Etä-Äiti

Katso tänään Mian tarina televisiosta: Luopui lapsestaan huumeidenkäytön takia

Teksti:
Helka Belt

Tänään kannattaa katsoa Yle 1:stä kello 20.00. 

Ohjelma kertoo Miasta, joka käytti kovia huumeita. Hän kertoo, että luopui pojastaan, kun tämä oli kaksivuotias. Hänen mielestään lapsi ansaitsi paremman elämän kuin äidin, joka käyttää huumeita. Ohjelmassa Mia kertoo, miten poika toi äidilleen leluja ja äiti oksensi vieroitusoireissaan näiden lelujen päälle.

Mia kertoo, ettei äitiys lopu, vaikka lapsi muuttaa pois.

Mia kertoo, ettei äitiys lopu, vaikka lapsi muuttaa pois. Tämän me kaikki etä-äidit tiedämme. Lapsesta tai lähivanhemmuudesta luopuminen tämän omaksi parhaakseen on yksi vanhemmuuden vaikeimpia päätöksiä. Myös minä tein aikoinaan tuon päätöksen. Lapsella on oikeus parhaaseen mahdolliseen lapsuuteen, ja jos se ei ole lapsen vanhempien luona, on oikein tehdä päätös luopua lapsestaan.

Mia onneksi huumehöyryissäänkin ymmärsi, että lapsen on parempi jossain muualla kuin kotonaan. Sitä eivät kaikki huumeidenkäyttäjät ymmärrä, vaan valitettavasti välillä kuulee uutisista, miten lapsi on katsonut pitkiäkin aikoja vanhempiensa huumeidenkäyttöä vierestä, ehkä vahingossa itse laittanut huumetta suuhunsa ja menehtynyt.

Hän ikävöi lastaan suunnattomasti. 

Mia ajattelee lastaan joka päivä, joka on nyt koululainen. Hän ikävöi lastaan suunnattomasti. Osaan eläytyä tuohon ikävään.

 

Mian tarina: Tänään Yle 1 kello 20.00

Uusinta keskiviikkona 17.1. yöllä. Näkyy myös Areenassa.

 

Terveisin, Etä-äiti

Seuraathan jo Facebook-sivujani?

 

Kuva:Pixabay
X