etä-äiti

Miksi blogi etä-äitiydestä?

Teksti: Helka Belt
Miksi aloitin blogin etä-äitiydestä?

Miksi tein blogin aiheesta: lapsi ei asu luonani?

Kerroin viikko sitten lopettavani Etä-äiti-blogini. Mutta miksi edes aloitin tämän aiheisen blogin?

Ensimmäisessä blogipostauksessani sanon: Etä-äideillä on huutava tarve vertaistuelle ja asialliselle keskustelulle aiheesta. Sain useita yhteydenottoja, kuinka moni etä-äiti on luullut olevansa yksin asiansa kanssa. Etä-äitiyteen liittyy paljon häpeää, pelkoa ja salailua. Näin ei tulisi olla. On aika puhua tästä asiasta; ääneen, kiihkoilematta ja silti innostuen.

Voin edelleen yhtyä tuohon näkemykseeni. Ennen kaikkea halusin puhua etävanhemmuudesta ja pohtia, miksi etä-äitiysteksti oli niin hullun suosittu. Oliko se uteliaisuutta, kiinnostusta, tarvetta nähdä erilaisuutta, vertaistuen tarvetta?

Olen myös aina nauttinut kirjoittamisesta ja päiväkirjamaisesta tavasta ilmaista tunteitani. Blogini vastasi myös tähän tarpeeseen. Heti alusta asti minulle oli selvää, että kirjoitan tästä aiheesta vain, jos poikani tämän hyväksyy. Ja hän on AINA hyväksynyt.

Lue myös: Poikani kirjoittaa: ”Mua ei nolota äiti tai sen blogi.”

Olen kuullut lukuisia kertoja ihmettelyä, miksi teen rahaa perhetilanteellani tai kehtaan sanoa julkisuudessa, että lapsi ei asu luonani. Mitä enemmän näitä kuulin, sitä enemmän ymmärsin, että tuo alkuperäinen tarkoitukseni perustaa blogi oli oikeilla jäljillä.

En ymmärrä ajatusta, että lapsi menee automaattisesti äitinsä luokse asumaan, jos ero vanhemmille tulee. Se on vanhentunut ja isiä alentava.

Halusin myös rehellisesti kertoa perhetilanteestamme ja siitä, millaista on elää eroperheessä. Halusin tuoda esille, että perheitä on erilaisia, ja ihan yhtä hyviä ne kaikki voivat olla. Ehkä tarve myös normalisoida etä-äitiys kävi mielessäni. Olen aina ollut sitä mieltä, että isä on täysin yhtä tärkeä lapselle kuin äitikin. Siksi en ymmärrä ajatusta, että lapsi menee automaattisesti äitinsä luokse asumaan, jos ero vanhemmille tulee. Minusta tuollainen ajattelutapa on vanhentunut, epätasa-arvoinen ja isiä alentava.

Blogi luonnollisesti kasvoi ja muutti muotoaan vuosien kuluessa. Perusajatukseni perheestä ja vanhempien yhdenvertaisuudesta silti on säilynyt tähän päivään saakka.

Lue myös:
Puheen eroperheistä pitäisi muuttua neutraalimmaksi
Minä HALUAN olla etä-äiti
Satuttavatko blogiin tulevat ilkeät kommentit?

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Helka Belt (@belthelka) jakama julkaisu

Terveisin, Helka

Lue myös

X