Etä-Äiti

Miksi tienaan perheemme ja omilla vaikeuksillani?

Teksti:
Helka Belt

Kirjoitan todella avoimesti etä-äitiydestäni, vaikeista parisuhteistani, eroistani, masennuksestani, sairaudestani, pojistani ja perheestäni. Olen törmännyt keskustelupalstoilla ja kommentoinnissa ihmettelyyn, miksi tienaan näin räikeästi rahaa perheelläni? Ja nyt vielä julkaisen kirjankin muiden eroista; eikö minulla ole enää mitään rajaa? Miksi ihmisten vaikeuksilla pitää tienata?

Blogini tarkoitus on ollut alusta asti vertaistuki ja sitä se on edelleen

Huomasin heti alusta asti, että eroista ja etävanhemmuudesta kaivataan puhetta ja vertaistuen tarve oli valtava. Vielä valtavammaksi kasvoi oma vertaistuen tarpeeni. Oli ihanaa kuulla, etten ole yksin tunteideni ja vaikeuksieni kanssa.

Tärkeintä on ollut kuitenkin, että poikani arvostaa kirjoituksiani ja haluaa, että näistä asioista puhutaan. Siksi koemme, että blogini on enemmän hyödyllinen kuin haitallinen meidän perheellemme. Me haluamme näyttää, että eroperhekin on tavallinen perhe, ja että oikeastaan tavallinen perhe on käsite, mitä ei ole olemassakaan.

Me haluamme näyttää, että eroperhekin on tavallinen perhe, ja että oikeastaan tavallinen perhe on käsite, mitä ei ole olemassakaan.

Koska blogini kasvoi hyvin nopeasti, pääsin myös nopeaan tahtiin Vauva.fin bloggaajaksi. Jo tuo nopeus kertoo osaltaan, että näiden asioiden puhumisella on tarve, ja minä olen täyttänyt osittain tuon tarpeen. Välillä blogini on suoranainen henkireikä itselleni mutta myös monelle lukijallenikin. Joskus tuntuu, että on pakko päästä äkkiä kirjoittamaan tunteet ulos. Se helpottaa. Ihanaa on ollut myös huomata, että se auttaa muitakin. Siksi haluan kirjoittaa blogiani.

Kirjoittaminen on aina ollut unelmani ja jos siitä vielä saa rahaakin, on se valtavan upea asia, jota en aio hävetä

Ja miksi pitäisikään hävetä? Monet taiteilijat tekevät työtänsä rakkaudesta lajiin, eikä runoilijoita, taidemaalareita tai vaatesuunnittelijoita haukuta siitä, miten he kehtaavat tienata osaamisellaan rahaa. Bloggaamista ei koeta samalla tavalla taiteeksi kuin muita taiteellisia ammatteja, mutta itse pidän kirjoittamista samaan kategoriaan kuuluvana kuin nuokin. Teemme bloggareina sitä, mitä rakastamme, ja jos siitä voi tehdä elantonsa, en ymmärrä, miksei niin saisi tehdä.

Monet taiteilijat tekevät työtänsä rakkaudesta lajiin, eikä runoilijoita, taidemaalareita tai vaatesuunnittelijoita haukuta siitä, miten he kehtaavat tienata osaamisellaan rahaa.

Kirjoitan blogiini ainoastaan niitä asioita, jotka koskettavat itseäni, ja jos ne koskettavat poikaani, kysyn häneltä, mitä saan kirjoittaa. Siksi en toisilta kysymättä tahkoa ongelmillamme rahaa. Näen asian ennemminkin niin, että uskallan puhua asioista, jotka koskettavat monien muidenkin elämää. Ja näin saadaan keskustelua ja vertaistukea aikaan. Ja se on meille hyvin tärkeää.

En sano, että kenenkään pitäisi väkisin kertoa omista ongelmistaan ja koettaa saada niin huomiota. Tunnettuus ja suuret lukijamäärät tulivat blogini aloittamisen jälkeen sivutuotteena. Blogini tarkoitus on ollut aina ja on edelleen purkaa tuntoja, auttaa muita ja keskustella muiden samoja asioita kokeneiden kanssa.

Lue myös:
Mitä poikani ajattelee siitä, että äiti hilluu mediassa kertomassa perheestään?
Miksi en bloggaa kaikista perheeni jäsenistä?
Miksi etä-äiti -blogi?

Terveisin, Etä-äiti

Facebook || Instagram || Twitter

X