaalissa läpi kaikki tunnelukot ja sopeutumiskäyttäytymismallit. Sen jälkeen kerron, miten jokainen tunnelukko näkyy sopeutumis- eli parisuhdekäyttäytymisenä. Tämä on äärimmäisen tärkeää ymmärtää, jotta voi oppia käyttäytymään parisuhteessa terveellä tavalla, ei sopeutuen vaan itsensä huomioiden.
Tärkeintä on ymmärtää, etteivät lukot, käyttäytymismallit ja traumat ole irrallisia asioita. Ne ovat kokonaisuus.
Tärkeintä on ymmärtää, etteivät lukot, käyttäytymismallit ja traumat ole irrallisia asioita. Ne ovat kokonaisuus. Lapsuuden läpikäynti traumoista lukkojen kautta käyttäytymiseensä voi saada aikaan monia hoksauksia. Näin voimme rakentaa pysyvämmän parisuhteen nyt tai tulevaisuudessa.
Big mamas homen Jenni osallistuu juuri nyt kurssilleni. Voit seurata hänen fiiliksiään kurssista hänen sivuiltaan.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa.
Henkilön JENNI | SINGLEMOM HOME & STYLE (@bmhjenni) jakama julkaisu
Tunnelukkokurssilleni voit ilmoittautua milloin vain.
Seuraava eroseminaarini alkaa Helsingissä tammikuussa 2021.
Terveisin, Helka
Näytä tämä julkaisu Instagramissa.
Henkilön Helka Belt /Etä-äiti -blogi (@belthelka) jakama julkaisu
Kommentit