Etä-Äiti

Mies, joka rakastaa etä-äitiä

Teksti:
Helka Belt

Olen kyyninen, skeptinen, en tykkää hirveästi läheisyydestä tai hempeilystä ja en usko että täältä mitään sen kummempaa löydän.

Jotain tällaista luki minun varsin epäromanttisessa Tinder-profiilissani viime keväänä. Olen kyynistynyt parisuhteiden suhteen vuosien varrella, ehkä eniten itseni takia. Jostain syystä ne ovat päättyneet ennemmin kuin myöhemmin. En edes tiedä, olenko parisuhdeihminen. Siksi, kun sain viestin Tinderiin kaikesta huolimatta, tai tuosta profiilistani huolimatta, en uskonut edelleenkään, että mitään kummaa siitä seuraa.

Seurasi jotain kummaa. Seurasi rakkautta. En edelleenkään ole kokonaan päässyt kyynisyydestäni ja menen eteenpäin päivä kerrallaan. Jokainen päivä, joka on ollut onnellinen, on siunaus minulle. On suhteellisen raivostuttavaa elää päivittäin ajatuksen kanssa, että kohta jokin menee kuitenkin pieleen. Raivostuttavaa itselle ja varsinkin sille toiselle. Tuosta ajatuksesta koetan päästä eroon. On luotettava, kun toinen on luottamuksen arvoinen.

Löysin miehen, joka haluaa olla etä-äidin kanssa.

Etä-äidin, joka on epävarma äitiydestään, naiseudestaan, kropastaan ja tulevaisuudestaan. Miehen, jonka mielestä olen hyvä äiti. Jonka mielestä suhteeni etäpoikaani on vahva ja ihailtava. Jonka mielestä käsittelen äitiyteni vaikeita tunteita hyvin ja osaan puhua niistä suoraan. Hän on valanut minuun uskoa omasta äitiydestäni enemmän kuin kukaan muu pitkään aikaan.

Hän, joka antaa minun olla oma itseni, niinä huonoinankin päivinä. Kun olen masentunut, hän antaa minun olla rauhassa, koska sitä minä silloin kaipaan. Hän lohduttaa, jos sitä pyydän, mutta ei pakota iloisuuteen. Saan itkeä tai nauraa rauhassa. Saan olla juuri sellainen millainen minäkin päivänä satun olemaan.

Luulin, ettei tästä mitään tule. Minun epävarmuuteni seurasi meidän ensimmäisiä yhteisiä kuukausia ja se vaikeutti asioiden sujumista. Minun on pitänyt opetella olemaan varma ja ylpeä itsestäni. Olen hyvä juuri tällaisena. Menneisyyteni ja rikkonaisuuteni kanssa. Saan olla minä ihan joka päivä. Se on tämän suhteen paras piirre. Ei tarvitse esittää.

Hän tuli elämääni ja jäi siihen. Siitä olen kiitollinen. Jokainen päivä yhdessä on lahja.

 

Lue lisää tarinastamme:

Suudelma Piritorilla

Silmät, joihin haluan katsoa joka päivä

Kestikö Tinder-rakkaus?

 

Terveisin, Etä-äiti

Seuraatko jo Facebook-sivujani?

 

Kuva: Pixabay
X