Etä-Äiti

Masennus – kun kaikki on hyvin ja silti haluaa juosta yksinäisyyteen ja kadota

Teksti:
Helka Belt

Kun kaikki on hyvin, muttei kuitenkaan ole. Pitäisi olla onnellinen, muttei osaa. Asiat ovat viimein järjestyksessä – ja haluaa juosta yksinäisyyteen, vaipua maan alle ja vain itkeä.

On järkyttävän raskasta näyttää iloiselta. Sanoa, että ihan hyvin tässä asiat on. Eikä itsekään tiedä, miksi vain itkettää ja ahdistaa.

Masennuksessa haluan olla aina yksin. En jaksa olla se iloinen Helka, jonka kaikki tuntevat.

Masennuksessa haluan olla aina yksin. En jaksa olla se iloinen Helka, jonka kaikki tuntevat. ”Sinähän olet aina niin iloinen ja reipas!” minulle sanotaan. Tuota iloisuuden taakkaa on raskas kantaa. Kukaan ei näe päälle päin mitään. En jää pois töistä, voin hoitaa lapseni. Mutta sisältä päin olen surullinen. Itkettää, vaikkei olisi syytä.

Jopa iloisena miettii, että kohta tämä varmasti loppuu. 
Kohta ahdistaa niin, että sydäntä puristaa.
Kuka tai mikä saisi tuon tunteen pois mielestä? Että voisi nauttia täysillä, eikä odottaa hetkeä, jolloin kaikki romahtaa.

Viimein pääsen kotiin peiton alle ja siellä kyyneleet tulevat. Vihaan välillä noita märkiä rantuja poskissani. Miksi minulla on tämä sairaus? Sen hyväksyminen on ollut pitkä tie, jota on vielä pitkästi edessäkin päin käveltävänä.

Masennus on kuin mustekala, joka kietoo pitkät lonkeronsa ympärilleni.

Masennus on osa minua. Ei sitä karkuun pääse. Masennus on kuin mustekala, joka kietoo pitkät lonkeronsa ympärilleni. Siinä ne halaavat.

Minulla on tämä sairaus. Tämä halu juosta yksinäisyyteen ja parkua maailmalle. 

Ja sen jälkeen kirkastuu. Hetkeksi jälleen. 

Terveisin, Etä-äiti

Facebook || Instagram || Twitter

X