Etä-Äiti

Miksi etäpoikani on upea teini? – 6+1 asiaa, joita hänessä rakastan

Teksti:
Helka Belt

Mikä tekee 14-vuotiaasta esikoisestani maailman upeimman teinin? Pysähdyin miettimään tätä, koska hän ansaitsee nämä kehut ja sanat.

Maailman paras isoveli

Etäpoikani on alkanut ottaa vastuuta pikkuveljestään, kohta 4-vuotiaasta kuopuksestani. Hän on hoitanut veljeään itsenäisesti muutamana iltana ja pikkuveli jumaloi isoveljeään. Heidän suhteensa kehittymistä on ihana seurata. Esikoiseni myös huomioi pikkuveljensä ikäkauteen liittyvät uhmakohtaukset jotenkin taidokkaasti niin, että uhma loppuu siihen paikkaan. Minulle voisi kertoa, miten tuo tehdään.

Empatiakyky aivan huikea

Esikoiseni on aina ollut todella empaattinen ihminen. Se liittyy hänen herkkään persoonallisuuteensa, koska hän pystyy lukemaan toisten ihmisten tunnetiloja taitavasti. Hän eläytyy toisten tilanteisiin hyvin ja osaa antaa lohduttavia ja kannustavia sanoja, kun toiset niitä eniten tarvitsevat.

Huumorintaju omaa luokkaansa

Poikani on valtavan hyvä imitaattori ja näyttelijä. Nauran välillä silmät vedessä hänen vitseilleen ja stand up -näytöksilleen. Myös tilannehuumori on huippuluokkaa ja hän laukoo niin nasevia heittoja tilanteeseen kuin tilanteeseen että usein jään seisomaan suu auki: mistä hän on tuon perinytkään?

Ottaa toiset huomioon ja käyttäytyy hyvin

Poikani on kuin kala vedessä erilaisissa sosiaalisissa tilanteissa. Hän taitaa hienon ravintolan pöytätavat samalla tavoin kuin rennon illanvietonkin vitsinheiton. Hän osaa kuunnella toisia ja pitää usein pöytäkeskusteluakin yllä. Hänen käytöksensä on huippuluokkaa ja monet kiittelevät häntä siitä. Hän vaikuttaa ikäistään kypsemmältä juuri tämän ominaisuutensa takia.

Aivan upea teini

Pojastani on kasvanut teini. Hän pukeutuu huolitellummin kuin ennen, kiinnittää huomiota ulkonäköönsä ja on kasvanut huimasti viimeisen vuoden aikana. Hän on teini upealla tavalla, ei sillä mököttävällä tavalla, mitä jotkut teinit ehkä ovat.  Ja miten komea pojastani onkaan tullut!

Se jonne ei vaan tajuu miten hyvä tyyppi se on!

Joskus tekisi mieli sanoa hänelle, että etkö sä tajua, miten huipputyyppi sä olet? Kuinka usein vanhempi unohtaakaan sanoa: olet ihana lapsi.

 

Bonuskohtana: Hän on blogini innokkain tukija ja lukija. Jos minusta joskus on tuntunutkin, että onko tämän blogin pitäminen edes järkevää ja onko tekstini hyviä, hän on aina kannustanut jatkamaan: Sun blogi on huikee, hän sanoo usein.

 

Poikani on elämäni rakkaus

 

Ps. Teksti tarkastettu ja lupa julkaisuun annetty by tekstin päähenkilö <3

 

Terveisin, Etä-äiti

Seuraathan jo Facebook-sivujani?

 

Kuva: T-A Bech
 
X